Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.9.

espoo

Jazzliiton kiertueella | On Jazz Finland Tour: Alder Ego,Tapiola Garden, espoo27.9. Klo 20:00

keikka

Linjakasta ja nykyaikaista jazzia esittävä Alder Ego esiintyy syys-lokakuussa kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri maan. Suomen Jazzliiton tuottama kiertue vie yhtyeen kahden viikon sisällä Ouluun, Espooseen, Porvooseen, Kotkaan, Savonlinnaan, Kuopioon, Joensuuhun ja Raaheen. Tuotteliaana säveltäjänä tunnetun rumpali Joonas Leppäsen luotsaama kvartetti lähtee kiertueelle mukanaan runsaasti uutta musiikkia.

Joonas Leppäsen sävellysten ympärille vuonna 2014 syntynyt Alder Ego julkaisi toisen levynsä IIlokakuussa 2018 We Jazz Recordsin kautta. Albumi esitteli Leppäsen pohdiskelevan, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyylin, ja keräsi kehuja ja huomiota ulkomaita myöten. Vailla harmoniasoitinta operoivan ns. pianottoman kvartetin musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle. Sävelletyn ja vapaan ilmaisun välillä ambivalentisti soljuva musiikki on melodista, yllätyksellistä ja kerroksellista.

Berliinissä ja Göteborgissa opiskellut Joonas Leppänen tunnetaan kotimaassa Alder Egon lisäksi mm. Big Blue -yhtyeestä. Myös muut bändin muusikot ovat kunnostautuneet viime aikojen keskeisissä “uuden jazzaallon” yhtyeissä: saksofonisti Jarno Tikka soittaa OK:KOssa, trumpetistiTomi Nikku Bowman Triossa ja Maxxxtetissa, jonka kokoonpanoon kuuluu myös basisti Teemu Åkerblom. Kiertueella nähdään Åkerblomin sijaan basson varressa Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Nathan Francis.

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto toteuttaa missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.

Kuuntele Alder Ego: II Spotifyssa: https://spoti.fi/2Lc48KK

Alder Ego
Joonas Leppänen, rummut / Tomi Nikku, trumpetti / Jarno Tikka, tenorisaksofoni / Nathan Francis, kontrabasso

Alder Ego Suomen Jazzliiton kiertueella
Ke 25.9. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema Bar, liput 15/10€
Pe 27.9. klo 20 Espoo, April Jazz Club, Tapiola Garden, liput alk. 13€
La 28.9. klo 20 Porvoo Jazz Festival, Vanha 123, w/ Superposition! klo 21.00, yhteisliput 30/25/20€
Ma 30.9. klo 19 Kotka, Ravintola Kairo, liput 10/8/5€
Ti 1.10. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari, liput 20/15€ ovelta, 18/13€ ennakkoon
Ke 2.10. klo 19 Kuopio, Ravintola Gusto RunIn, liput 18/15€
To 3.10. klo 19 Joensuu, Pakkahuone, liput 15/10/5€
Pe 4.10. klo 19 Raahe, Raahen Teatteri, liput 15/10/5€

Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. Osmo Ikonen,Sellosali, espoo27.9. Klo 19:00

keikka

Väkevän energisestä tulkinnasta sekä live-esiintymisestään tunnettu, rumpali Tomi Salesvuon johtama East Funk Attack on valmistellut pitkäjänteisesti kolmatta studioalbumiaan. Yhtyeen uutta materiaalia on mahdollisuus kuulla nyt ensi kertaa livenä Sellosalissa. EastFunk Attack uudisti rivinsä viime vuonna ja kokoonpanon uutena laulusolistina vakuuttava Taru Ratilainen muistetaan mm. the Voice of Finland TV-ohjelmasta. Bändin uudistunut raikas ja avoin soundi on kuultavissa erittäin positiivisesti uudella materiaalilla – niin tulkinnassa kuin Salesvuon kompakteissa ja tarttuvissa sävellyksissäkin. Alkukesästä Tanskassa ja Saksassa keikkaillut bändi julkaisi viime vuonna "Live at E-Studio" EP:n sekä samassa yhteydessä kuvatut live-videot. Viiden biisin musiikkivideosarja on toiminut oivana käyntikorttina East Funk Attackin uudesta soundista ja lisännyt kiinnostusta ulkomailla sekä vakuuttanut kotimaan fanit. Sellosalin konserttisalikeikka tuo lavalle takuuvarman, Euroopan klubeilla yhteen hiotun ryhmän. Illan erikoisvieraana nähdään häikäisevän energinen Osmo Ikonen. SuomiLOVE televisio-ohjelmasta tuttu musiikin moniottelija esittää illan aikana omaa tuotantoaan soolona, sekä yhdessä East Funk Attack yhtyeen kanssa sovitettuja yllätysvetoja!

Taru Ratilainen (laulu), Ukko Heinonen (saksofoni ja huilu), Ilmari Aitoaho (koskettimet), Matias Kiiveri (kitara ja taustalaulu), Heikki Laine (basso), Tomi Salesvuo (rummut ja taustalaulu) Osmo Ikonen (laulu)

Liput 16€

Kuva: Tomi Rutanen

helsinki

Afrojazz Quintet feat Charlotta Kerbs levyjulkkarit "Bongo Jazz",Lavaklubi, Kansallisteatter, helsinki27.9. Klo 21:00

keikka

Afrojazz Quintet solistinaan sielukas ja karismaattinen laulaja Charlotta Kerbs julkistaa kauan odotettua ensimmäistä albumiaan "Bongo Jazz" ja juhlii sitä kanssanne Afrojazz Clubilla. Luvassa tanssi- ja kuunteluystävällistä afrofunkia, afrobluesia ja soulia ripauksella reggaeta ja psykedeelistä rockia. Tervetuloa tanssimaan ja diggailemaan Afrojazz Clubille Lavaklubilla Kansallisteatterin kainalossa!

Charlotta Kerbs, laulu
Antero Priha, trumpetti, laulu
Julius Heikkilä, kitara
Akim Color, lyömäsoittimet
Daniel Iiskola, basso
Alvar Gullichsen, lyömäsoittimet, kitara, laulu
Anssi Tirkkonen, rummut

Ennakkoliput 12 € Kansallisteatterilta p. 010 733 1331 ja ovelta 15€

Kuva: Klaus Nyqvist

Marius Neset & Sointi Jazz Orchestra,Koko Jazz Club, helsinki27.9. Klo 19:00

keikka

Sointi Jazz Orchestran ensimmäiseksi kansainväliseksi solistivieraaksi saapuu norjalainen saksofonisti-säveltäjä Marius Neset (1985). Kansainvälistä uraa tekevän Nesetin persoonallinen sävelkieli ja energinen soitto ovat herättäneet kiinnostusta ympäri maailman. Omien yhtyeidensä lisäksi Neset esiintyykin aktiivisesti eri big bandien ja orkestereiden solistina pitkin Eurooppaa.

Marius Neset ja Sointi Jazz Orchestra esittävät Koko Jazz Clubilla kattauksen Nesetin sävellyksiä. SJO:lle tehtyjen täsmäsovitusten lisäksi illan aikana kuullaan uusia teoksia nuorilta suomalaisilta säveltäjiltä.

Marius Neset & Sointi Jazz Orchestra
Pe 27.9.2019 klo 19
Hämeentie 3, 00530 Helsinki
Liput 20/12€

www.mariusneset.com
www.sointijazzorchestra.com

kristiinankaupunki

SM4 with David Lyttle (UK) & Joonatan Rautio,Jungman, kristiinankaupunki27.9. Klo 19:00

SM4 with David Lyttle (UK) & Joonatan Rautio

keikka

Söderbacka-Matikainen Quartet, toisin sanoen SM4, on Kokkolalaisten muusikoiden basisti Eevalotta Matikaisen ja kitaristi Martin Söderbackan pyörittämän ELive Music:n uunituore kvartetti ja tuo raikasta tuulahdusta kuuntelijoilleen! SM4 with David Lyttle & Joonatan Rautio -kvartetin ohjelmisto koostuu pääosin Söderbackan ja Matikaisen omista sävellyksistä, jotka avaavat aisteja monenlaisille elämyksille eurooppalaiseen jazziin tukeutuen. Kokoonpanossa kuullaan Söderbackan ja Matikaisen lisäksi Pohjois-Irlannista ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvaa rumpalia, David Lyttleä, sekä maamme arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvaa saksofonistia, Joonatan Rautiota. Konsertissa vaihtelevat kauniit, viipyilevät melodiat äänimaisemoineen sekä railakkaat improvisaatiot leikkisine rytmeineen.

SM4 TOUR September 2019
24.9 Kokkola, Kahvila Kulma 16:30
25.9 Kajaani, Kouta-sali 19:00
26.9 Pietarsaari, Jazzoo, Black Sheep 21:00
27.9 Kristiinankaupunki, KRS Jazz, Jungman 19:00
28.9 Vaasa, Doo-Bop Club 20:00

Joonatan Rautio - saxophone
David Lyttle (UK) - drums
Martin Söderbacka - guitar
Eevalotta Matikainen - double bass

Vapaa pääsy!

Kuva: Johan Hagström ja Adam Patterson (David Lyttlen kuva)

porvoo

Jeff "Tain" Watts - Porvoo Jazz Festival 2019,Kulttuuritalo Grand, porvoo27.9. Klo 18:00

Jeff "Tain" Watts

keikka

Kuusinkertainen Grammy voittaja, yksi aikamme kysytyimmistä jazzrumpaleista Jeff "Tain" Watts tulee perjantaina 27.9. tämän vuoden Porvoo Jazz Festivaalille. Watts on työskennellyt mm. George Benson, Harry Connick Jr. And McCoy Tyner kanssa kunnes liittyi the Brandford Marsalis Quartetiin vuonna 1989. Porvoossa Watts nähdään kiinnostavalla trio-kokoonpanolla, jossa kitaristina nähdään amerikkalainen Paul Bollenback sekä suomea edustava basisti Antti Lötjönen.

Jeff "Tain" Watts - rummut
Antti Lötjönen - kontrabasso
Paul Bollenback - kitara

Liput: ennakkoon 30€/25€/15€, ovelta 35€/30€/12€

Joonas Haavisto Trio & OK:KO,Vanha123, porvoo27.9. Klo 20:00

keikka

Vanha 123:ssa nähdään Porvoo Jazz Festivaalin ensimmäisenä iltana yli kymmenen vuotta yhdessä soittanut Joonas Haavisto Trio sekä OK:KO.

Joonas Haavisto Trio on keikaillut sekä kotimaassa että kansainvälisesti, ja on kerännyt ylistäviä arvioita tarkasta ja irtonaisesta yhteissoitostaan, joka kunnioittaa ja samalla uudistaa skandinaavisen jazzin perinnettä. Joonas Haaviston lisäksi triossa soittavat Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluvat kontrabasisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa.

OK:KO on rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye, joka on jo lyhyessä ajassa ehtinyt nousta yhdeksi kotimaisen jazzkentän livesuosikiksi. Sävellyksissään Saastamoinen jättää paljon tilaa improvisoinnille, jossa yhtyeen jäsenet pääsevät loistamaan viedessään musiikkia uusille urille, kuitenkin käsiteltävää sävellystä palvellen. OK:KO-yhtyeessä Saastamoisen ohella soittavat myös Alder Egosta tuttu saksofonisti Jarno Tikka, pianisti Toomas Keski-Säntti ja tämän vuoden We Jazz -festivaalin Rising Star -palkittu basisti Mikael Saastamoinen. Porvoo Jazzeilla on ainutkertainen tilaisuus kuulla yhtyeeltä "Syrtti rewritten"-erikoiskeikka, johon Saastamoinen kutsuu useita vierailevia muusikoita toteuttaman uudelleen sovitettuja versioita yhtyeen musiikista.

Liput: Ennakkoon 25€/20€, ovelta 30€/25€

 

porvpp

Jukka Eskola Soul Trio - Porvoo Jazz Festival 2019,Vanha123, porvpp27.9. Klo 23:00

keikka

Jukka Eskola Soul Trion musiikilliset esikuvat ovat peräisin 1950- ja 60-luvuilta, mutta heidän esittämistä kappaleista löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu orginaaleista sävellyksistä sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soulvaikutteisista lainakappaleista. Musiikin avainsanat ovat juurevuus, rytmi ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Trion musiikki on rouhean soul- ja latin jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan! Yhtye esiintyy perjantai-illan jatkoilla klo 23.

Jukka Eskola - trumpetti
Mikko Helevä - urut
Teppo Mäkynen - rummut

Liput: ennakkoon 20€/15€, ovelta 25€/20€

salo

SaloJazz Festival 2019: SAÏSBA,Rikala Nightclub, salo27.9. Klo 21:00

Saïsba

keikka

Liput 20€ / 18€ (S-etu) / 12€

Ismaila Sané - laulu & afrikkalaiset lyömäsoittimet
Mika Mylläri - trumpetti
Kari Ikonen - piano & Mini Moog-syntetisaattori 
Petri Kautto - sähkökitara 
Ari Hossi - sähköbasso
Mamadou Ndoye - sabar & senegalilaiset lyömäsoittimet
Armando Mokulu - rumpusetti

Musiikin moniottelijan Ismailan Sanén Saïsba-yhtye esittää Sanén musiikkia iskevällä otteella. Afrofuusioyhtyeen musiikissa länsiafrikkalaiset perinteet sekoittuvat afrobeatiin, rockiin, funkiin, jazziin ja latinorytmeihin. Ismaila Sané on sekä lyömäsoittaja, ammattitanssija että laulaja: musiikissa on tanssillinen poljento ja vauhti vie yleisön taatusti mukanaan. Ismaila on pitkään ollut kysytty muusikko ja esiintynyt monissa kokoonpanoissa kuten Galaxy, Piirpauke ja Sakari Kukko GMS.

Ismailan musiikkimatka alkoi Koubalan kylästä Senegalin eteläisimmästä osasta, Casamancesta. Hänen uskomaton matkansa on kulkenut paikallisesta perinnemusiikista afrikkalaisen baletin välityksellä Euroopan kiertueille. Kaikki tämä on tehnyt hänestä ainutkertaisen musiikillisen mestarin, jona monet Ismailan tuntevat myös pohjoisilla leveysasteilla.

​Afroamerikkalaisen mestarirumpali Max Roachin sanoin: "On aika Ismailan ja hänen musiikkinsa lunastaa paikkansa parrasvaloissa!"

Yhteistyössä Suur-Seudun Osuuskauppa

Salojazz Festival 2019: Herd,Taidemuseo Veturitalli, salo27.9. Klo 19:00

keikka

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd juhlistaa 10-vuotista taivaltaan mittavalla Suomen-kiertueella syksyllä 2019. Suurta kiitosta saaneella, helmikuussa julkaistulla X-albumillaan yhtye palaa juurilleen vähäeleisen ja melodiarikkaan ilmaisun pariin, luottaen vankasti akustisen svenginsä voimaan. Muun muassa isännöimistään Herd-klubeista sekä huippusuosituista Jazzbasilli-konserteista yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa tunnetun, omalaatuisen yhtyesoundin omaavan Herdin musiikkia värittävät trion jäsenten vivahteikkaat sävellykset sekä kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju.

Vuonna 2009 perustettu Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostama Herd julkaisi debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011, minkä jälkeen yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia Herd-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14 sekä voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla 2011. Ahkeran Suomen kiertämisen lisäksi yhtye on nähty kiertueilla mm. Meksikossa (2012), Australiassa (2015) sekä Etiopiassa (2016-17). Merkittävän noston uralleen yhtye sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Syksyn 2019 kiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, ukulelebasso
Tuomas Timonen, rummut

www.facebook.com/herdtrio
www.instagram.com/herdtrio
www.panusavolainen.com/herd

Liput 18€/ 16€
(OP-mobiili)/ 12€