Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lenny Pickett: Dance Music for Borneo Horns,Koko Jazz Club, helsinki29.7. Klo 19:00

keikka

Lenny Pickett, Jouni Järvelä, Pepa Päivinen & Jonatan Sarikoski play Music For 3 Saxophones & Percussion.

Ainutlaatuinen amerikkalainen mestarisaksofonisti, -klarinetisti ja -säveltäjä Lenny Pickett vierailee Suomessa viidettä kertaa ja tekee neljättä kertaa yhteistyötä kolmen loistokkaan suomalaisen muusikon kanssa: mm. UMO Jazz Orchestrasta tutut saksofonistit Jouni Järvelä ja Pepa Päivinen, sekä loistava nuori rumpali Jonatan Sarikoski soittavat musiikkia Pickettin yli 30 sävellystä käsittävästä sarjasta “Dance Music for Borneo Horns” sekä Pickettin uusia sävellyksiä sarjasta ”Music for 3 Saxophones and Percussion”, jotka hän varta vasten on tehnyt suomalaiskollegoilleen. Myös Järvelältä on odotettavissa musiikkia.

Pickettin omaperäinen ja ainutlaatuinen musiikki on rytmikästä ja hauskaa, perustuu mm. alati muuttuviin ja kehittyviin riffimäisiin, tarttuviin aiheisiin. Pickettin musiikilliset tarinat kehittyvät riemastuttavan yllättävästi ja monipolvisesti, mutta kuitenkin loogisesti ja intuitiivisesti. Tyylinimikkeenä voisi aivan hyvin olla avant-kamari-funk-tanssi-jazz-sirkus-juhla-bailu-musiikki!

Saksofonisti Lenny Pickettin on amerikkalaisen Saturday Night Liven musiikillinen johtaja jo 20 vuoden ajalta. Hänen saksofonisoundinsa on pop/rock/R&B-musiikin tunnetuimpia ja hän on esiintynyt sadoilla levyillä, mm. Madonnan, Paul Simonin, Tower Of Powerin, David Bowien ja Katy Perryn kanssa. Instrumentalisti a Pickett on puupuhaltimien historiassakin merkittävä, ei vähiten vertaansa vailla olevan saksofonin ylärekisteri-ilmaisun ja -hallinnan ansiosta.

Liput 25 / 20 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Jonas Rönnqvist Quartet Kesäjazz-klubillaRavintola Juttutupa, helsinki29.7. Klo 21:00

Jonas Rönnqvist saksofoni
Mathias Sandberg kitara
Andreas Henningsson (SWE) basso
Wille Alin (SWE) rummut

Jazz-Espa 2015: Teemu Åkerblom QuartetEspan lava, helsinki29.7. Klo 16:00

keikka

Ulkoilmafestivaali / kaikkiin konsertteihin vapaa pääsy

Teemu Åkerblom Quartet

Alkuvuodesta 2014 perustettu Teemu Åkerblom Quartet esittää rohkeasti omannäköistään musiikkia, jossa jokaisen soittajan persoonallinen tyyli pääsee vahvasti esille. Yhtyeen soundi on tuore yhdistelmä mainstream-ilmaisua sekä vapaampaa improvisaatiota.

Jazz-Espa 2015: In The Spirit Of StrayhornEspan lava, helsinki29.7. Klo 17:30

keikka

Ulkoilmafestivaali / kaikkiin konsertteihin vapaa pääsy

In The Spirit Of Strayhorn

Mikko “Gunu” Karjalainen on vieraillut Joonas Haavisto Quartetin solistina useaan otteeseen JHQ:n perustamisvuodesta, 2009, lähtien
. Trumpetisti ja kvartetti lyövät tällä kertaa kättä legendaarisen jazzsäveltäjän, Billy Strayhornin tuotannon äärellä. Strayhorn sävelsi ja sovitti yhdessä Duke Ellingtonin kanssa yli 200 kappaletta. Tunnetuimpia Strayhornin kappaleita ovat mm. Lush Life, Chelsea Bridge ja Take the “A” Train.