Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Pianisti Aki Rissasen kokenut triokokoonpano on tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin alkuvuodesta julkaisema Amorandom-albumi on huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja levy on kerännyt tasaiseen tahtiin viiden tähden arvioita – meillä ja muualla.

Aki Rissanen, p / Antti Lötjönen, b / Teppo Mäkynen, dr

Liput 23 € (sis. narikan)
Ovet: 18:00
Showtime: 19:00

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Kokko Quartet - Orient Express -levyjulkkaritRavintola Laulumiehet, helsinki20.9. Klo 19:00

keikka

Helsinkiläisen vuonna 2010 perustetun Kokko Quartetin musiikki juurtuu skandinaaviseen jazzperinteeseen, mutta sävykkäin intialaisin, arabialaisin ja kuubalaisin vaikuttein. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pianisti Johanna Pitkäsen, saksofonisti Kaisa Siiralan ja basisti Timo Tuppuraisen sävellyksistä. Yhtyeen jäseniä yhdistää kiinnostus vapaaseen ilmaisuun, jazziin ja maailmanmusiikkiin. Kokko Quartetin esikoisalbumi Like a River julkaistiin maaliskussa 2013. Albumi sai hyvän vastaanoton niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin mediassa. Samana vuonna yhtye esiintyi Jazzahead!-ammattilaistapahtumassa Bremenissä Saksassa. Tämän jälkeen Kokko Quartettia on kuultu isoilla jazzfestivaaleilla kuten Bohemia Jazz Festissä Tsekeissä sekä Pori Jazz –festivaaleilla Suomessa. Joulukuussa 2015 yhtye oli 5 kaupunkia kattavalla Australian-kiertueella.

Kaisa Siirala: saksofonit ja huilut
Johanna Pitkänen: piano ja koskettimet
Timo Tuppurainen: basso
Risto Takala: rummut

“Yhtyeen musiikki soljuu kevyen sulavasti. Tyylillisiä genrerajoja rikkoen. Yhdistellään jazzillisin elementein yhtälailla skandinaavisia säveliä, tangoa, intialaista, arabialaista ja kuubalaista tunnelmaa. Aistikkaan hienovaraisesti.” –Osku Rajala, Jazzrytmit

Eclipse Music julkaisee Kokko Quartetin toisen albumin Orient Express elokuussa 2016. Uusi albumi jatkaa yhtyeen ensimmäisen levyn Like A Riverin (2013) jalanjäljissä, yhdistäen skandinaaviseen jazzilmaisuun tyylikkäästi globaaleja vaikutteita. Orient Express kertoo tarinoita niin menneestä ajasta kuin nykypäivästäkin, kurkottaen Intiaan saakka. Kamelikaravaanit vaeltavat aavikon poikki ja Orient Express –pikajuna tuuttaa kaksiäänistä torveaan tummassa trooppisessa yössä. Albumi sukeltaa myös kalevalaisten legendojen ja myyttien maailmaan, aivan kuten yhtyeen nimi Kokko vihjaa. Musiikissa voi kuulla kuinka seppä Ilmarinen takoo aseitaan ja vedenhaltija Vellamo ohjaa vesien liikkeitä.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.