Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 10.9.

helsinki

Il Mondo Di Karri: Pastiche Melting Pot Music,Oluthuone Kaisla, helsinki10.9. Klo 20:00

keikka

Il Mondo di Karri esittelee jälleen suomalais-italialaista jazz-yhteistyötä!

Tämä yhtye on kulttuurien todellinen sulatusuuni: laulaja Franco Capone on lähtöisin Roomasta, mutta myöhemmin asunut pitkään Ranskassa sekä Lontoossa. Luhtala taas asuu niin Italiassa kuin Suomessakin, kun taas Pasquale De Paola ja Paolo Cozzolino ovat napolilaisia. Nämä kaikki vaiheet antavat oman värinsä heidän musiikkiinsa, joka koostuu lähinnä originaalimateriaalista. 

Franco Capone - laulu
Karri Luhtala - koskettimet
Paolo Cozzolino - basso
Pasquale De Paola - rummut

Tuokio-klubi: Liikemiehet,Malmitalo, helsinki10.9. Klo 17:00

Liikemiehet

keikka

Liikemiehet on tunnetusti ryppyotsaisten soittajien asiallisesti pukeutuva ja ennennäkemätön kokoonpano, jonka jäsenille Hanna Brotherus on tehnyt koreografian soittamisen oheen. Miten näiden taiteenlajien yhdistäminen onnistuu ja minkälaisia tanssitaitureita ammattisoittajista paljastuu, selviää viimeistään ensi-illassa. Ihmiset lavalla ja esityksen takana ovat

Jukka Perko - saksofoni ja leikki
Felix Zenger - beatbox ja leikki
Esko Järvelä - viulu ja leikki
Jouko Kyhälä - huuliharppu ja leikki
Oskari Mänttäri - juonto, leikki ja tuotanto
Hanna Brotherus - koreografia

Esitys sai alkunsa, kun kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri Siviksestä ryhtyi ideoimaan, miten leikkiä markkinoidaan taiteen keinoin elämäntapana aikuisille. Leikki on luovuutta arjessa ja kykyä heittäytyä uusiin asioihin ilman pelkoa epäonnistumisesta tai nolatuksi tulemisesta.

Liikemiehet on fyysinen konsertti kurinalaisesta leikkimisestä. Liikemiesten hengitys synnyttää laulua, joka synnyttää naurua, joka tanssittaa ja soitattaa. Esitys luottaa siihen, että elämä on liikettä ja liikemiesmäisyys on vakavuutta, joka naurattaa itseä ja muita. Epäasiallisuus ja hulluus on leikki, johon aikuisilla on lasten rinnalla etuoikeus, tiivistää Hanna Brotherus.

Muusikot Esko Järvelä, Felix Zenger, Jukka Perko ja Jouko Kyhälä heittäytyvät Oskari Mänttärin kanssa tunnin mittaiseen anarkistiseen esitykseen.

Vapaa pääsy!

kajaani

Ajaton-kvartetti,Kouta-sali, Kaukametsä, kajaani10.9. Klo 19:00

Ajaton (www)

keikka

Ainutlaatuinen, tuttu ja tuntematon Ajaton-kvartetti luo neliulotteista musiikkia, joka hajottaa määritelmät menneiden aikojen tomuksi; yhtyeessä eri aikakausia ja tyylejä edustavat muusikot harvinaisine instrumentteineen sovittautuvat yhteen. Kvartetti kuten myös sen ohjelmisto on kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, keskiaikaiset luuttulaulut sekä alkuperäissävellykset virtaavat ainutlaatuisena synteesinä. 

Yhtye koostuu omaäänisistä ja arvostetuista taiteilijoista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin saralta: laulaja Mia Simanaisen johtamassa kvartetissa soittavat Henrik Sandås (bandoneon), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Kari Ikonen (moog-syntetisaattori). Vuonna 2013 toimintansa aloittaneen yhtyeen perustana on tyyli- ja muotoseikkojen sijaan taiteilijoiden luonteen- ja pyrkimysten laatu.

Mia Simanainen, laulu
Henrik Sandås, bandoneon
Kari Ikonen, moog-syntetisaattori
Mikko Perkola, viola da gamba

Liput 15/10 €

salo

Salo Jazz Festival -ennakko: Flame Jazz Messengers (FI/SE),Teatteri Provinssi, salo10.9. Klo 19:00

Flame Jazz Messengers (www)

keikka

 

Flame Jazz Messengers on livejazzin vahvaksi toimijaksi nousseen Flame Jazzin ympärille perustettu kollektiivi. Paikallisuus, avoimuus ja kansainvälisyys sulautuvat kiinnostavaksi musiikilliseksi kokonaisuudeksi.

Kokoonpanon debyyttialbumi Port Arthur ilmestyy syyskuun alussa 2016. Turkulaisesta nostalgiasta ja Itämeren suojelun teemoista ammentava levy on paikallisten huippumuusikoiden Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin käsialaa – vibrafonisti Pyysalo on säveltänyt sekä sovittanut puolet materiaalista ja rumpali-pianisti Fredriksson puolet.

Kolmelle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle kirjoitettu musiikki on värikästä, energistä ja paikoin äkkiväärästi polveilevaa jazzia.

Flame Jazz Messengersin kokoonpano on yhdistelmä kotimaisen jazzin vahvoja ääniä kansainvälisellä mausteella. Ruotsalainen tenorisaksofonisti Karl-Martin Almqvist tuo kokonaisuuteen vahvaa soundia länsinaapurista. Yhtyeen muu soittajisto on koottu Flame Jazzin yhteydessä tiiviisti toimivista turkulaisista muusikoista. Ilmiömäinen Severi Pyysalo tuo Messengersin riveihin maailmanluokan solismia. Flame Jazzin sielu Jussi Fredriksson soittaa kokoonpanossa rumpuja jäsentäen kokonaisuutta ja tukien solistien ilmaisua. Saksofonisti Max Zenger ja basisti Teemu Åkerblom edustavat suomijazzin nousevaa sukupolvea parhaimmillaan.

Mikko "Gunu" Karjalainen, trpt
Max Zenger, altosax
Karl-Martin Almqvist, tensax
Severi Pyysalo, vibes
Teemu Åkerblom, bass
Jussi Fredriksson, drs

Liput 15/10 € S-etu 13 €