Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Federation Tour: Nina Mya,Flame Jazz Cruise/Viking Grace, turku24.9. Klo 20:55

keikka

Flame Jazz Cruise 9
Turku-Tallinna-Turku
24.9. - 25.9.2016
Järjestäjä: Flame Jazz ry
OSMO IKONEN – NINA MYA – ODDARRANG – MIKKO PETTINEN & HAPPY PEOPLE – Q-CONTINUUM – MARTTI VESALA SOUNDPOST QUINTET – FLAME JAZZ JAM SESSION – FLAME JAZZ TALK SHOW

Kolmannen albuminsa julkaissut Nina Mya Jazzliiton kiertueelle

Heinäkuussa intiimin Closure-albumin julkaissut laulaja Nina Mya kiertää Suomea 21. syyskuuta - 1. lokakuuta. Closure on rohkean henkilökohtainen albumi jatkuvasti ilmaisuaan kehittävältä laulajalta. Nina Myan uudessa yhtyeessä vaikuttavat kotimaiset huippunimet Jukka Eskola, Jori Huhtala, Henri Mäntylä, Petri Puolitaival ja Tuomas Timonen.

Merkittävimpiin nuoren polven laulajiimme kuuluva Nina Mya julkaisi kolmannen levynsä 1.7. Fredriksson Music -levymerkille. Gospelista ja soulista ammentavalla, tummasävyisellä Closure-levyllä Myan vahva ilmaisu pääsee oikeuksiinsa. Albumin julkaisukonsertti oli Pori Jazzissa ja lisäksi Mya esiintyi kesällä Helsingissä Jazzjatkot-tapahtumassa ja Turku Jazz Festivalilla. Jazzliiton kiertueella henkilökohtaiset kappaleet soivat entistä syvemmin.  

"Closure on kolmas albumini, mutta selvästi tärkein ja merkityksellisin", Nina Mya kertoo. "Ensimmäistä kertaa olen täysin sinut levyni kanssa enkä tekisi mitään toisin ja koen, että olen levyllä täysin oma itseni. Samalla levy on paitsi kumarrus Aretha Franklinille ja John Coltranelle, myös yleisemmin amerikkalaiselle jazzlaulajille, joiden laulamisessa on kuulunut gospel. Näihin vaikuttajiini lukeutuvat esimerkiksi Dinah Washington, Nancy Wilson ja Gregory Porter." Levyn kappaleiden tekstit ovat Nina Myan käsialaa ja hänen kanssaan valtaosan biisinkirjoitusvastuusta albumilla jakaa Petri Puolitaival. Mukana kulkee myös muutama uudelleen sovitettu lainakappale.

Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets –yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden taiteilijana 2012. Myan tuoretta Closure-albumia edeltää kaksi julkaisua, Flying Solo (2012) ja Our Time (2014). Nina Myaa on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa.

Nina Mya

Nina Mya - laulu, Jukka Eskola - trumpetti ja flyygelitorvi, Petri Puolitaival - saksofoni ja alttohuilu, Henri Mäntylä - piano, Jori Huhtala - basso, Tuomas Timonen - rummut

www.ninamya.com 

Jazzliiton kiertue

ke 21.9. Tornio, Musiikkitalo klo 19.00, liput 25/15€
to 22.9. Oulu, Kaupunginteatteri klo 20.00, liput 15/10€
pe 23.9. Raahe, Raahen Hovi klo 21.30, liput 10€
la 24.9. Flame Jazz Cruise, Turku klo 20.55
pe 30.9. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi. HUOM! Muuttunut paikka!
la 1.10. Joensuu, Kerubin sali (Jazzkerho -76:n 40-vuotisjuhla) klo 19.00, liput 25/20/12€
+
la 29.10. Savoy–teatteri, Helsinki klo 19.00, liput alk. 36€

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Flame Jazz Cruise 9Viking Grace, Turun linnansatama, turku24.9. Klo 20:55

keikka

Osmo Ikonen

Nina Mya

Oddarrang

Q-Continuum

Martti Vesala Soundpost Quartet

Mikko Pettinen & Happy People

Flame Jazz Jam Session

Flame Jazz Talk Show

Yhdeksäs Flame Jazz Cruise tarjoaa upean kattauksen kotimaisia rytmimusiikin tähtiä. Hyvän musiikin ystäviä hemmotellaan tällä kertaa soul-teemalla, kun alan kovimmat artistit vyöryvät Viking Gracelle.

Sunrise Avenuesta ja SuomiLOVE -ohjelman bändistä tuttu Osmo Ikonen valloittaa kuulijat umpimusikaalisuudellaan sekä tuoreen levynsä materiaalilla. Osmoa kuullaan myös sellon varressa, kun kansainvälisesti menestynyt Oddarrang tunnelmoi paluupäivänä Retrossa. Risteilyn musiikkitarjonnan lauantaina aloittaa saksalaiselle Ozella-levy-yhtiölle juuri debyyttinsä levyttänyt Martti Vesala Soundpost Quintet. 2000-luvun alulla loistaneesta Quintessence -yhtyeestä alkunsa saanut Q-Continuum soittaa Voguessa harvinaisen come back -keikan Tuomo Prättälän tähdittämänä. Lahjakas Nina Mya tuo laivalle uuden nimekkään yhtyeensä vieden yleisön spirituaalisen jazzin ja soulin maailmoihin. Flame Jazz Cruisen sunnuntain kruunaa multi-instrumentalisti Mikko Pettisen upea 11-henkinen Happy People -orkesteri.

Flame Jazz Cruise 9 kerää kotimaisten soul- ja jazzlaulajien kerman Itämerelle – jameja ja muita yllätyksiä unohtamatta!

www.jazzcityturku.fi

Paluu 25.9. klo 19.50.

Liput: Viking Line, www.vikingline.fi

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.