Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 20.8.

helsinki

Juhlat,Mustikkamaan kesäteatteri, helsinki20.8. Klo 20:00

keikka

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran Juhlat on uudenlainen teatteriesityksen ja jazz-konsertin yhdistävä teos, jonka keskiössä ovat raha, perhe ja taide.

Yleisö kutsutaan Suomen ahkerimman yrittäjän, kaivinkonekeisari Matti Holman 60-vuotissyntymäpäiville. Ohjelmassa on muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä, sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Ilta kärjistyy kuitenkin perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

Esitykset: 16.8 / 18.8. / 19.8. ja 20.8.
Kaikki esitykset klo 20.00.
Esityksen kesto on noin 2 h.

Mustikkamaan kesäteatteri: Mustikkamaankuja 1, 00570 Helsinki

Lippuhinnat: 15 € aikuiset / 10 € (alennusliput)
Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Ohjaus: Sirpa Riuttala
Musiikin johto: Rasmus Soini
Käsikirjoitus: Veera Tapper

Näyttämöllä: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Hennariikka Laaksola, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava ja Matti Pajulahti

Sointi Jazz Orchestra: Rasmus Soini, Petteri Hietamäki, Pekka Seppänen, Frans Thomsson, Janne Saarinen, Sampo Kasurinen, Tommi Kolunen, Tomi Nikku, Ilkka Arola, Jasmin Afaneh, Ilkka Hongisto, Mikko Haanpää, Panu Luukkonen, Matti Vuolahti, Kenneth Ojutkangas, Aleksis Liukko, Kaisa Mäensivu ja Siiri Partanen

Beat, Bass & Bone @ Art Goes Kapakka,William K. Kurvi, helsinki20.8. Klo 20:30

Beat, Bass & Bone (www)

keikka

Jukka Haavisto (basso)
Markus Larjomaa (pasuuna)
Markku Heikkilä (rummut)

Norjan kautta Helsinkiin suunnannut poppoo on nimellisesti jazzyhtye, mutta sen keitoksessa porisevat sulassa sovussa punk, proge, iskelmä ja funk – diskojytkettä unohtamatta

Erja Lyytinen Blues Night @ Art Goes Kapakka,Belge, helsinki20.8. Klo 22:30

Erja Lyytinen (www)

keikka

Erja Lyytinen (laulu ja kitara)
Juha Verona (basso)
Markku Reinikainen (rummut)

Erja Lyytinen tulkitsee Taiteiden yössä riipaisevaa bluesia kauneimmillaan.

Kansainvälisissä julkaisuissa slide-kitaran kuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen palaa keikkatauolta Art goes Kapakka -esiintymisellään, akustisella blues-illalla. Tämän vuoden maaliskuussa julkaistu “Live In London” -levy on ollut mm. Britannian blues-radioiden listaykkösenä koko kesäkuun ajan. Erjan karismaattinen ja sielukas esiintyminen yhdessä alan parhaimpiin muusikoihin koostuvan trionsa kanssa takaa ikimuistoisen blues-elämyksen.

www.erjalyytinen.com

www.facebook.com/erjalyytinen

Winston McAnuff & Fixi, Reino Nordin,Huvila-teltta, helsinki20.8. Klo 19:00

keikka

Täydellinen kattaus elokuun iltaan: letkeä, aurinkoinen reggae ja syvä dub yhdistettynä harmonikkasoundiin suoraan menneen maailman Pariisin kadunkulmilta… Kun pitkän linjan reggae-muusikko Winston McAnuff yhdisti voimansa peripariisilaisen tuottajavelho Fixin kanssa, epätodennäköinen yhtälö löi kaikki ällikällä. Kombo toimii kuin häkä – McAnuffin ja Fixin energinen, valloittava lavashow on hurmannut yleisöt ympäri maailmaa.

Jamaikalainen McAnuff, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Electric Dread, on ollut perinteisen reggaen ytimessä kotimaassaan 1970-luvulta saakka. 2000-luvun alussa hänen tuotantonsa löydettiin vihdoin myös Euroopassa. Siihen tutustui myös mm. Tony Allenia tuottanut Fixi, joka löysi hyvien vibojen saarnamiehestä hengenheimolaisensa.

Huvilan reggae-illan avaa kotimainen letkeän menon takaaja, Reino Nordin, jonka samettiset soundit saavat hyvän olon hormonit hyrräämään.

Reino Nordin aloittaa klo 19, Winston McAnuff & Fixi klo 20.30.
Ovet avataan klo 18.

Illan päätteeksi Huvilalla esitetään reggae-dokumentti Journey to Jah (2013). Elokuvan kieli & tekstitys: englanti.

Tähän tilaisuuteen voit ostaa Ravintola Juuren erikoishintaisen aterian etukäteen!

Liput toimituskuluineen alkaen: 27,50 €
Lippu + ruoka: 43,50 €

Koko kesä Kalliossa: Paula Koivuniemi,Koko Jazz Club, helsinki20.8. Klo 19:00

keikka

Koko kesä Kalliossa -konserttisarjan kruunaa upean Paula Koivuniemen ilta elokuussa. Tule kokemaan karismaattisen esiintyjän tulkintoja omista hiteistä ja jazzklassikoista Arttu Takalon orkesterin seurassa.

Paula Koivuniemi, laulu
Arttu Takalon iso orkesteri

Liput 30 / 25 €

Ovet avataan klo 18. Soittoaika on noin klo 19.