Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 28.9.

iisalmi

Jazzliiton kiertueella L'Alliance Takalo,Koko Jazz Club, iisalmi28.9. Klo 19:00

keikka

L'Alliance Takalo
Arttu Takalo - vibrafoni
Niko Kumpuvaara - harmonikka
Ville Herrala - basso
Ville Pynssi - rummut

Useiden tunnetuimpien rockmuusikoidemme ja muun muassa fantasiajazz-yhtye XL:n taustalta tutun Arttu Takalon uusin kokoonpano L'Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia vibrafonisti-säveltäjän kahdeksalta soololevyltä. Syyskuussa 2017 L'Alliance Takalo -albumi tuli ulos edeltäjiensä tapaan Rockadillo Recordsille, mutta musiikki on aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa. Pariisilaisesta bistrotunnelmasta ammentava levy sisältää säveltäjänsä mukaan "eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä". Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien.

Kiertuepaikat:
19.9. Salo Jazz Festival Kick-Off, Hometown, klo 20, liput 12/5€
20.9. Koko Jazz Club, Helsinki, klo 19, liput 18/15€, Tiketti.fi
21.9. April Jazz Club, Espoo, Tapiola Garden, klo 20 (klo 19 ensimmäinen bändi), liput 10€
22.9. Flame Jazz Cruise, Turku, Viking Grace, klo 22, liput risteilylle Viking Linelta
25.9. Kulmajazz, Oulainen, Kinokulma, klo 19, liput 15€
26.9. Vanha Paloasema Bar, Oulu, klo 20, liput 15/10€, Ticketmaster.fi
27.9. Hygge Bro, Kuopio, klo 19.30,
28.9. Koko Jazz Club Iisalmi,
29.9. Raahen teatteri, Raahe, klo 19, liput 15/10€
30.9. Hotelli Alma, Seinäjoki, klo 16, liput 10/7€

oulu

Vapaat äänet - Uuden Musiikin Lokakuu: Quatuor Machaut,Oulun Tuomiokirkko, oulu28.9. Klo 20:00

Quatuor Machaut (www)

keikka

Ranskalainen saksofonikvartetti Quatuor Machaut esiintyy Suomessa syyskuun lopussa kuudella paikkakunnalla. Uniikilla tavalla varhaista polyfonista musiikkia ja modernia improvisaatiota yhdistelevän kokoonpanon soittaa Oulun Tuomiokirkossa perjantainana 28. syyskuutta. Konsertti on osaa Uuden Musiikin Lokakuu -tapahtumaa.

Saksofonisti Quentin Biardeaun johtama kvartetti Quatuor Machaut on Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla kiertueella Suomessa ja Baltiassa syys-lokakuussa. Yhtye esittää näkemyksensä Guillaume de Machaut’n vuonna 1360 säveltämästä Notre Damen messusta, joka on tiettävästi historian ensimmäinen yhden säveltäjän säveltämä messu. Ranskan Orléansista kotoisin oleva neljän saksofonistin muodostama kokoonpano tarjoilee omintakeisen uudelleentulkintansa Guillaume de Machaut’n (1300-1377) varhaisen polyfonisen musiikin mestariteoksesta Notre Damen messu. Neljän improvisoivan saksofonistin kvartetti keskittyy tulkinnassaan tutkimaan äänenväriä, tekstuureita ja dynamiikkaa, sekä luotaamaan teoksen välittämää tunnemaailmaa. Rikkaan harmonisen kehyksen tarjoava Notre Damen messu jättää muusikoille runsaasti tilaa ja vapautta improvisoida, ja lopputuloksena on pyhän ja maallisen leikkauspisteessä syntyvä, aidosti mystinen musiikillinen kokemus.

Vuonna 2011 perustetussa Quatuor Machaut’ssa tenorisaksofonisti Biardeaun rinnalla soittavat baritonisaksofonisti Simon Couratier sekä altto- ja baritonisaksofonistit Francis Lecointe ja Gabriel Lemaire. Ranskalainen Ayler Records julkaisi kvartetin ensimmäisen albumin Quatuor Machaut vuonna 2015. Yhtye valittiin vuonna 2017 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan, jonka tarkoituksena on tukea Ranskan nuorta jazzsukupolvea. Quatuor Machaut on osa Tricollectifia, joka tunnetaan yhtenä ranskalaisen jazzkentän aktiivisimmista muusikkokollektiiveista.

Vapaa pääsy. Käsiohjelma 15 €. Tuntia ennen ovelta.
Oulun Tuomiokirkko, Kirkkokatu 3 A

salo

SaloJazz Festival 2018: EMMA SALOKOSKI & ILMILIEKKI,Kulttuuritalo KIVA, salo28.9. Klo 19:00

keikka

 

Liput 24/22(S-etu)/18€ (sis.palvelumaksut)

Emma Salokoski – laulu

Verneri Pohjola – trumpetti

Tuomo Prättälä – piano

Antti Lötjönen – basso

Olavi Louhivuori – rummut

 Laulaja Emma Salokoski ja Ilmiliekki -kvartetti julkaisevat syksyllä 2018 uuden Ligger du fortfarande i sängen? -albuminsa, jonka myötä kokoonpano saapuu Saloon. Emma Salokoski tunnetaan vahvana tulkitsijana ja persoonallisena laulajana niin soolotuotannostaan kuin toiminnastaan muun muassa Quintessence-yhtyeessä. Uuden levyn materiaali keskittyy suomenruotsalaiseen runouteen. Tekstien joukosta löytyy niin Edith Södergrania kuin Elmer Diktoniusta, mutta ennen kaikkea eläviä runoilijoita, jotka kuvaavat tämän päivän haasteita ja kipupisteitä. Yhtyeen jäsenet ovat säveltäneet uutta musiikkia Salokosken valitsemiin runoihin. 

​Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva Ilmiliekki-kokoonpano on saanut kiitosta omintakeisesta otteestaan moderniin pohjoismaiseen jazziin, ja on palkittu mm. Teosto-palkinnolla. Yhtyeen jäsenet ovat kukin tahoillaan tehneet mittavaa ja menestyksekästä solistiuraa. Silti he palaavat aina takaisin tähän kokoonpanoon, jossa ovat yhdessä saaneet tehdä musiikkia jo yli 15 vuoden ajan. 

SaloJazz Festival 2018: XANTONE BLACQ BAND,Rikala Bar&Grill, salo28.9. Klo 21:30

Xantone Blacq Band

keikka
Liput 20€ / 18€ (S-etu) / 12€ (sis. palvelumaksut)

Xantone Blacq – laulu ja kosketinsoittimet

Aki Haarala – kitara

Kari Paavola – rummut

Heikki Laine – basso

 

Xantone Blacq on laulaja/lauluntekijä Lontoosta ja tunnetaan erityisesti pestistään Amy Winehousen yhtyeessä. Xantone on esittänyt omaa musiikkiaan ympäri Eurooppaa ja julkaissut kaksi soololevyä. Hän on vieraillut Suomessa aiemmin UMO:n solistina.

 

Xantonen musiikki on täydellistä jazz-, funk- ja soulmusiikista pitävälle yleisölle. Yhtyeenä Xantonella on Suomen rytmitaivaan huiput: Aki Haarala ja Heikki Laine (Q-Continuum, Paleface, etc.) sekä Suomessa kolme vuotta asunut rumpali Kari Paavola.  Yhtyeen tuotanto on enimmäkseen Xantonen käsialaa, sisältäen muutaman funk-klassikon mm. Earth Wind and Firen ja Princen tuotannosta. Ohjelmisto sisältää tanssittavaa funk/soulmusaa josta ei kuitenkaan puutu jazzille ominainen improvisaatio.

tallinna

William Suvanne Chess'n Jazz,Philly Joe's, tallinna28.9. Klo 20:00

keikka

William Suvanne Chess'n Jazz

Saksofonisti William Suvanne julkaisee uuden Chess'n Jazz -nimeä kantavan albuminsa 28. syyskuuta. Levyllä kuullaan Suvanteen johtaman jazzyhtyeen svengaavia ja mielikuvitusta kutkuttavia tulkintoja pelien kuninkaan kiehtovasta maailmasta. Albumin lisäksi shakki ja jazz tuodaan konkreettisesti yhteen Suomen Jazzliiton ja Suomen Shakkiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävällä valtakunnallisella kiertueella, jonka yhteydessä pelataan shakkiturnauksia.

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Varre Vartiainen – kitara
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

turku

Turku Jazz Orchestra & Jimi Tenor: Quantum Connection,Börs Night Club, turku28.9. Klo 21:00

keikka

Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor saapuu ensi kertaa Turkuun esittämään big band -musiikkiaan. Konsertissa Turku Jazz Orchestran kanssa kuullaan läpileikkaus kansainvälisestikin kulttimaineen saavuttaneen Jimi Tenorin big band -sävellyksistä, sekä ennenkuulemattomia big band -sovituksia hänen uusimmalta Order of Nothingness -levyltään.

Jimi Tenor (Lassi Lehto, s. 1965) aloitti uransa 1980-luvun puolivälissä ja oli tuolloin kokeellisine industrial-elektrosoundeineen outolintu ja marginaalihahmo punkin jälkeisessä suomalaisessa rockissa. Suomalaisen vaihtoehtotaidemusiikin kentällä uraauurtavassa musiikissaan Tenor seilaa aina avantgardistisesta taiderockista lo-fi -souliin, fuusiojazziin, afrobeatiin ja free jazzin rajamaille. Jo uransa alkutaipaleilla Tenor muutti työskentelemään ulkomaille ja on luonut jo kulttimaineeseen yltänyttä uraa Suomen lisäksi mm. Berliinissä, New Yorkissa, Barcelonassa ja Lontoossa. Jazzin saralla tunnustuksen Tenor sai vuonna 2014 Gilles Petersonin Worldwide Awards -palkintogaalassa Lontoossa, John Peel Play Some Jazz -erikoispalkinnon muodossa.

Big bandille Jimi Tenor alkoi säveltää musiikkia pasunisti Markku Veijonsuon kehotuksesta ja ensimmäisen big band -konsertin Jimi Tenor toteutti UMOn kanssa vuonna 2002. Kyseisessä konsertissa kuullut Nuclear Fusion ja Trumpcard -kappaleet tullaan kuulemaan myös syyskuussa Turussa. Pääasiassa konsertin ohjelmisto koostuu UMOn kanssa vuonna 2015 julkaistulle Mysterium Magnum -levylle ja Jimi Tenorin omalle big bandille sävelletystä musiikista, mutta konsertissa kuullaan myös ennenkuulemattomia big band -sovituksia kappaleista kuten Max Out ja Quantum Connection Tenorin tuoreelta Order of Nothingness -levyltä.

Liput: 27€ / opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 20€ / S-etulippu 25€ (max. 2 lippua/asiakas)
Kaikki hinnat sisältävät Tiketin palvelumaksun 2,5€

Turku Jazz Orchestra & Jimi Tenor: Quantum Connection,Börs Night Club, turku28.9. Klo 21:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Jimi Tenor – kapellimestari, saksofoni, huilu, syntetisaattori, laulu

Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor saapuu ensi kertaa Turkuun esittämään big band -musiikkiaan. Tenor tunnetaan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin uraauurtavasta ja perinteitä ravistelleesta taidemusiikistaan joka ei tunne genrerajoja. Tenorin big band musiikissa kuuluu vahva elokuvallisuus ja yllätyksellisyys, tyylilajeissa seilataan aina avantgardistisesta taiderockista lo-fi -souliin, fuusiojazziin, afrobeatiin ja free jazzin rajamaille.

Konsertissa Turku Jazz Orchestran kanssa kuullaan läpileikkaus Jimi Tenorin big band -sävellyksistä. Mukana on materiaalia UMO:n kanssa vuonna 2015 julkaistulta Mysterium Magnum -levyltä sekä Jimi Tenorin omalle big bandille säveltämästään musiikista. Konsertissa kuullaan myös ennenkuulemattomia big band -sovituksia kappaleista kuten Max Out ja Quantum Connection Tenorin tuoreelta Order of Nothingness -levyltä. Tämä konsertti ei taatusti ole big band musiikkia sieltä tavanomaisimmasta päästä!

 

Liput: 27€ / opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 20€ / S-etulippu 25€ (max. 2 lippua/asiakas), TIKETTI