Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 9.9.

helsinki

Raamit ruualle: RinneRadio,Uudenmaankatu 33, sisäpiha, helsinki9.9. Klo 19:00

keikka

Helsinki Design Weekin tapahtuma Raamit Ruualle ­– Frames for Food avaa ovet Punavuorelaiseen taitelijakotiin, jossa on kahden muotoilijan, Marianne Huotarin (Studio smoo) ja Leena Kouhian (Raaka Rå), suunnittelemien ja valmistamien astioiden myyntinäyttely.

Huotarin ja Kouhian kätten jäljet tekemissään saviastioissa ovat toistensa vastakohtia, ja ne luovat kattaukseen mielenkiintoisen vastakohtien jännitteen. Huotarin hienovaraisen hillityt, tarkasti viimeistellyt ja hiotut astiat sopivat hyvin Kouhian rohkean, rouhean ja orgaanisen muotoilun seuraan. Myyntinäyttelyssä nähdään molemmilta muotoilijoilta töitä, jotka ovat tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön. Myyntinäyttely on auki tiistaista perjantaihin, 6.9.–9.9. klo 14–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelypäivien iltoina koti muuntuu intiimiksi konserttisaliksi, missä RinneRadio-orkesteri soittaa herkullista musiikkia. Demmers Teehausin Kirsi Pullinen maistattaa erilaisia tee-juomia ja kertoo teen moninaisista käyttömahdollisuuksista niin juomana kuin ruuanlaiton raaka-aineenakin.

Sisäpihan loft-asunnon olohuoneeseen mahtuu kerrallaan 30 kuulijaa. Illan konsertin pääsymaksu on n. 30 €, ja liput myy Tiketti. Konsertit alkavat koko näyttelyn ajan ti 6.9.– pe 9.9. joka ilta klo 19.

kuhmo

Ajaton-kvartetti,Lentua-sali, Kuhmo-talo, kuhmo9.9. Klo 19:00

Ajaton (www)

keikka

Ainutlaatuinen, tuttu ja tuntematon Ajaton-kvartetti luo neliulotteista musiikkia, joka hajottaa määritelmät menneiden aikojen tomuksi; yhtyeessä eri aikakausia ja tyylejä edustavat muusikot harvinaisine instrumentteineen sovittautuvat yhteen. Kvartetti kuten myös sen ohjelmisto on kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, keskiaikaiset luuttulaulut sekä alkuperäissävellykset virtaavat ainutlaatuisena synteesinä. 

Yhtye koostuu omaäänisistä ja arvostetuista taiteilijoista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin saralta: laulaja Mia Simanaisen johtamassa kvartetissa soittavat Henrik Sandås (bandoneon), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Kari Ikonen (moog-syntetisaattori). Vuonna 2013 toimintansa aloittaneen yhtyeen perustana on tyyli- ja muotoseikkojen sijaan taiteilijoiden luonteen- ja pyrkimysten laatu.

Mia Simanainen, laulu
Henrik Sandås, bandoneon
Kari Ikonen, moog-syntetisaattori
Mikko Perkola, viola da gamba

Liput 12/8 €

turku

Flame Jazz Messengers -levynjulkkarit! (FI/SE),Sigyn Club, Turun konservatorio, turku9.9. Klo 19:00

keikka

Verneri Pohjola – trumpetti

Max Zenger – alttosaksofoni

Karl-Martin Almqvist (SE) – tenorisaksofoni

Severi Pyysalo – vibrafoni

Teemu Åkerblom – basso

Jussi Fredriksson – rummut

 

Flame Jazzin ympärille perustettu uusi kollektiivi julkaisee konsertissa debyyttialbuminsa Port Arthur. Turkulaisesta nostalgiasta ja Itämeren suojelun teemoista ammentava levy on paikallisten huippumuusikoiden Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin käsialaa – vibrafonisti Pyysalo on säveltänyt sekä sovittanut puolet materiaalista ja rumpali-pianisti Fredriksson puolet. Kolmelle puhallinsoittimelle ja rytmisektiolle kirjoitettu musiikki on värikästä, energistä ja paikoin äkkiväärästi polveilevaa jazzia.

www.jazzcityturku.fi


Liput Tiketti 20 € / 15 € + palvelumaksu