Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 29.9.

helsinki

SunJazz: Hands and Omens,Tenho Restobar, helsinki29.9. Klo 20:00

keikka

Tenho SunJazzesittää: Hands and Omens Su 29.9.2019 klo 20.30 / vapaa pääsy

Valoa ja varjoja. Tarinoita. Kuvia. Kontrasteja, sattumia. Hands and Omensin kudokselliset äänimaisemat johdattavat kuulijan tunnelmasta toiseen. Hands and Omens on aktiivisesti Suomen musiikkikentällä vaikuttavista helsinkiläismuusikoista koostuva, genrerajoja uhmaava jazztrio. Keväästä 2016 asti toiminut trio julkaisee ensilevynsä syyskuussa 2019. Hands and Omens hakee ilmaisuunsa ennen kaikkea uudenlaista akustista sointia, vapaus ja kommunikatiivinen yhteissoitto edellä. Pelkistettyä kokoonpanoa käytetään ennakkoluulottomasti, ilman valmiita muotteja. Yhtyeen jäsenet ovat ammentaneet inspiraatiota ainutlaatuisiin sävellyksiinsä muiden muassa Edgar Allan Poen, Daniil Harmsin sekä Knut Hamsunin kirjallisuudesta.

Nikita Rafaelov - piano
Silva Kallionpää - viulu 
Joonas Tuuri - kontrabasso

porvoo

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara - Porvoo Jazz Festival 2019,Kulttuuritalo Grand, porvoo29.9. Klo 15:00

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara

keikka

Legendaarista suomalaista laulaja-lauluntekija Hectoria on aina inspiroinut 1960-luvun amerikkalaisten ja brittilaisten lauluntekijoiden kadenjalki. Nyt nama nostalgiset laulut saavat uuden elaman Hectorin kasissa sukeutuen suomenkielisiksi tarinoiksi, joita jazzlaulaja Aili Ikonen tulkitsee yhdessa Jukka Perkon Avara – yhtyeen kanssa. llan aikana kuullaan Hectorin uusia teksteja populaarimusiikin suuriin ja myos vahemman tunnettuihin hitteihin jazzin huippujen tulkintoina, joissa nostalgian pohjavirtauksen ylla soi jokin ennenkuulumaton ja uusi. Dusty Springfieldin tunnetuksi tekemien kappaleiden lisaksi mukana on lauluja myos muun muassa Carol Kingilta ja Michel Legrandilta.

Liput ennakkoon 25€/20€/10€, ovelta 30€/25/15€

Aili Ikonen, laulu
Jukka Perko, saksofoni
Teemu Viinikainen, akustinen kitara
Jarmo Saari, sähkökitara

seinäjoki

Vapaat äänet: Jean-Marc Foltz & Stephan Oliva "GERSHWIN",Seinäjoen kirjasto, Jaaksi-sali, seinäjoki29.9. Klo 13:00

Jean-Marc Foltz & Stephan Oliva (www)

keikka


Klarinetisti Jean-Marc Foltz ja pianisti Stephan Oliva tarjoilevat suomalaisyleisölle intohimoisen, impressionistisen ja minimalistisen uudelleentulkinnan ja kunnianosoituksen George Gershwinin tuotantoon. Ranskalaisduo kutsuu yleisön tähän intiimiin kohtaamiseen “ultramariininsinisen mestariksi” kutsutun säveltäjän musiikin kanssa 9 Suomen konsertissa.  Seinäjoella konsertti kuullaan kirjaston Jaaksi-salissa 29.9. sunnuntain matineakonsertissa klo 13.

Kunnianosoitus Gershwinille on kaikkea muuta kuin vain hyvien muusikkojen sarja uudelleentulkittuja juhlittuja standardeja. Hienostuneessa varjojen ja valojen leikissä nämä kaksi pääosan esittäjää osoittavat intensiivistä Gershwinin musiikin harmonian ymmärtämystä.

Ranskalaisen jazzin omaperäinen ja monikasvoinen pianisti Stéphan Oliva seuraa jo 90-luvulta lähtien omaa yksilöllistä polkuaan, jota reunustavat häntä liikuttavat ja koskettavat innoittajat ja kohtaamiset. Klassisen musiikin, vokaalimusiikin ja swing-orkestereiden repertuaarien kanssa varttunut Jean-Marc Foltz on tullut tunnetuksi yhtenä Ranskan musiikkielämän tärkeimmistä ja epätyypillisimmistä klarinetisteista.

Liput à 15 € ovelta käteisellä
Varaukset: ylistarojazz@netikkafi / 0505543964

Seinäjoen kaupungin pääkirjasto
Alvar Aalon katu 14, 60100 Seinäjoki

Konsertin järjestää Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ja sitä tukee Etelä-Pohjanmaan kuttuurirahasto