Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 27.9.

helsinki

William Suvanne Chess'n Jazz,Koko Jazz Club, helsinki27.9. Klo 17:00

keikka

William Suvanne Chess'n Jazz

Saksofonisti William Suvanne julkaisee uuden Chess'n Jazz -nimeä kantavan albuminsa 28. syyskuuta. Levyllä kuullaan Suvanteen johtaman jazzyhtyeen svengaavia ja mielikuvitusta kutkuttavia tulkintoja pelien kuninkaan kiehtovasta maailmasta. Albumin lisäksi shakki ja jazz tuodaan konkreettisesti yhteen Suomen Jazzliiton ja Suomen Shakkiliiton kanssa yhteistyössä järjestettävällä valtakunnallisella kiertueella, jonka yhteydessä pelataan shakkiturnauksia.

William Suvanne – saksofonit
Mikael Jakobsson – piano
Varre Vartiainen – kitara
Tuure Koski – basso
Mikko Arlin – rummut

Liput 18/15€

Ikärajaton

Ovet klo 16:30
Turnaus klo 17:00-19:00
Konsertti klo 19:00

Esityksen kesto n. 3h

Casimir Ekman & Raoul Björkenheim: improvisoitu konsertti,Kulosaaren kirkko, helsinki27.9. Klo 19:00

Raoul Björkenheim

Casimir Ekman

keikka

Casimir Ekman on helsinkiläinen saksofonisti ja säveltäjä. Tällä hetkellä hän opiskelee jazzmusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Casimir soittaa useissa eri projekteissa ja häntä kiehtoo jazzin lisäksi monipuolinen vapaa ilmaisu jazzestetiikan ulkopuolella. Nuoresta iästään huolimatta hän on kiertänyt keikkapaikkoja runsaasti eri yhtyeissä Suomessa ja ulkomailla. Casimirin persoonallinen ja uniikki soundi on kiehtonut kuulijoitaan jo vuosia ja hän on saanut vierelleen useita innostuneita uran seuraajia.

Raoul Melvin Björkenheim on suomalainen jazzmuusikko, säveltäjä ja kitaristi. Hän syntyi Kaliforniassa, mutta muutti teini-iässä äitinsä Taina Elgin kotimaahan Suomeen. Vuonna 1984 hän sai Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon. Björkenheimin oma yhtye Krakatau levytti ensi kerran vuonna 1988. Tämän lisäksi hän on tehnyt musiikkia muun muassa Edward Vesalan johtaman Sound & Furyn, Roommushklahnin, Sielun Veljien , UMO:n, Avanti!:n ja Tampereen kaupunginorkesterin kanssa.

Improvisoitu konsertti 27.9. Kulosaaren kirkossa sisältää Casimir Ekmanin ja Raoul Björkenheimin spontaaneja musiikillisia ajatuksia, peilaten myös yleisön reagointiin. Konsertissa kuullaan kappaleita, joita ei enää ikinä tulla kuulemaan. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen musiikkielämys!

Bobby Oroza, Bb Mellows,Tenho Restobar, helsinki27.9. Klo 20:00

Bb Mellows

Bobby Oroza

keikka

Klo 20 BOBBY OROZA

Bobby Oroza, Seppo Salmi, Sami Kantelinen, Jukka Sarapää

Klo 21 BB MELLOWS

Bb Mellows kanavoi tuoreessa sooloprojektissaan oman nuoruutensa mielimusiikkia – soulia, hip hoppia ja housea. Hänen musiikkinsa nojaa huterasti menneeseen tarjoten myös jotain uutta. Bb Mellowsin alkuperäinen tavoite on ollut tehdä neo-soulia Frank Oceanin jalanjäljissä; hänen musiikillinen ja henkinen epätasapainonsa ovat kuitenkin johtaneet lopputulokseen, joka synnyttää mielleyhtymiä lähinnä Frank Zappaan.

kuopio

Jazzliiton kiertueella L'Alliance Takalo,Hygge Bro, kuopio27.9. Klo 19:30

keikka

L'Alliance Takalo
Arttu Takalo - vibrafoni
Niko Kumpuvaara - harmonikka
Ville Herrala - basso
Ville Pynssi - rummut

Useiden tunnetuimpien rockmuusikoidemme ja muun muassa fantasiajazz-yhtye XL:n taustalta tutun Arttu Takalon uusin kokoonpano L'Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia vibrafonisti-säveltäjän kahdeksalta soololevyltä. Syyskuussa 2017 L'Alliance Takalo -albumi tuli ulos edeltäjiensä tapaan Rockadillo Recordsille, mutta musiikki on aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa. Pariisilaisesta bistrotunnelmasta ammentava levy sisältää säveltäjänsä mukaan "eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä". Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien.

Kiertuepaikat:
19.9. Salo Jazz Festival Kick-Off, Hometown, klo 20, liput 12/5€
20.9. Koko Jazz Club, Helsinki, klo 19, liput 18/15€, Tiketti.fi
21.9. April Jazz Club, Espoo, Tapiola Garden, klo 20 (klo 19 ensimmäinen bändi), liput 10€
22.9. Flame Jazz Cruise, Turku, Viking Grace, klo 22, liput risteilylle Viking Linelta
25.9. Kulmajazz, Oulainen, Kinokulma, klo 19, liput 15€
26.9. Vanha Paloasema Bar, Oulu, klo 20, liput 15/10€, Ticketmaster.fi
27.9. Hygge Bro, Kuopio, klo 19.30,
28.9. Koko Jazz Club Iisalmi,
29.9. Raahen teatteri, Raahe, klo 19, liput 15/10€
30.9. Hotelli Alma, Seinäjoki, klo 16, liput 10/7€

pori

Vapaat äänet & Validi karkia -klubi: Quatuor Machaut,Satakunnan museo, pori27.9. Klo 19:00

Quatuor Machaut (www)

keikka

Ranskalainen saksofonikvartetti Quatuor Machaut esiintyy Suomessa syyskuun lopussa kuudella paikkakunnalla. Uniikilla tavalla varhaista polyfonista musiikkia ja modernia improvisaatiota yhdistelevän kokoonpanon soittaa Validi Karkia -Klubin järjestämässä konsertissa Satakunnan museossa torstaina 27. syyskuutta.

Saksofonisti Quentin Biardeaun johtama kvartetti Quatuor Machaut on Vapaat äänet -agentuurin tuottamalla kiertueella Suomessa ja Baltiassa syys-lokakuussa. Yhtye esittää näkemyksensä Guillaume de Machaut’n vuonna 1360 säveltämästä Notre Damen messusta, joka on tiettävästi historian ensimmäinen yhden säveltäjän säveltämä messu. Ranskan Orléansista kotoisin oleva neljän saksofonistin muodostama kokoonpano tarjoilee omintakeisen uudelleentulkintansa Guillaume de Machaut’n (1300-1377) varhaisen polyfonisen musiikin mestariteoksesta Notre Damen messu. Neljän improvisoivan saksofonistin kvartetti keskittyy tulkinnassaan tutkimaan äänenväriä, tekstuureita ja dynamiikkaa, sekä luotaamaan teoksen välittämää tunnemaailmaa. Rikkaan harmonisen kehyksen tarjoava Notre Damen messu jättää muusikoille runsaasti tilaa ja vapautta improvisoida, ja lopputuloksena on pyhän ja maallisen leikkauspisteessä syntyvä, aidosti mystinen musiikillinen kokemus.

Vuonna 2011 perustetussa Quatuor Machaut’ssa tenorisaksofonisti Biardeaun rinnalla soittavat baritonisaksofonisti Simon Couratier sekä altto- ja baritonisaksofonistit Francis Lecointe ja Gabriel Lemaire. Ranskalainen Ayler Records julkaisi kvartetin ensimmäisen albumin Quatuor Machaut vuonna 2015. Yhtye valittiin vuonna 2017 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan, jonka tarkoituksena on tukea Ranskan nuorta jazzsukupolvea. Quatuor Machaut on osa Tricollectifia, joka tunnetaan yhtenä ranskalaisen jazzkentän aktiivisimmista muusikkokollektiiveista.

VALIDI KARKIA -KLUBI
satakunnan museo, hallituskatu 11, pori |liput 15 €, käteisellä ovelta
ennakot: satakunnan museo, music-divari green river, porin levykauppa,  antikvariaatti markku ranta, pihlajamaan musiikki