Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 21.8.

helsinki

Gunu's Thang @ Art Goes Kapakka,Café & Restaurant Piritta, helsinki21.8. Klo 17:30

keikka

Mikko "Gunu" Karjalainen (trumpetti ja flyygelitorvi)
Teemu Viinikainen (kitara)
Jori Huhtala (kontrabasso)
Ville Pynssi (rummut ja lyömäsoittimet)

Mikko Gunu Karjalaisen vereviä jazzsävellyksiä, joissa improvisoinnilla ja soittajien persoonilla on olennainen sija.

Teemu Viinikaisen efektiivistä ja monimuotoista kitarismia käytetään musiikillisesti viemään soundia pois juuri perinteisemmästä jazzista. Rumpali Ville Pynssi ja basisti Jori Huhtala soittavat erilaisia, välillä hyvinkin monimutkaisia rytmisiä kehyksiä, luoden omanlaisen energiansa. Harkittujen ja tuotettujen sävellysten vastapainoksi yhtyeen kommunikointi ja soittotapa on hyvin vapaata. Yhtyeen johtaja Gunu tunnetaan sielukkaan ja monimuotoisen trumpetinsoittonsa lisäksi kyvystään luoda lämmin vuorovaikutus bändin ja yleisön välillä.

The Napkins @ Art Goes Kapakka,Ravintola Juttutupa, helsinki21.8. Klo 22:00

keikka

Charlotta Kerbs (laulu)
Lukas Djupsjöbacka (kitara)
Anders Sjölind (trumpetti)
Torvald Lund (pasuuna)
Robin Käldström (tenorisaksofoni)
Sebastian Back (baritonisaksofoni)
Mats Ödahl (basso)
Felix Holmberg (perkussiot)
Daniel Hjerppe (rummut)

Tuoretta soulmusiikkia komeine torvisektioineen, kuplivine rytmeineen ja sydäntä koskettavine melodioineen.

The Napkins on yhdeksänhenkinen helsinkiläis-pietarsaarelainen soulyhtye, jonka esiintymisissä live-tunnelma ja energia ovat merkittävässä osassa. Yhtyeen tärkein inspiraation lähde on 60-luvun rakkaus, onni ja musiikki.

The Napkins julkaisi debyyttialbuminsa A Better Day kesällä 2011, ja toinen albumi World on a String ilmestyi syksyllä 2014.

Baloji, Sabina Ddumba,Huvila-teltta, helsinki21.8. Klo 19:00

Baloji (www)

keikka

Baloji antaa tanssijalalle treeniä, hymyssä suin. Kongossa syntyneen, sittemmin belgialaistuneen muusikon tanssigrooven ytimessä on ranskankielinen rap. Sitä ympäröi runsaudensarvi erilaisia tyylien yhdistelmiä: reggaeta, soulia, retro-funkia… Energisyyden Baloji hakee ikiaikaisista kongorytmeistä, mm. soukous-musiikista ja balafoneista. Tekstien tärkeä sanoma nuoren miehen juurettomuudesta ja synnyinmaa Kongon kivuliaista vaiheista välittyy, kuitenkin aina ilon kautta.

Balojia pidetään legendaarisen Papa Wemban modernina manttelinperijänä. Molempia miehiä yhdistää musiikin lisäksi pettämätön tyylitaju.

Ruotsalaisen Sabina Ddumban ultratyylikäs soul on maustettu sähköisillä popsoundeilla. Ddumban kappale Scarred for Life oli viime vuoden isoimpia hittejä Ruotsissa – karismaattisen laulajattaren kansainvälinen läpimurto on vain ajan kysymys.

Sabina Ddumba aloittaa klo 19, Baloji klo 20.15.
Ovet avataan klo 18.

Keikan jälkeen ravintolan puolella levyjä soittaa DJ Emil.

Tähän tilaisuuteen voit ostaa Ravintola Juuren erikoishintaisen aterian etukäteen!

Liput toimituskuluineen alkaen: 37,50 €
Lippu + ruoka: 53,50 €

Piknikkonsertti: Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet,Kansalaistori, helsinki21.8. Klo 18:00

keikka

Perjantai-iltapäivä, mukavaa seuraa, pientä purtavaa ja musiikkia… Piknikkonsertissa musiikillisia herkkuja tarjoilevat Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet. Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi he ovat sovittaneet Sibeliuksen yksinlauluista uusia jazz-sovituksia. Ota piknik-tarpeet mukaan ja lähde Kansalaistorille fiilistelemään!

Verneri Pohjola - trumpetti
Tuomo Prättälä - piano
Antti Lötjönen - basso
Olavi Louhivuori - rummut
feat. Emma Salokoski - laulu

Vapaa pääsy!

jyväskylä

MILjazz - Jyväskylä,Lounaispuisto, jyväskylä21.8. Klo 18:00

keikka

Pe 21.08.2015
Klo 18
Lounaispuisto, Jyväskylä

Jukka Perko & Ilmavbb
dir. Tomi Väisänen

Vapaa pääsy!

Ilmavoimien Big Bandin MILjazz-konsertissa rakastetut suomalaiset klassikkosävelmät saavat uuden ja uljaan, entistä jazzikkaamman elämän. Vellu Halkosalmen sovittamassa kokoelmassa swengaamme läpi hiljaisen kylätien kohti satumaata, kunnes pyörimme jo säkkijärven polkkaa Akselin ja Elinan häissä. Näiden sovitusten itseoikeutettuna tulkkina Jukka Perko saksofoneineen kyntää juuriaan kuin hullumies Huittisista ikään.

Ilmavoimien Jazzcombon solistina esiintyy Suomessa asuva romanialainen jazzlaulajatar Elena Mindru, joka saavutti Montreuxin Jazz Festivaalilla järjestetyssä Shure Vocal Jazz -kilpailussa 2012 toisen sijan ja yleisöpalkinnon.

Illan kruunaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show band solistinaan suomisoulin kuningas Sami Saari.