Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 19.8.

helsinki

Juhlat,Mustikkamaan kesäteatteri, helsinki19.8. Klo 20:00

keikka

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran Juhlat on uudenlainen teatteriesityksen ja jazz-konsertin yhdistävä teos, jonka keskiössä ovat raha, perhe ja taide.

Yleisö kutsutaan Suomen ahkerimman yrittäjän, kaivinkonekeisari Matti Holman 60-vuotissyntymäpäiville. Ohjelmassa on muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä, sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Ilta kärjistyy kuitenkin perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

Esitykset: 16.8 / 18.8. / 19.8. ja 20.8.
Kaikki esitykset klo 20.00.
Esityksen kesto on noin 2 h.

Mustikkamaan kesäteatteri: Mustikkamaankuja 1, 00570 Helsinki

Lippuhinnat: 15 € aikuiset / 10 € (alennusliput)
Maksuvälineenä käy vain käteinen.

Ohjaus: Sirpa Riuttala
Musiikin johto: Rasmus Soini
Käsikirjoitus: Veera Tapper

Näyttämöllä: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Hennariikka Laaksola, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava ja Matti Pajulahti

Sointi Jazz Orchestra: Rasmus Soini, Petteri Hietamäki, Pekka Seppänen, Frans Thomsson, Janne Saarinen, Sampo Kasurinen, Tommi Kolunen, Tomi Nikku, Ilkka Arola, Jasmin Afaneh, Ilkka Hongisto, Mikko Haanpää, Panu Luukkonen, Matti Vuolahti, Kenneth Ojutkangas, Aleksis Liukko, Kaisa Mäensivu ja Siiri Partanen

Jukka Eskola Soul Trio + Huvila-jatkoilla Juttutuvassa.,Ravintola Juttutupa, helsinki19.8. Klo 22:00

keikka

Soul Trio on suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvan trumpetisti Jukka Eskolan uusi kokoonpano. Siinä hänen rinnallaan soittavat maamme ykkösrumpali Teppo Mäkynen, sekä urkurivelho Mikko Helevä.

Tämän svengaavan trion musiikilliset esikuvat ovat kultaisella 60-luvulla, mutta heidän esittämistä kappaleistaan löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä, sekä muutamista tarkkaan valikoiduista lainakappaleista. Materiaalin avainsanat ovat svengi ja juurevuus. Ensimmäisen levyn on määrä ilmestyä keväällä 2016.

Soul Trio+ -versiossa yhtyeen vahvistukseksi saapuu ilmiömäinen basisti Ville Herrala.

Teemu Åkerblom Quartet @ Art Goes Kapakka,Oluthuone Kaisla, helsinki19.8. Klo 20:00

keikka

Teemu Åkerblom - basso & sävellykset
Mikko Arlin - rummut
Max Zenger - alttosaksofoni & huilu
Jarno Tikka - tenorisaksofoni

https://soundcloud.com/teemu-akerblom-quartet

https://www.facebook.com/teemuakerblomquartet 

UMO Jazz Orchestra feat. Hermeto Pascoal & Itiberê Zwarg,Huvila-teltta, helsinki19.8. Klo 19:00

keikka

Taikuriksikin kutsuttu brasilialainen säveltäjä, multi-instrumentalisti Hermeto Pascoal elää ja hengittää musiikkia: hän soittaa kosketinsoittimia, näppäinharmonikkaa, melodikaa, saksofoneja, kitaroita, huiluja ja erilaisia kansansoittimia. Instrumenteiksi kelpaavat yhtä lailla astiat, lelut ja jopa miehen oma parta… 40 vuotta täyttävä UMO juhlii Huvilassa Hermeto Pascoalin ja hänen luotetun miehensä, säveltäjä ja basisti Itiberê Zwargin kanssa. Valtaosa konsertissa kuultavista sävellyksistä on Zwargin käsialaa. Hän myös orkestroi illan ohjelman UMOlle ja Pascoalille ja toimii kapellimestarina.

Hermeto Pascoalin 1950-luvulla alkaneeseen musiikilliseen uraan on mahtunut paljon. Miehen omalla nimellä levytettyjen yli 30 albumin lisäksi hän vierailee kymmenillä muiden artistien levyillä. Yhteistyökumppaneista mainittakoon mm. Airto Moreira, Miles Davis ja Gil Evans.

Konsertti alkaa klo 19.00. Ovet avataan klo 18.00.

Tähän tilaisuuteen voit ostaa Ravintola Juuren erikoishintaisen aterian etukäteen!

Liput toimituskuluineen alkaen: 45,50 €
Lippu + ruoka: 60,50 €
S-Etu – 4 €