Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 19.9.

espoo

Kitaristi ja multi-instrumentalisti Jarmo Saaren ja kolmen huippurumpalin muodostama kvartetti kantaa viimeisimmällä albumillaan valoa nykymaailman synkkyyteen. Ennakkoluulottomana ja avarakatseisena musiikintekijänä tunnetun Jarmo Saaren luotsaama Jarmo Saari Republic julkaisi uuden albuminsa maaliskuussa. Soldiers of Light on yhtyeen toinen pitkäsoitto, ja seuraa kesällä 2018 julkaistua Helsinki Mavericks -digi-EP:tä. Soldiers of Light on yleisvireeltään astetta vakavampi verrattuna juurevaan ja lyyriseen Jarmo Saari Republic -debyyttiin (2014) tai monisärmäisen kokoonpanon jazzillisempaa puolta esitelleeseen Helsinki Mavericksiin. Synkkyydestä ollaan silti kaukana, sillä kaiken taustalla hehkuu toivo. "Uuden levyn tummemmista sävyistä huolimatta teemana on valaa uskoa ja tuoda lohtua sekä jotain pyhää tähän pirstaleiseen ja kyyniseen maailmaan", Saari avaa ajatusta levyn takana.

Jarmo Saari Republicin rytmistä energiaa ja loputtomia kerroksia pursuavasta soinnista vastaa Saaren rinnalla huippurumpalien heimo: Mikko Kaakkurinniemi, Olavi Louhivuori ja Abdissa "Mamba" Assefa, jotka tunnetaan tahoillaan mm. Von Hertzen Brothersin, Oddarrangin ja Timo Lassy Bandin riveistä. Kolmen mielikuvituksellisen lyömäsoittajan punoma rytminen kudos yhdistettynä Saaren sähkökitarasta thereminiin ja lasiharpun kautta viola da gambaan ulottuvaan soitinarsenaaliin luo yhtyeelle sointimaailman, joka hakee vertaistaan. Jarmo Saari kuuluu sukupolvensa omaleimaisimpiin kitaristeihin. Hänet tunnetaan visuaalisesta sävellystyylistään ja monikerroksisista äänikollaaseistaan. Arvostetun Suomi-palkinnon vuonna 2012 vastaanottanut multi-instrumentalisti on toteuttanut musiikillisia visioitaan lukuisissa soolo ja yhteistyö -produktiossaan.

Liput 19 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), lippu.fi

tampere

Olli Ahvenlahti Ensemble feat. Annimaria Rinne,Tampere-talo, tampere19.9. Klo 19:30

Olli Ahvenlahti Ensemble feat. Annimaria Rinne

keikka

Suomalaisen jazzin kantaviin voimiin lukeutuva pianisti-säveltäjä Olli Ahvenlahti täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja konsertoi juhlavuotensa kunniaksi Tampereella! "Olli Ahvenlahti Ensemble feat. Annimaria Rinne" esiintyy Tampere-talossa torstaina 19. syyskuuta. Ahvenlahti on ollut monin eri tavoin aktiivisesti mukana kotimaisessa musiikkielämässä aina 1970-luvulta lähtien. Hän on julkaissut useita omia sooloalbumeitaan, joista viimeisin Thinking, Whistling (WeJazz) ilmestyi joulukuussa 2017. Suomen Jazzliitto myönsi Ahvenlahdelle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1975. Konsertissa on väliaika.

Huom! Esityksessä on K-18 anniskelualue permannon riveillä 12-17. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.