Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 24.9.

espoo

Virgil Donati Band,Sellosali, espoo24.9. Klo 19:00

Virgil Donati Band (www)

keikka

Maailman kovimpien rumpaleiden joukkoon lukeutuva Virgil Donati nähdään vihdoin oman bändinsä kanssa Suomessa.

Uransa aikana mm. Steve Vain, Planet X:än ja Allan Holdsworthin riveistä tutun rumpuvirtuoosin viimeisin ”In This Life” -sooloalbumi julkaistiin 2013. Uudempaa sukupolvea bändissä edustaa brasilialainen vuoden 2014 Guitar Idol 4 -kilpailun voittaja, virtuoosimaisen pikkaustekniikan omaava Andre Nieri, sekä hänen maanmiehensä Junior Braguinha. Luvassa on koko rahan edestä toinen toistaan kutkuttavampia rytmillisiä kiekuroita sekä meheviä sooloja, joissa rajana lienee ainoastaan muusikoiden rajaton mielikuvitus!

Kesto 1 h 40 min, ei väliaikaa
Liput alkaen 34,50 €, Lippupiste. Ovelta 35 €
Naulakkomaksu 2 €

Virgil Donati (rummut), Andre Nieri (kitara), Junior Braguinha (basso)

helsinki

Paradisi-Luhtala-Cantarano & De Lucia Quartet,Kaisla, helsinki24.9. Klo 20:00

Karri Luhtala

Marilena Paradisi (www)

keikka

Kaislan Il Mondo Di Karri jazzillassa on mahtava kokoonpano Roomasta. Marilena Paradisi, Stefano Cantarano sekä Massimiliano De Lucia ovat vierailleet useaan kertaan Karrin kanssa Suomen kiertueilla. Marilena Paradisi on jazzin ja improvisoidun musiikin alueilla operoiva laulaja ja säveltäjä. Hän on julkaissut yhteensä seitsemän albumia omalla nimellään. 

Marilena Paradisi, laulu
Karri Luhtala, piano
Stefano Cantarano, basso
Massimiliano De Lucia, rummut

” the most magical thing about Paradisi is your being able to believe
completely in what she’s singing; you get the feeling she was there, that
this was how it was, and that she has both scars and sweet memories to prove
it…”(Jazz Times December 2002 ).

tampere

TTT-Klubi: Johanna Försti Gospel Special,Tampereen Työväen Teatteri, tampere24.9. Klo 22:00

keikka

Nimestä sen jo voi lukea, Johanna Försti on naislaulajiemme ykkönen! Upea ääni ja sielukas läsnäolo on nostanut hänet suosikkisolistiksi television musiikkiohjelmiin ja presidentinlinnan promenadille. Unohtamatta uskottavaa pestiä jazzmuusikoiden eliitin muodostamassa Jo Stance -kokoonpanossa.

TTT-Klubin konsertissa Försti kohoaa huipputaitavan bändinsä kanssa musiikin korkeimmille tasoille. Spirituaaliset klassikkokappaleet, kuten U2:n "I Still Haven't Found" tai Lennonin "Let It Be" soivat gospel-henkisesti hehkuttaen Mikko Helevän Hammond-vyörytyksen kannattelemina. Tämä sama ohjelmisto sai Helsingin Sanomien Jazzkeittiö-kolumnistin hurmioon ja vertamaan Förstiä itseensä Mahalia Jacksoniin: ”Ou boi! Mikä voima, mikä herkkyys, mikä ääni! Suomenlinnan holvikirkossa oltiin soulin ytimessä.”

Johanna Försti esiintyy nyt TTT-Klubilla ensimmäistä kertaa.

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Johanna Försti, laulu
Mikko Helevä, urut
Arto Nurmi, basso
Mamba Assefa, perkussiot

Liput 18 €.

turku

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Federation Tour: Nina Mya,Flame Jazz Cruise/Viking Grace, turku24.9. Klo 20:55

keikka

Flame Jazz Cruise 9
Turku-Tallinna-Turku
24.9. - 25.9.2016
Järjestäjä: Flame Jazz ry
OSMO IKONEN – NINA MYA – ODDARRANG – MIKKO PETTINEN & HAPPY PEOPLE – Q-CONTINUUM – MARTTI VESALA SOUNDPOST QUINTET – FLAME JAZZ JAM SESSION – FLAME JAZZ TALK SHOW

Kolmannen albuminsa julkaissut Nina Mya Jazzliiton kiertueelle

Heinäkuussa intiimin Closure-albumin julkaissut laulaja Nina Mya kiertää Suomea 21. syyskuuta - 1. lokakuuta. Closure on rohkean henkilökohtainen albumi jatkuvasti ilmaisuaan kehittävältä laulajalta. Nina Myan uudessa yhtyeessä vaikuttavat kotimaiset huippunimet Jukka Eskola, Jori Huhtala, Henri Mäntylä, Petri Puolitaival ja Tuomas Timonen.

Merkittävimpiin nuoren polven laulajiimme kuuluva Nina Mya julkaisi kolmannen levynsä 1.7. Fredriksson Music -levymerkille. Gospelista ja soulista ammentavalla, tummasävyisellä Closure-levyllä Myan vahva ilmaisu pääsee oikeuksiinsa. Albumin julkaisukonsertti oli Pori Jazzissa ja lisäksi Mya esiintyi kesällä Helsingissä Jazzjatkot-tapahtumassa ja Turku Jazz Festivalilla. Jazzliiton kiertueella henkilökohtaiset kappaleet soivat entistä syvemmin.  

"Closure on kolmas albumini, mutta selvästi tärkein ja merkityksellisin", Nina Mya kertoo. "Ensimmäistä kertaa olen täysin sinut levyni kanssa enkä tekisi mitään toisin ja koen, että olen levyllä täysin oma itseni. Samalla levy on paitsi kumarrus Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaiselle jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel. Näihin vaikuttajiini lukeutuvat esimerkiksi Dinah Washington, Nancy Wilson ja Gregory Porter." Levyn kappaleiden tekstit ovat Nina Myan käsialaa ja hänen kanssaan valtaosan biisinkirjoitusvastuusta albumilla jakaa Petri Puolitaival. Mukana kulkee myös muutama uudelleen sovitettu lainakappale.

Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijana 2012. Myan tuoretta Closure-albumia edeltää kaksi julkaisua, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014). Nina Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

Nina Mya

Nina Mya - laulu, Jukka Eskola - trumpetti ja flyygelitorvi, Petri Puolitaival - saksofoni ja alttohuilu, Henri Mäntylä - piano, Jori Huhtala - basso, Tuomas Timonen - rummut

www.ninamya.com 

Jazzliiton kiertue

ke 21.9. Tornio, Musiikkitalo klo 19.00, liput 25/15€
to 22.9. Oulu, Kaupunginteatteri klo 20.00, liput 15/10€
pe 23.9. Raahe, Raahen Hovi klo 21.30, liput 10€
la 24.9. Flame Jazz Cruise, Turku klo 20.55
pe 30.9. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi. HUOM! Muuttunut paikka!
la 1.10. Joensuu, Kerubin sali (Jazzkerho -76:n 40-vuotisjuhla) klo 19.00, liput 25/20/12€
+
la 29.10. Savoy–teatteri, Helsinki klo 19.00, liput alk. 36€

Flame Jazz Cruise 9,Viking Grace, Turun linnansatama, turku24.9. Klo 20:55

keikka

Osmo Ikonen

Nina Mya

Oddarrang

Q-Continuum

Martti Vesala Soundpost Quartet

Mikko Pettinen & Happy People

Flame Jazz Jam Session

Flame Jazz Talk Show

Yhdeksäs Flame Jazz Cruise tarjoaa upean kattauksen kotimaisia rytmimusiikin tähtiä. Hyvän musiikin ystäviä hemmotellaan tällä kertaa soul-teemalla, kun alan kovimmat artistit vyöryvät Viking Gracelle.

Sunrise Avenuesta ja SuomiLOVE -ohjelman bändistä tuttu Osmo Ikonen valloittaa kuulijat umpimusikaalisuudellaan sekä tuoreen levynsä materiaalilla. Osmoa kuullaan myös sellon varressa, kun kansainvälisesti menestynyt Oddarrang tunnelmoi paluupäivänä Retrossa. Risteilyn musiikkitarjonnan lauantaina aloittaa saksalaiselle Ozella-levy-yhtiölle juuri debyyttinsä levyttänyt Martti Vesala Soundpost Quintet. 2000-luvun alulla loistaneesta Quintessence -yhtyeestä alkunsa saanut Q-Continuum soittaa Voguessa harvinaisen come back -keikan Tuomo Prättälän tähdittämänä. Lahjakas Nina Mya tuo laivalle uuden nimekkään yhtyeensä vieden yleisön spirituaalisen jazzin ja soulin maailmoihin. Flame Jazz Cruisen sunnuntain kruunaa multi-instrumentalisti Mikko Pettisen upea 11-henkinen Happy People -orkesteri.

Flame Jazz Cruise 9 kerää kotimaisten soul- ja jazzlaulajien kerman Itämerelle – jameja ja muita yllätyksiä unohtamatta!

www.jazzcityturku.fi

Paluu 25.9. klo 19.50.

Liput: Viking Line, www.vikingline.fi

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.