Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 14.9.

helsinki

Jussi Lampela Nonet feat. Maria Ylipää & Aili Ikonen,Savoy-teatteri, helsinki14.9. Klo 19:00

Jussi Lampela Nonet (www)

(+ Maria Ylipää, Aili Ikonen)
keikka

Savoyssa koetaan harvinaislaatuinen jazz-ilta keskiviikkona 14.9. kun säveltäjä Jussi Lampelan luotsaama kotimaisen jazzin luottonimistä koostuva Jussi Lampela Nonet palaa konserttilavoille noin vuoden mittaisen tauon jälkeen. Syyskuisessa konsertissa yhtyeen seuraan liittyy kaksi suomalaista nuoren polven huippulaulajaa: paluuta kotimaan areenoille tekevä Maria Ylipää ja vastikään kehutun Laulan-albuminsa julkaissut Aili Ikonen. Konsertin teemana on esitellä yleisölle joukko uusia, tulevaisuuden klassikoita jazz-standardien hengessä. Jussi Lampela Nonetin uusien kappaleiden sanoituksista vastaa Heimo Hatakka, joka on tehnyt oivaltavia laulutekstejä aiemmin mm. Anna Puulle, lauluyhtye Viidelle sekä Jonna Järnefeltille.

Jussi Lampela Nonet
Jukka Eskola, trumpetti / Ari Jokelainen, alttosaksofoni / Petri Puolitaival, baritonisaksofoni ja huilu / Tuomo Eerikäinen, käyrätorvi / Antti Rissanen, pasuuna / Miika Jämsä, tuuba / Riitta Paakki, piano / Ville Herrala, kontrabasso / Jussi Lehtonen, rummut
& Maria Ylipää, laulu / Aili Ikonen, laulu

Liput 29,50 €, ennakot Ticketmaster ja Savoy-teatteri.

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan. 

Groovy Eyes Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki14.9. Klo 21:00

Sami Sippola – saksofonit
Jo’ Buddy – kitara ja laulu
Ville Rauhala – basso
Juppo Paavola – rummut

Vapaa pääsy!

kuopio

Liikemiehet,Satamankulma, kuopio14.9. Klo 19:00

Liikemiehet

keikka

Kuusi konserttia kattavalla Tuokio-kiertueella 8.-20.9. kuullaan mm. Jukka Perkon ja Felix Zengerin muodostamaa Liikemiehet-yhtyettä. Tuokio-klubi on Opintokeskus Siviksen tuottama vuosittain uudistuva konserttikiertueen ja puhetilaisuuksien konsepti.

Esitys sai alkunsa, kun kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri Siviksestä ryhtyi ideoimaan, miten leikkiä markkinoidaan taiteen keinoin elämäntapana aikuisille. Leikki on luovuutta arjessa ja kykyä heittäytyä uusiin asioihin ilman pelkoa epäonnistumisesta tai nolatuksi tulemisesta.  Muusikot Esko Järvelä, Felix Zenger, Jukka Perko ja Jouko Kyhälä heittäytyvät Oskari Mänttärin kanssa tunnin mittaiseen anarkistiseen esitykseen. "Tekemisiä ei jaeta virheisiin ja onnistumisiin vaan nautitaan yleisön edessä häpeämättä siitä, millainen maailma on juuri nyt. Aikuisen vakavasti, tervetuloa", toivottaa koreografi Hanna Brotherus.

Siviksen tuottaman, koko perheelle sopivan esityksen teema on leikki. Pääkohderyhmänä ovat kuitenkin aikuiset tavoitteenaan herättää kaikki leikkimään töissä sekä vapaa-ajalla. Niin tekevät soittajatkin ilman pelkoa itsensä nolaamisesta ja virheistä.

Jukka Perko - saksofoni ja leikki
Felix Zenger - beatbox ja leikki
Esko Järvelä - viulu ja leikki
Jouko Kyhälä - huuliharppu ja leikki
Oskari Mänttäri - juonto, leikki ja tuotanto
Hanna Brotherus - koreografia

Vapaa pääsy! 

lahti

Jazztori goes Möysä: Ajaton-kvartetti,Möysän Musaklubi, lahti14.9. Klo 20:00

Ajaton (www)

keikka

Ainutlaatuinen, tuttu ja tuntematon Ajaton-kvartetti luo neliulotteista musiikkia, joka hajottaa määritelmät menneiden aikojen tomuksi; yhtyeessä eri aikakausia ja tyylejä edustavat muusikot harvinaisine instrumentteineen sovittautuvat yhteen. Kvartetti kuten myös sen ohjelmisto on kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, keskiaikaiset luuttulaulut sekä alkuperäissävellykset virtaavat ainutlaatuisena synteesinä. 

Yhtye koostuu omaäänisistä ja arvostetuista taiteilijoista kansanmusiikin, jazzin ja klassisen musiikin saralta: laulaja Mia Simanaisen johtamassa kvartetissa soittavat Henrik Sandås (bandoneon), Mikko Perkola (viola da gamba) ja Kari Ikonen (moog-syntetisaattori). Vuonna 2013 toimintansa aloittaneen yhtyeen perustana on tyyli- ja muotoseikkojen sijaan taiteilijoiden luonteen- ja pyrkimysten laatu.

Mia Simanainen, laulu
Henrik Sandås, bandoneon
Kari Ikonen, moog-syntetisaattori
Mikko Perkola, viola da gamba

Liput 16,50 €

turku

Ruokokangas Hako-Rita,Sibelius-museo, turku14.9. Klo 19:00

Ruokokangas Hako-Rita (www)

keikka

Ruokangas Hako-Rita on oululainen jazz-kitaraduo, jonka ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä sekä jazz-standardeista. Keskeistä kokoonpanon musiikissa on improvisaatio, melodisuus, sekä soittajien välinen vuorovaikutus. Suurimpia vaikuttajia ovat muun muassa Keit Jarrett, John Abercrombie, sekä Ulf Wakenius. Kokoonpano keikkaili vuonna 2015 ahkerasti Suomessa, sekä Italiassa mm. Juttutuvalla Helsingissä, Elojazzeilla Oulussa, Jazz-Galleriassa Porissa sekä Milanossa Club RAL8022:ssa. Heikki Ruokankaan debyytti jazz-levy ilmestyi vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE levy- yhtiön kautta.

Heikki Ruokangas - kitara
Henrik Hako-Rita - kitara

Liput 10/6 €