Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 7.9.

espoo

Timo Lassy Band,Sellosali, espoo7.9. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Timo Lassy on kotimaisen jazzin valovoimaisimpia ja kansainvälisesti arvostetuimpia artisteja. Neljä studioalbumia yhtyeineen julkaissut Lassy tunnetaan juurevasta jazzistaan, jota lavalla tulkitsee kiinteäksi yksiköksi kattavan keikkailun myötä hioutunut Timo Lassy Band. Bändin riveissä esiintyvät Lassyn ohella wurlitzer-pianoa soittava Georgios Kontrafouris, basisti Antti Lötjönen, rumpali Teppo Mäkynen ja lyömäsoittaja Abdissa Assefa – kukin suomijazzin kysyttyjä luottonimiä. Timo Lassy Bandin jazz on svengaavaa ja helposti lähestyttävää, mutta samalla syvälle genren ytimeen sukeltavaa, taiteellisesti kunnianhimoista musiikkia. Yhtyeen saumaton vuorovaikutus lavalla ilmentää toimivan jazz-yhtyeen dynamiikkaa parhaimmillaan.

Timo Lassy - saksofoni
Georgios Kontrafouris - Wurlitzer-piano
Antti Lötjönen - basso
Teppo Mäkynen - rummut
Abdissa Assefa - perkussiot

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa.

Liput alkaen 25/20 €, Lippupiste.

Naulakkomaksu 2 €

helsinki

Sound Scapes Festival X-Tensions,Hakasalmen huvila, helsinki7.9. Klo 18:00

keikka

Berliini kohtaa Helsingin uudella avantgarde -musiikin näyttämöllä

Unexpected, spontaneous, fresh, surprising, seductive. Cooking at it’s best!

ound Scapes X-tensions pienfestivaali kokoaa Helsinkiin maailman luokan avantgarde musiikin taiturit suoraa sykkivästä Berliinistä ja poreilevasta Helsingistä. Ensi kertaa järjestettävä uniikki kaksi-iltainen festivaali tarjoaa kutkuttavan kattauksen avantgarde- jazzin ja vapaan improvisaation parhaita paloja intiimissä Hakasalmen huvilassa Finlandia talon ja Musiikkitalon syleilyssä. Festivaali on osa Hakasalmen huvilan Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttelyn ohjelmaa.

Nykymusiikin virtuoosit pensselöivät ääniaalloille moniulotteisia maisemia ja kuljettavat vietellen draamankaaren eri käänteisiin. Reaaliaikaisesti sävelletyssä musiikissa kokonaisuuden luo huippuunsa viritetty osaaminen, mikä artistien käsissä muovautuu yllätyksellisiksi harmonioiksi ja kirpaiseviksi dissonansseiksi. Teokset pysäyttävät, tempaavat mukaan, hylkäävät, riisuvat, naurattavat mutta ennen kaikkea tarjoavat kuulijoille mitä laajaulotteisimman ja ainutkertaisimman maistelumenun Euroopan kuuminta ”echtzeitmusik´ia”. Hyppää nykyhetken aaltoihin ja sukella elämysmatkalle improvisaation kiehtovaan maailmaan.

Festivaalilla kuullaan teokset MOVE Quintetiltä sekä Suomesta varta vasten kootuilta kokoonpanoilta sekä festivaaliorkesterilta. Konsertti-illat huipentuvat artistien ainutlaatuiseen yhteisteokseen. Artistikattaus muodostuu arvostetuista ja maailmalla mainetta niittäneistä kansainvälisistä muusikoista, edustettuna on jopa kuusi eri kansallisuutta Kolumbia, Meksiko, Norja, Tanska, Saksa ja Suomi, kotimaisuus korostuen.

Poimintoina huikeasta festivaalikokoonpanosta mainittakoon vastikään legendaarisen Cecil Taylorinjuhlakonsertissa New Yorkissa esiintynyt Berliinissä vaikuttava sopraanosaksofonisti Harri Sjöströmsekä suomalaisen vapaan jazzin & improvisaation veteraani kontrabasisti Teppo Hauta-Aho. Uuden improvisaatiomusiikin taivaalle syttyneitä tähtiä edustavat kolumbialaistaustainen sellisti ja monitaituriSergio Castrillon, rumpali-perkussionisti Janne Tuomi, joka tunnetaan myös kulttimainetta nauttivan proge-rock yhtye Circlen ja John Zornin riveistä sekä vuonna 2015 Albert Mangelsdorff -palkinnon 2015 voittanut jazzpianisti Achim Kaufmann. Pikanttina lisämausteena mukana myös improvisaatioon hullaantunut bassoklarinetisti Heikki Nikula, säveltäjä, pianisti Markus Fagerudd sekä kotimaan vapaan jazzin radikaalihahmo Jone Takamäki.

MOVE quintet

Harri Sjöström
Emilio Gordoa
Achim Kaufmann
Adam Pultz Melbye
Dag Magnus Narvesen

&

Markus Fagerudd
Jone Takamäki
Janne Tuomi
Heikki Nikula
Sergio Castrillon

MOVE –quintetin ja ”tutti-orkesterin” lisäksi kuuluu ohjelmaan suomalaisista ja ulkomaalaisista soittajista muodostetut duot sekä triot ”Vetrigo Dialogues”.

www.move-quintet.weebly.com

www.youtube.com/watch?v=aRRzrnOLXzc

www.harrisjostrom.com

Konserttia tukevat Musiikin edistämissäätiö, Norsk Jazzforum, Music Norway ja Jazz Danmark.

Martti Vesala Soundpost Quintet Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki7.9. Klo 21:00

Martti Vesala – trumpetti

Petri Puolitaival – saksofoni, huilu

Joonas Haavisto – piano

Juho Kivivuori – basso

Ville Pynssi – rummut

Il Mondo Di Karri: Pastiche Melting Pot Music,Pub Adjutantti, helsinki7.9. Klo 20:00

keikka

Il Mondo di Karri esittelee jälleen suomalais-italialaista jazz-yhteistyötä!

Tämä yhtye on kulttuurien todellinen sulatusuuni: laulaja Franco Capone on lähtöisin Roomasta, mutta myöhemmin asunut pitkään Ranskassa sekä Lontoossa. Luhtala taas asuu niin Italiassa kuin Suomessakin, kun taas Pasquale De Paola ja Paolo Cozzolino ovat napolilaisia. Nämä kaikki vaiheet antavat oman värinsä heidän musiikkiinsa, joka koostuu lähinnä originaalimateriaalista. 

Franco Capone - laulu
Karri Luhtala - koskettimet
Paolo Cozzolino - basso
Pasquale De Paola - rummut

Flame Jazz Messengers,G Livelab, helsinki7.9. Klo 19:00

Flame Jazz Messengers (www)

keikka

Flame Jazz on pianisti-rumpali-säveltäjä Jussi Fredikssonin Turkua jazzin keinoin elävöittävä laajamittainen projekti, joka saa nyt myös bändimuotonsa. Flamen Jazzlähettiläät koostuu kotimaisen jazzin parhaasta A-ryhmästä ja bändi juhlistaa Livelabissa uuden levynsä julkaisua. 

Verneri Pohjola, tp
Max Zenger, a-sax
Karl-Martin Almqvist, t-sax
Severi Pyysalo, vib
Teemu Åkerblom, b
Jussi Fredriksson, dr

Liput 22 €. 

Ovet 18:00, showtime 19:00. 

joensuu

Ajaton-kvartetti,Pakkahuone, joensuu7.9. Klo 19:00

Ajaton (www)

keikka

Ajaton-kvartetti - Jazzia ja kamarimusiikkia!

Jazzlaulajattariemme ehdottomaan eturiviin kuuluva Mia Simanainen tunnetaan parhaiten omaleimaisesti soivasta, sävykkäästä Ahava-yhtyeestään. Ensilevynsä jo vuonna 2001 julkaissut Ahava on konsertoinut erilaisissa tiloissa klubeista gallerioihin ja kirkoista konserttisaleihin. Erityistä huomiota herätti Ahavan yhteisprojekti jousikvartetin kanssa vuodesta 2005 alkaen, joka kotimaan lisäksi esittäytyi myös Ranskassa ja Saksassa. Kontrabassolla kvintetiksi vahvennettu "uusi Ahava" juhlisti vuoden 2012 Joensuun Valtakunnallisia Jazzpäiviä uuden levynsä "Matka" (Eclipse Music) julkistamiskonsertilla, ja yhtye vieraili Joensuussa myös seuraavana vuonna.

Ajaton-kvartetti on Simanaisen uusi aluevaltaus, moneen suuntaan kurkottava yhtye, joka poimii aineksia jazzista, barokkimusiikista ja kansanmusiikista onnistuneeksi, omaääniseksi kokonaisuudeksi. Kosketinsoittaja Kari Ikonen kuuluu kansainvälisesti tunnustettuihin jazzmuusikoihimme, jonka omista yhtyeistä maineikkaimmat ovat Karikko sekä Kari Ikonen Trio. Viola da gambaa soittava Mikko Perkola ja bandoneonisti Henrik Sandås lukeutuvat omien instrumenttiensa mestareihin Suomessa.

Ajaton-kvartetti konsertoi Joensuussa keskiviikkona 7.9. klo 19 Pakkahuoneella, joka iäkkäine hirsiseinineen antaa tälle kamarimusiikilliselle yhtyeelle epäilemättä ihanteelliset esiintymispuitteet.

Mia Simanainen - laulu
Kari Ikonen - kosketinsoittimet
Henrik Sandås - bandoneon
Mikko Perkola - viola da gamba

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

yrjönkatu 3

Flame Jazz Messengers,G Livelab, yrjönkatu 37.9. Klo 19:00

keikka

Flame Jazz on pianisti-rumpali-säveltäjä Jussi Fredikssonin Turkua jazzin keinoin elävöittävä laajamittainen projekti, joka saa nyt myös bändimuotonsa. Flamen Jazzlähettiläät koostuu kotimaisen jazzin parhaasta A-ryhmästä ja bändi juhlistaa Livelabissa uuden levynsä julkaisua. 

Verneri Pohjola, tp / Max Zenger, a-sax / Karl-Martin Almqvist, t-sax / Severi Pyysalo, vib / Teemu Åkerblom, b / Jussi Fredriksson, dr

Ovet: 18:00
Showtime: 19:00