Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 26.9.

helsinki

Bianca Gismonti Trio (BR),G Livelab, helsinki26.9. Klo 19:00

Bianca Gismonti Trio (www)

Brasilialainen pianisti Bianca Gismonti vierailee G Livelabissa trionsa kanssa syyskuussa. Isänsä, maailmankuulun säveltäjän, kitaristin ja pianistin Egberto Gismontin kanssa jo 15-vuotiaana kiertänyt Gismonti on luotsannut omaa trioaan vuodesta 2015. Yhtyeen musiikissa kuullaan kaikuja niin brasilialaisesta musiikista, jazzista kuin klassisestakin. Omien sävellystensä rinnalla Bianca Gismonti esittää myös isänsä musiikkia, joka on pysynyt hänelle tärkeänä inspiraation lähteenä halki vuosien.

Bianca Gismonti, pno, voc / Julio Falavigna, drs / Antonio Porto, bass, gtr, voc

lahti

Tomi Salesvuo East Funk Attack,Möysän musaklubi / Lahden Jazztori 2019 Festivaali, lahti26.9. Klo 19:00

keikka

Räjähtävä Tomi Salesvuo East Funk Attack uuden äärellä! - tuoretta musiikkia julkaisuun syyskuussa.

Väkevän energisestä tulkinnasta sekä live-esiintymisestään tunnettu, rumpali Tomi Salesvuon liidaama East Funk Attack on valmistellut kolmatta studioalbumiaan pitkäjänteisesti. Yhtye julkaisi uutta materiaalia alkukesän ulkomaankiertueensa yhteydessä kesäkuussa ja lisää on luvassa syyskuussa. Yhtyeen uusia kappaleita on mahdollisuus kuulla ensi kertaa livenä tänä syksynä ja Lahdessa Möysän musaklubilla torstaina 26.9. East Funk Attack uudisti rivinsä viime vuonna ja kokoonpanon uutena laulusolistina vakuuttava Taru Ratilainen muistetaan mm. the Voice of Finland TV-ohjelmasta. Bändin uudistunut raikas ja avoin soundi on kuultavissa erittäin positiivisesti uudella materiaalilla - niin tulkinnassa kuin Salesvuon kompakteissa ja tarttuvissa sävellyksissäkin! East Funk Attack on esiintynyt Euroopassa vuosien varrella useasti. Alkukesästä Tanskassa ja Saksassa keikkaillut bändi julkaisi viime vuonna "Live at E-Studio" EP:n sekä samassa yhteydessä kuvatut live-videot. Yhtye on saanut myös levyillään kiitettäviä arvioita ja heidän musiikkinsa on sanottu tuovan mieleen niin Isaac Hayesin, Public Enemyn kuin Tower of Powerinkin.

"Itseäni on aina kiehtonut eri rytmimusiikin tyylien yhdisteleminen. En koe minkäänlaista ongelmaa soittaa ja tehdä uutta musiikkia missä yhdistellään sävellyksellisesti niin rock-vaikutteita kuin jazz-musiikista tuttuja ilmiöitä. On uskomaton rikkaus ja varsinainen onnenkantamoinen, että olen löytänyt bändiini muusikoita, jotka kykenevät toteuttamaan luontevasti tämän kuuloista funk-musiikkia, jossa kaikenlaiset karaktäärit saadaan esiin ja jalostetaan edelleen uudelle tasolle. Musiikilleni ja tälle meidän hitusen rouheammalle funkylle tuntuu löytyvän kiinnostusta juuri nyt ulkomailla ja onkin mahtavaa, että tälläkin genrellä on tilausta muiden kotimaisten artistiemme ja bändien kanssa Euroopassa", Tomi Salesvuo kertoo.

Möysän musaklubin lavalla kuullaan Euroopan klubeilla yhteen hiotunut ryhmä. Ohjelmiston materiaali nojaa laulaja Taru Ratilaisen vahvaan tulkintaan sekä rytmisektion tiukkaan grooveen. Sävellyksissä on tarttumapintaa sekä viitteitä pop-, rock- ja soul-musiikin tunnelmiin, jotka saatellaan kuulijoille poikkeuksellisen yhtenäisellä ja svengaavalla otteella. Läsnä on edelleen niin bändille tuttu jazzillinen improvisointi kuin hulvaton ja hauska heittäytyminenkin! www.eastfunkattack.com www.moysa.fi

Liput 20€

Tomi Salesvuo East Funk Attack: Taru Ratilainen - laulu, Ukko Heinonen - saksofoni ja huilu, Ilmari Aitoaho - koskettimet, Matias Kiiveri - kitara ja taustalaulu, Heikki Laine - basso, Tomi Salesvuo - rummut ja taustalaulu

Kuva: Tomi Rutanen

pietarsaari

SM4 with David Lyttle (UK) & Robin Käldström,Black Sheep Pub & Terrace, pietarsaari26.9. Klo 21:00

SM4 with David Lyttle (UK) & Robin Käldström

keikka

Söderbacka-Matikainen Quartet, toisin sanoen SM4, on Kokkolalaisten muusikoiden basisti Eevalotta Matikaisen ja kitaristi Martin Söderbackan pyörittämän ELive Music:n uunituore kvartetti ja tuo raikasta tuulahdusta kuuntelijoilleen! SM4 with David Lyttle & Joonatan Rautio -kvartetin ohjelmisto koostuu pääosin Söderbackan ja Matikaisen omista sävellyksistä, jotka avaavat aisteja monenlaisille elämyksille eurooppalaiseen jazziin tukeutuen. Pietarsaaren keikalla kuullaan Söderbackan ja Matikaisen lisäksi Pohjois-Irlannista ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvaa rumpalia, David Lyttleä, sekä Pietarsaaren paikallista lahjakkuutta, Robin Käldströmiä.

SM4 TOUR September 2019
24.9 Kokkola, Kahvila Kulma 16:30 *
25.9 Kajaani, Kouta-sali 19:00 **
26.9 Pietarsaari, Jazzoo, Black Sheep 21:00 ***
27.9 Kristiinankaupunki, KRS Jazz, Jungman 19:00 **
28.9 Vaasa, Doo-Bop Club 20:00 **

* Söderbacka-Matikainen Duo feat. David Lyttle **SM4 with Lyttle & Joonatan Rautio ***SM4 with Lyttle & Robin Käldström

pori

Vapaat äänet: Jean-Marc Foltz & Stephan Oliva "GERSHWIN",Validi Karkia -klubi, pori26.9. Klo 19:00

Jean-Marc Foltz & Stephan Oliva (www)

keikka

Klarinetisti Jean-Marc Foltz ja pianisti Stéphan Oliva tarjoilevat porilaisyleisölle intohimoisen, impressionistisen ja minimalistisen uudelleentulkinnan ja kunnianosoituksen George Gershwinin tuotantoon. Ranskalaisduo kutsuu yleisön tähän intiimiin kohtaamiseen “ultramariininsinisen mestariksi” kutsutun säveltäjän musiikin kanssa Validi Karkia -klubille.

To 26.09.2019  
Validi Karkia #283:
Jean-Marc Foltz & Stéphan Oliva (FRA) GERSHWIN
(Jean-Marc Foltz klarinetti, bassoklarinetti & Stéphan Oliva, piano)
Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30
Palmgren-sali, Rautatienpuistokatu 7
Liput 15€. Konsertti on ikärajaton.
(Ennakot: Music-Divari Green River, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki ja kukkesand@hotmail.com)
Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi & Vapaat Äänet / puh. 044-2409358