Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jumpru x OMJ Taiteiden Yö: MANUEL DUNKEL QUARTET,Jumpru Pub, oulu18.8. Klo 21:00

keikka

Jumpru x OMJ Taiteiden Yö:
Manuel Dunkel Quartet
To 18.8.2022 klo 21
Jumprun patio (Kauppurienkatu 6, Oulu)
Vapaa pääsy

Palkittu saksofonisti ja säveltäjä Manuel Dunkel kvartetteineen esiintyy Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella loppuvuodesta 2022. Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Dunkelin viimeisin levy, marraskuussa 2021 julkaistu Northern Journey, jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin.

Manuel Dunkel Quartetin riveissä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Jaska Lukkarinen, jota Oulussa sijaistaa Joonas Riippa. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan. Yhtyeen keskiössä on Dunkelin voimakas ja vivahteikas saksofonisoundi, joka taipuu luontevasti intensiivisestä postbop-tyylistä aina herkimpiin balladitunnelmiin asti.

Dunkel on johtanut kvartettiaan sen eri kokoonpanoissa 90-luvun puolivälistä lähtien ja kerännyt mainetta yhtenä Suomen vahvimmista. Northern Journeyn myötä hänen oma tuotantonsa käsittää jo seitsemän albumia, minkä lisäksi Dunkel on ollut mukana lukuisissa muissakin projekteissa kuten UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa ja Platypus Ensemblessä. Vierailevana solistina Dunkelia on kuultu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on soittanut yhdessä muun muassa Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Manuel Dunkel | saksofoni
Alexi Tuomarila | piano
Antti Lötjönen | basso
Joonas Riippa | rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa oulu

Ei muita keikkoja.