Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 23.9.

helsinki

SunJazz: AINON,Tenho Restobar, helsinki23.9. Klo 20:00

keikka

Miltä kuulostaa maailmanlopun alku, se lyhyt aika, kun vain mummot ja lokit ovat elossa? AINON kuljettaa kuulijaansa matkalla ajassa ja tilassa luoden voimakkaita kuvia, joiden äärellä voi pysähtyä. Se natisee ja lilluu, kunnes yhtäkkiä takavasemmalta alkaa rytminen kudos, johon takertua.

AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama helsinkiläinen yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Musiikki on osittain improvisoitua ja osittain sävellettyä juuri tälle instrumentaatiolle ja näille ainutlaatuisille muusikoille. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään. Tuoreudestaan huolimatta AINON on saanut paljon kehuja soinnistaan, energisyydestään ja muuntautumiskyvystään.

Aino Juutilainen - sello
Satu-Maija Aalto - viulu / alttoviulu
Suvi Linnovaara - saksofoni / klarinetti
Joonas Leppänen - rummut

mänttä

Vapaat äänet: Quatuor Machaut,Kivijärvisali, Serlachius-museo Gösta, mänttä23.9. Klo 16:00

Quatuor Machaut (www)

keikka

Ranskalainen saksofonikvartetti Quatuor Machaut konsertoi 23. syyskuuta Serlachius-museo Göstan Kivijärvisalissa. Uniikilla tavalla varhaista polyfonista musiikkia ja modernia improvisaatiota yhdistelevän kokoonpanon esiintyminen on osa laajaa kiertuetta, joka ulottuu Suomen lisäksi Viroon ja Latviaan. 

Saksofonisti Quentin Biardeaun johtama kvartetti Quatuor Machaut’ Suomen kiertue alkaa Mäntässä sunnuntaina 23. syyskuuta. Ranskan Orléansista kotoisin oleva neljän saksofonistin muodostama kokoonpano esiintyy Serlachius-museo Göstan Kivijärvisalissa Mänttä-Vilppulan Jazz & Blues ry:n kanssa järjestämässä konsertissa.  Yhtye esittää näkemyksensä Guillaume de Machaut'n vuonna 1360 säveltämästä Notre Damen messusta, joka on tiettävästi historian ensimmäinen yhden säveltäjän säveltämä messu. Mäntän jälkeen Vapaat äänet -agentuurin tuottama kiertue vierailee Suomessa viidellä paikkakunnalla mm. Helsingissä, Turussa, ja Oulussa.  

Quatuor Machaut tarjoilee omintakeisen uudelleentulkintansa Guillaume de Machaut'n (1300-1377) varhaisen polyfonisen musiikin mestariteoksesta Notre Damen messu. Neljän improvisoivan saksofonistin kvartetti keskittyy tulkinnassaan tutkimaan äänenväriä, tekstuureita ja dynamiikkaa, sekä luotaamaan teoksen välittämää tunnemaailmaa. Rikkaan harmonisen kehyksen tarjoava Notre Damen messu jättää muusikoille runsaasti tilaa ja vapautta improvisoida, ja lopputuloksena on pyhän ja maallisen leikkauspisteessä syntyvä, aidosti mystinen musiikillinen kokemus.   

Vuonna 2011 perustetussa Quatuor Machaut'ssa tenorisaksofonisti Biardeaun rinnalla soittavat baritonisaksofonisti Simon Couratier sekä altto- ja baritonisaksofonistit Francis Lecointe ja Gabriel Lemaire. Ranskalainen Ayler Records julkaisi kvartetin ensimmäisen albumin Quatuor Machaut vuonna 2015. Yhtye on osa Tricollectifia, joka tunnetaan yhtenä ranskalaisen jazzkentän aktiivisimmista muusikkokollektiiveista.

Quatuor Machaut
Quentin Biardeau, tenorisaksofoni / Simon Couratier, baritonisaksofoni / Francis Lecointe, altto- ja baritonisaksofonit / Gabriel Lemaire, altto- ja baritonisaksofonit

Liput 15 € ovelta käteisellä | Ennakkomyynti: Serlachius-museo Göstassa, Joenniementie 47, Mänttä

Yhteistyössä: Mänttä-Vilppula Jazz & Blues ry