Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Flame Jazz Messengers,G Livelab, helsinki7.9. Klo 19:00

Flame Jazz Messengers (www)

keikka

Flame Jazz on pianisti-rumpali-säveltäjä Jussi Fredikssonin Turkua jazzin keinoin elävöittävä laajamittainen projekti, joka saa nyt myös bändimuotonsa. Flamen Jazzlähettiläät koostuu kotimaisen jazzin parhaasta A-ryhmästä ja bändi juhlistaa Livelabissa uuden levynsä julkaisua. 

Verneri Pohjola, tp
Max Zenger, a-sax
Karl-Martin Almqvist, t-sax
Severi Pyysalo, vib
Teemu Åkerblom, b
Jussi Fredriksson, dr

Liput 22 €. 

Ovet 18:00, showtime 19:00. 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Sound Scapes Festival X-TensionsHakasalmen huvila, helsinki7.9. Klo 18:00

keikka

Berliini kohtaa Helsingin uudella avantgarde -musiikin näyttämöllä

Unexpected, spontaneous, fresh, surprising, seductive. Cooking at it’s best!

ound Scapes X-tensions pienfestivaali kokoaa Helsinkiin maailman luokan avantgarde musiikin taiturit suoraa sykkivästä Berliinistä ja poreilevasta Helsingistä. Ensi kertaa järjestettävä uniikki kaksi-iltainen festivaali tarjoaa kutkuttavan kattauksen avantgarde- jazzin ja vapaan improvisaation parhaita paloja intiimissä Hakasalmen huvilassa Finlandia talon ja Musiikkitalon syleilyssä. Festivaali on osa Hakasalmen huvilan Musiikkia! Kaupungin soivat muistot -näyttelyn ohjelmaa.

Nykymusiikin virtuoosit pensselöivät ääniaalloille moniulotteisia maisemia ja kuljettavat vietellen draamankaaren eri käänteisiin. Reaaliaikaisesti sävelletyssä musiikissa kokonaisuuden luo huippuunsa viritetty osaaminen, mikä artistien käsissä muovautuu yllätyksellisiksi harmonioiksi ja kirpaiseviksi dissonansseiksi. Teokset pysäyttävät, tempaavat mukaan, hylkäävät, riisuvat, naurattavat mutta ennen kaikkea tarjoavat kuulijoille mitä laajaulotteisimman ja ainutkertaisimman maistelumenun Euroopan kuuminta ”echtzeitmusik´ia”. Hyppää nykyhetken aaltoihin ja sukella elämysmatkalle improvisaation kiehtovaan maailmaan.

Festivaalilla kuullaan teokset MOVE Quintetiltä sekä Suomesta varta vasten kootuilta kokoonpanoilta sekä festivaaliorkesterilta. Konsertti-illat huipentuvat artistien ainutlaatuiseen yhteisteokseen. Artistikattaus muodostuu arvostetuista ja maailmalla mainetta niittäneistä kansainvälisistä muusikoista, edustettuna on jopa kuusi eri kansallisuutta Kolumbia, Meksiko, Norja, Tanska, Saksa ja Suomi, kotimaisuus korostuen.

Poimintoina huikeasta festivaalikokoonpanosta mainittakoon vastikään legendaarisen Cecil Taylorinjuhlakonsertissa New Yorkissa esiintynyt Berliinissä vaikuttava sopraanosaksofonisti Harri Sjöströmsekä suomalaisen vapaan jazzin & improvisaation veteraani kontrabasisti Teppo Hauta-Aho. Uuden improvisaatiomusiikin taivaalle syttyneitä tähtiä edustavat kolumbialaistaustainen sellisti ja monitaituriSergio Castrillon, rumpali-perkussionisti Janne Tuomi, joka tunnetaan myös kulttimainetta nauttivan proge-rock yhtye Circlen ja John Zornin riveistä sekä vuonna 2015 Albert Mangelsdorff -palkinnon 2015 voittanut jazzpianisti Achim Kaufmann. Pikanttina lisämausteena mukana myös improvisaatioon hullaantunut bassoklarinetisti Heikki Nikula, säveltäjä, pianisti Markus Fagerudd sekä kotimaan vapaan jazzin radikaalihahmo Jone Takamäki.

MOVE quintet

Harri Sjöström
Emilio Gordoa
Achim Kaufmann
Adam Pultz Melbye
Dag Magnus Narvesen

&

Markus Fagerudd
Jone Takamäki
Janne Tuomi
Heikki Nikula
Sergio Castrillon

MOVE –quintetin ja ”tutti-orkesterin” lisäksi kuuluu ohjelmaan suomalaisista ja ulkomaalaisista soittajista muodostetut duot sekä triot ”Vetrigo Dialogues”.

www.move-quintet.weebly.com

www.youtube.com/watch?v=aRRzrnOLXzc

www.harrisjostrom.com

Konserttia tukevat Musiikin edistämissäätiö, Norsk Jazzforum, Music Norway ja Jazz Danmark.

Martti Vesala Soundpost Quintet RytmihäiriöklubillaRavintola Juttutupa, helsinki7.9. Klo 21:00

Martti Vesala – trumpetti

Petri Puolitaival – saksofoni, huilu

Joonas Haavisto – piano

Juho Kivivuori – basso

Ville Pynssi – rummut

Il Mondo Di Karri: Pastiche Melting Pot MusicPub Adjutantti, helsinki7.9. Klo 20:00

keikka

Il Mondo di Karri esittelee jälleen suomalais-italialaista jazz-yhteistyötä!

Tämä yhtye on kulttuurien todellinen sulatusuuni: laulaja Franco Capone on lähtöisin Roomasta, mutta myöhemmin asunut pitkään Ranskassa sekä Lontoossa. Luhtala taas asuu niin Italiassa kuin Suomessakin, kun taas Pasquale De Paola ja Paolo Cozzolino ovat napolilaisia. Nämä kaikki vaiheet antavat oman värinsä heidän musiikkiinsa, joka koostuu lähinnä originaalimateriaalista. 

Franco Capone - laulu
Karri Luhtala - koskettimet
Paolo Cozzolino - basso
Pasquale De Paola - rummut