Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 18.8.

helsinki

Juhlat,Mustikkamaan kesäteatteri, helsinki18.8. Klo 20:00

keikka

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran Juhlat on uudenlainen teatteriesityksen ja jazz-konsertin yhdistävä teos, jonka keskiössä ovat raha, perhe ja taide.

Yleisö kutsutaan Suomen ahkerimman yrittäjän, kaivinkonekeisari Matti Holman 60-vuotissyntymäpäiville. Ohjelmassa on muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä, sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Ilta kärjistyy kuitenkin perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

Esitykset: 16.8 / 18.8. / 19.8. ja 20.8.
Kaikki esitykset klo 20.00.
Esityksen kesto on noin 2 h.

Mustikkamaan kesäteatteri: Mustikkamaankuja 1, 00570 Helsinki

Lippuhinnat: 15 € aikuiset / 10 € (alennusliput)
Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Ohjaus: Sirpa Riuttala
Musiikin johto: Rasmus Soini
Käsikirjoitus: Veera Tapper

Näyttämöllä: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Hennariikka Laaksola, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava ja Matti Pajulahti

Sointi Jazz Orchestra: Rasmus Soini, Petteri Hietamäki, Pekka Seppänen, Frans Thomsson, Janne Saarinen, Sampo Kasurinen, Tommi Kolunen, Tomi Nikku, Ilkka Arola, Jasmin Afaneh, Ilkka Hongisto, Mikko Haanpää, Panu Luukkonen, Matti Vuolahti, Kenneth Ojutkangas, Aleksis Liukko, Kaisa Mäensivu ja Siiri Partanen

We Jazz,mbar, helsinki18.8. Klo 19:00

We Jazz DJs

We Jazz Loft Sessions in 3D

keikka

Tänä kesänä Helsingin jazz-kentän laadukkaimmat sessiot löytyvät mBarin terassilta. Jokaisessa neljässä tiistaiklubi-illassa esiintyy A-luokan live-esiintyjä sekä We Jazz DJ:t, jotka tekevät mitä osaavat parhaiten - tarjoilevat raakaa jazzia vinyyliltä.

We Jazz
Ti 18.8. 19-02
LIVE: We Jazz Loft Sessions in 3D (vol.2) + We Jazz DJs (showtime: 20.00)
*ilmainen*

We Jazz -sarjan mbarissa päättää 18. elokuuta We Jazz Loft Sessions in 3D, joka on musiikillisesti rumpali Teppo Mäkysen ympärille rakentuva kosminen matka jazz-avaruuteen. Orgaaninen jazz, minimalistinen elektroninen musiikki ja monet muut äänimaailmat kiehuvat sopassa, jonka tuloksena on yleisön sisäänsä sulkeva hypnoottinen elämys. National RGB VJ-kollektiivi toteuttaa 3D-visuaalit, jotka yleisö pääsee kokemaan 3D-lasit päässään. We Jazzin tilaustyönä toteutetun konseptin ensiesitys joulukuussa 2013 keräsi kehuja ja generoi hämmästystä ja nyt toisessa osassaan 3D-konseptia ei toisteta sellaisenaan, vaan kehitetään eteenpäin.

Seuraa päivityksiä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa:
http://facebook.com/wejazz /
@wejazzhelsinki / #wejazzmbar15
Best. Jazz. Now.

jyväskylä

Summer Jazz Club: Antti Lähdesmäki 4 & Grímsey,Poppari, jyväskylä18.8. Klo 20:30

keikka

Vuoden viimeinen Summer Jazz Club huipentaa Jyväskylän jazzkesän, kun Popparin lavan elokuun hellettäkin kuumemmaksi lämmittävät suomalais-islantilaisen Matti Saarisen johtama Grímsey, ja klubien isäntänäkin toimivan Antti Lähdesmäen uusi kvartetti. Tämän klubin jälkeen Summer Jazz Club vetäytyy juonimaan vuoden 2016 kuvioita.

Talvella 2015 perustettu Grímsey soittaa kitaristinsa Matti Saarisen musiikkia, jossa liikutaan genrerajojen rajapinnoilla; yhteissoittoa määrittävät kamarimusiikillinen vuorovaikutus, bändisoundi ja rytminen flow. Bändin jäsenet ovat yhteenlaskettuna opiskelleet ja esiintyneet kaikissa Euroopan maissa, ja tuovat kaikki yhtyeen sointiin vaikutteitaan laajalta skaalalta; jäsenet ovat aiemmin toimineet useissa eri yhteyksissä akselilla jazz-rock-klassinen-elektroninen-kokeellinen. Bändin ensimmäinen levy on äänitetty heinäkuun lopussa, ja ilmestyy vielä tänä vuonna.

Grímsey
Matti Saarinen, kitara
Jarno Lappalainen, basso
Joonas Leppänen, rummut

Summer Jazz Clubin isäntänä toimiva Antti Lähdesmäki pääsee viimein nousemaan lavalle asti elokuun klubilla, jolle hän tuo uuden kvartettinsa. Yhtyeen musiikin keskiössä on moderni Eurooppalainen jazzmusiikki, jonka ympärille kappaleet rakennetaan käyttäen elementtejä klassisesta musiikista freen kautta perinteiseen amerikkalaiseen jazziin. Omaleimaisen vivahteen yhtyeen soundiin tuo harvemmin pikkubändissä kuultu puhallin; huilisti Juho Valjakalla on kokemusta ja menestystä niin klassisen- kuin jazzmusiikinkin saralta. Valjakka on muunmuassa valittu Gluck-huilukilpailussa yleisön suosikiksi. Lähdesmäen lisäksi myös muillakin rytmisektion jäsenillä on Popparissa kotikenttäetu, sillä myös basisti Juuso Rinta ja rumpali Teemu Mustonen ovat Jyväskylän konservatorion - ja Popparin - kasvatteja.

Antti Lähdesmäki 4
Juho Valjakka, huilu
Antti Lähdesmäki, piano
Juuso Rinta, basso
Teemu Mustonen, rummut

Summer Jazz Clubin ennakkoliput sekä oheistuotteet myytävänä osoitteessa http://mesenaatti.me/summer-jazz-club/. Ostamalla tuet klubeilla soittavia bändejä!

Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti alkaa 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. www.facebook.com/summerjazzclub