Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Natalia Castrillón – Sergio Castrillón – John Hollenbeck trio,Hakasalmen huvila, helsinki19.8. Klo 19:00

keikka

Natalia Castrillón: harput, Sergio Castrillón: sello ja John Hollenbeck: rummut

Mielenkiintoisen ja inspiroivan uuden vapaan improvisaatiokokoonpanon ensimmäinen kohtaaminen.

Kolumbialainen Natalia Castrillón on monipuolinen harpisti, laulaja ja säveltäjä, jonka musiikilliset juuret ovat latinalaisamerikkalaisessa perinnemusiikissa, klassisessa sekä kokeellisessa musiikissa.

Helsingissä jo useamman vuoden asunut artisti on kysytty muusikko, jolla on kyky heittäytyä yli genrerajojen ja koskettaa kuulijaa.

Natalia on kehittänyt oman persoonallisen soittotavan, jossa hän yhdistelee innovatiivisia ja perkussiivisia soittotekniikoita perinteisempään harpun soittoon.

Sergio Castrillón on sellisti, improvisoija, säveltäjä ja tutkija, joka on kiinnostunut äänestä ja taiteen eri ilmentymistä. Hän esiintyy aktiivisesti nykymusiikkiteoksissa ja improvisaatiokeikoilla sekä osallistuu yhteistyöprojekteihin, joissa käytetään musiikin ohella teatteria, runoutta ja nykytanssia. Hän tekee paljon yhteistyötä sisarensa Natalian kanssa.

John Hollenbeck on tunnettu säveltäjä, rumpali, yhtyeen johtaja ja opettaja. Hän toimi rumpujensoiton ja improvisoinnin professorina Jazz Institute Berlinissä vuosina 2005-2016 ja 2015 hän liittyi Montrealin Faculty of McGill University’s Schulich School of Musicin opettajakuntaan rumpujensoiton professorina. Hänen ehkä tunnetuin yhtyeensä on Suomessakin vieraillut the Claudia Quintet, tämän lisäksi hänellä on mm. iso kokoonpano John Hollenbeck Large Ensemble sekä vapaan improvisoinnin yhtye Blind Date Quartet.

John Hollenbeck kävi viime vuonna ensimmäisen osan Jazz Finland Residency vierailulla ja jatkaa nyt 1.-21.8.2022. Koronapandemiasta huolimatta Hollenbeck ehti viime vuoden vierailullaan kahden viikon aikana tavata noin 50 suomalaista muusikkoa, opettaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin opettajien leirillä, konsertoida Sibelius-Akatemian opettajista koostuvan yhtyeen kanssa KOKO Jazz Clubilla Helsingissä 19.8. (yksi vuoden 2021 parhaista konserteista) ja konsertoida UMO Helsingin kanssa 24.8.

Natalian FB-sivut

Sergion kotisivut

Johnin kotisivut

Kuvat: Sakari Puhakka

Liput: 20/15/12 €

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.