Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 25.9.

helsinki

Jazz’n Jam: Pepa Päivinen & Good Romans,Malmitalo, helsinki25.9. Klo 17:00

keikka

Lahjakkaat ja nuorekkaat herrasmiehet yhdistävät voimansa ja jakavat hetkessä sävelletyn teoksensa yleisölle. Luvassa on avaruusromua, sumutorvien ulinaa, paistinpannujen kalsketta. Virheen pelko on kipsin alku!

Pepa Päivinen on pitkän linjan suomalainen jazzmuusikko ja saksofonisti. Good Romans on yhtä kuin kitaristi Ilari Filander ja rumpali Jussi Miettola – improvisoitua musiikkia jo vuodesta 2008.

Pertti "Pepa" Päivinen (s. 1955) on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän hallitsee baritonisaksofonin lisäksi basso-, tenori- sekä sopraanofonin, klarinetin, bassoklarinetin sekä erilaisia huiluja. Tämä saksofonisti ja säveltäjä on ehtinyt 1970-luvulla käynnistyneellä ammattilaisurallaan työntää lusikkansa moneen soppaan – mutta aina täydellä energialla. Hän on muun muassa soittanut Jukka Tolonen Bandissa, osallistunut arvostettuihin Edward Vesalan Sound&Fury -työpajoihin vuosina 1984-85 ja 1989-97, kiertänyt Anthony Braxtonin Braxtonian kanssa sekä tietysti kuulunut jo kahdeksankymmenluvulta asti UMOn luottoartisteihin. Päivisen syvältä kumpuava baritonisaksofonin ääni on saanut ansaitusti myös kansainvälistä huomiota. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä, arvostetulla Yrjö-palkinnolla.

Pepa Päivinen – saksofonit, puhaltimet, Ilari Filander – kitara ja Jussi Miettola - rummut ja elektroniikka

Kesto noin 1h, ei väliaikaa.

Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Ticketmaster Suomi

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

riihimäki

Paradisi-Luhtala-Cantarano & De Lucia Quartet,Vihreä Talo, riihimäki25.9. Klo 17:30

Karri Luhtala

Marilena Paradisi (www)

keikka

Vihreän Talon Il Mondo Di Karri jazzillassa on mahtava kokoonpano Roomasta. Marilena Paradisi, Stefano Cantarano sekä Massimiliano De Lucia ovat vierailleet useaan kertaan Karrin kanssa Suomen kiertueilla. Marilena Paradisi on jazzin ja improvisoidun musiikin alueilla operoiva laulaja ja säveltäjä. Hän on julkaissut yhteensä seitsemän albumia omalla nimellään. 

Marilena Paradisi, laulu
Karri Luhtala, piano
Stefano Cantarano, basso
Massimiliano De Lucia, rummut

” the most magical thing about Paradisi is your being able to believe
completely in what she’s singing; you get the feeling she was there, that
this was how it was, and that she has both scars and sweet memories to prove
it…”(Jazz Times December 2002 ).