Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazzliiton kiertueella | On Jazz Finland Tour: Alder Ego,Tapiola Garden, espoo27.9. Klo 20:00

keikka

Linjakasta ja nykyaikaista jazzia esittävä Alder Ego esiintyy syys-lokakuussa kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri maan. Suomen Jazzliiton tuottama kiertue vie yhtyeen kahden viikon sisällä Ouluun, Espooseen, Porvooseen, Kotkaan, Savonlinnaan, Kuopioon, Joensuuhun ja Raaheen. Tuotteliaana säveltäjänä tunnetun rumpali Joonas Leppäsen luotsaama kvartetti lähtee kiertueelle mukanaan runsaasti uutta musiikkia.

Joonas Leppäsen sävellysten ympärille vuonna 2014 syntynyt Alder Ego julkaisi toisen levynsä IIlokakuussa 2018 We Jazz Recordsin kautta. Albumi esitteli Leppäsen pohdiskelevan, mutta intensiivisesti ryöpsähtelevän sävellystyylin, ja keräsi kehuja ja huomiota ulkomaita myöten. Vailla harmoniasoitinta operoivan ns. pianottoman kvartetin musiikki on isojen kokonaisuuksien kamarimusiikkia jazzyhtyeelle. Sävelletyn ja vapaan ilmaisun välillä ambivalentisti soljuva musiikki on melodista, yllätyksellistä ja kerroksellista.

Berliinissä ja Göteborgissa opiskellut Joonas Leppänen tunnetaan kotimaassa Alder Egon lisäksi mm. Big Blue -yhtyeestä. Myös muut bändin muusikot ovat kunnostautuneet viime aikojen keskeisissä “uuden jazzaallon” yhtyeissä: saksofonisti Jarno Tikka soittaa OK:KOssa, trumpetistiTomi Nikku Bowman Triossa ja Maxxxtetissa, jonka kokoonpanoon kuuluu myös basisti Teemu Åkerblom. Kiertueella nähdään Åkerblomin sijaan basson varressa Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Nathan Francis.

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto toteuttaa missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.

Kuuntele Alder Ego: II Spotifyssa: https://spoti.fi/2Lc48KK

Alder Ego
Joonas Leppänen, rummut / Tomi Nikku, trumpetti / Jarno Tikka, tenorisaksofoni / Nathan Francis, kontrabasso

Alder Ego Suomen Jazzliiton kiertueella
Ke 25.9. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema Bar, liput 15/10€
Pe 27.9. klo 20 Espoo, April Jazz Club, Tapiola Garden, liput alk. 13€
La 28.9. klo 20 Porvoo Jazz Festival, Vanha 123, w/ Superposition! klo 21.00, yhteisliput 30/25/20€
Ma 30.9. klo 19 Kotka, Ravintola Kairo, liput 10/8/5€
Ti 1.10. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari, liput 20/15€ ovelta, 18/13€ ennakkoon
Ke 2.10. klo 19 Kuopio, Ravintola Gusto RunIn, liput 18/15€
To 3.10. klo 19 Joensuu, Pakkahuone, liput 15/10/5€
Pe 4.10. klo 19 Raahe, Raahen Teatteri, liput 15/10/5€

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Tomi Salesvuo East Funk Attack feat. Osmo IkonenSellosali, espoo27.9. Klo 19:00

keikka

Väkevän energisestä tulkinnasta sekä live-esiintymisestään tunnettu, rumpali Tomi Salesvuon johtama East Funk Attack on valmistellut pitkäjänteisesti kolmatta studioalbumiaan. Yhtyeen uutta materiaalia on mahdollisuus kuulla nyt ensi kertaa livenä Sellosalissa. EastFunk Attack uudisti rivinsä viime vuonna ja kokoonpanon uutena laulusolistina vakuuttava Taru Ratilainen muistetaan mm. the Voice of Finland TV-ohjelmasta. Bändin uudistunut raikas ja avoin soundi on kuultavissa erittäin positiivisesti uudella materiaalilla – niin tulkinnassa kuin Salesvuon kompakteissa ja tarttuvissa sävellyksissäkin. Alkukesästä Tanskassa ja Saksassa keikkaillut bändi julkaisi viime vuonna "Live at E-Studio" EP:n sekä samassa yhteydessä kuvatut live-videot. Viiden biisin musiikkivideosarja on toiminut oivana käyntikorttina East Funk Attackin uudesta soundista ja lisännyt kiinnostusta ulkomailla sekä vakuuttanut kotimaan fanit. Sellosalin konserttisalikeikka tuo lavalle takuuvarman, Euroopan klubeilla yhteen hiotun ryhmän. Illan erikoisvieraana nähdään häikäisevän energinen Osmo Ikonen. SuomiLOVE televisio-ohjelmasta tuttu musiikin moniottelija esittää illan aikana omaa tuotantoaan soolona, sekä yhdessä East Funk Attack yhtyeen kanssa sovitettuja yllätysvetoja!

Taru Ratilainen (laulu), Ukko Heinonen (saksofoni ja huilu), Ilmari Aitoaho (koskettimet), Matias Kiiveri (kitara ja taustalaulu), Heikki Laine (basso), Tomi Salesvuo (rummut ja taustalaulu) Osmo Ikonen (laulu)

Liput 16€

Kuva: Tomi Rutanen