Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 19.9.

helsinki

Sanna Ruohoniemi Rytmihäiriöklubilla (levynjulkaisukeikka),Ravintola Juttutupa, helsinki19.9. Klo 21:00

Sanna Ruohoniemi – laulu

David Bennet (SWE) – alttosaksofoni

Joona Toivanen – piano

Arvid Jullander (SWE) – basso

Simon Andersson (SWE) – rummut

pori

Validi Karkia #250: LAU NAU, VICTOR HERRERO (ESP),Validi Karkia, pori19.9. Klo 18:00

Lau Nau

Victor Herrero

keikka

Järjestyksessään 250. Validi Karkia -klubia saapuvat juhlistamaan Validissa vuonna 2014 amerikkalaisen Josephine Fosterin kanssa vieraillut espanjalainen folkmuusikko laulaja-kitaristi Victor Herrero sekä elokuvallisista ja moderneista taidemusiikkisävyistä tunnettu Emma-palkintoehdokas Lau Nau alias Laura Naukkarinen.

 Ke 19.09.2018
Validi Karkia #250:


LAU NAU (Laura Naukkarinen), VICTOR HERRERO (ESP)(Victor Herrero)

Showtime klo 18.00, ovet klo 17.30

Eteläranta 6, Poriginal-galleria
Liput 20€. Konsertti on ikärajaton. 
(Ennakot: Music-Divari Green River, Porin Levykauppa, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki) 
Järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

LAU NAU

Laura Naukkarinen

Lau Nau on yksi kotimaisen musiikkikentän omintakeisia tekijöitä. Hänen musiikissaan soi elokuvallisuus, kokeellisuus, folkmusiikin perinteet sekä kaikuja modernista taidemusiikista.

Lau Naun viides albumi Poseidon julkaistiin Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa ja Japanissa, ja Lau Nau keikkaileekin tiuhaan tahtiin ulkomailla. Poseidon on kokoelma lauluja, jotka häilyvät kamariorkesterifolkin sekä kokeellisen popin rajamailla omassa valoisan melankolisessa maailmassaan. Levy oli Emma-ehdokkaana Kriitikoiden valinta-kategoriassa ja on saanut runsaasti ylistävää kritiikkiä.

”Lau Naun tähän asti paras levy, eikä se ole vähän sanottu. Tärkeimpiä tänä vuonna julkaistuja taideteoksia, joihin olen tutustunut” (Niko Peltonen, Rumba 4/2017).

Tämän vuoden Flow-festivaalilla kuultiin erityslaatuinen Lau Nau -keikka, jossa Poseidon-levyn materiaalia esitti spesiaalikokoonpano ja 20-henkinen kuoro. Kokoonpanossa levyltä tutut Pekko Käppi, 

Samuli Kosminen ja Matti Bye.

Naukkarinen on vaikuttanut myös yhtyeissä Kiila, Kemialliset Ystävät, Hertta Lussu Ässä ja AVarus.

https://www.facebook.com/launau/
https://launau.com/

 

VICTOR HERRERO (Espanja)

Espanjalainen muusikko Victor Herrero saapuu Suomeen viikon mittaiselle soolokiertueelle. Herrero soittaa klassisella kitaralla lauluja, joissa kuuluu espanjalaisen kansanmusiikin ohella koko soittimen musiikillinen perintö: klassinen musiikki, flamenco ja Amerikan siirtomaiden kautta kiertänyt kansanmusiikki. Herrero mukaan hänen musiikkinsa tärkein vaikuttaja on itse soitin ja sen historia.

Herrero on nomadinen muusikko, joka on aiemmin kiertänyt maailmaa amerikkalaisen lauluntekijä Josephine Fosterin musiikillisena kumppanina. Fosterin kanssa hän myös vieraili muutamia vuosia sitten Suomessa ja esiintyi mm. Validissa ja H2Ö-festivaaleilla. Marokossa asuessaan hän on soittanut useasti sekä Jajoukan mestarimuusikoiden että tangerilaisten gnawa-muusikoiden kanssa. ”Jajoukan transsimuusikot ovat vaikuttaneet minuun syvästi, ja heidän musiikistaan löytämäni tilat ilmenevät luonnollisesti toisinaan omassakin soitossani”, Herrero sanoo.

Vaikka Herrero onkin taitava kitaristi ja laulaja, hänen musiikissaan keskiössä ei ole taiturimainen soittaminen vaan kuunteleva läsnäolo. Hänen soolokeikkansa ovat usein intiimejä ja voimakastunnelmallisia tilaisuuksia. ”Setti on melko tarinallinen, ja vaatii siksi yleisöltä keskittynyttä hiljaisuutta”, Herrero kertoo. Hän kuitenkin uskoo, että yleisö voi tavoittaa hänen musiikkinsa ytimen, vaikkei ymmärtäisi laulujen sanoja. ”Itsekin rakastan esimerkiksi suomalaista tangoa, vaikken lainkaan tiedä, mistä siinä lauletaan”, hän toteaa.

Äskettäin Ruotsiin asettunut Herrero valmistelee ahkeran keikkailun lomassa uutta levyään Ruotsin maaseudulla. Suomessa kuullaan lauluja sekä tulevalta levyltä että vuonna 2013 ilmestyneeltä pitkäsoitolta Estampida. Herrero on julkaissut lisäksi kaksi levyllistä instrumentaalista kitaramusiikkia, joista viime vuonna ilmestyneellä Astrolabiolla hän soittaa fado-musiikista tuttua portugalinkitaraa välillä hyvinkin ennakkoluulottomasti kokeillen.

https://www.facebook.com/victorherreromusic

salo

Jazzliiton kiertueella L'Alliance Takalo: SaloJazz Festival Kick Off,Hometown, salo19.9. Klo 20:00

keikka

L'Alliance Takalo
Arttu Takalo - vibrafoni
Niko Kumpuvaara - harmonikka
Ville Herrala - basso
Ville Pynssi - rummut

Useiden tunnetuimpien rockmuusikoidemme ja muun muassa fantasiajazz-yhtye XL:n taustalta tutun Arttu Takalon uusin kokoonpano L'Alliance Takalo perustettiin vuonna 2015 esittämään musiikkia vibrafonisti-säveltäjän kahdeksalta soololevyltä. Syyskuussa 2017 L'Alliance Takalo -albumi tuli ulos edeltäjiensä tapaan Rockadillo Recordsille, mutta musiikki on aikaisempia levyjä akustisempaa ja hienovaraisesti modernin jazzin kanssa flirttailevaa. Pariisilaisesta bistrotunnelmasta ammentava levy sisältää säveltäjänsä mukaan "eurooppalaisia, piiloromanttisia ja lähes kulturelleja sävyjä". Elokuvamaisten melodioiden ja koskettavien sovitusten mestarin kokoama allianssi tulkitsee tunnelmia kuin pieni kamariorkesteri, herkällä korvalla toinen toistaan kuunnellen ja ympäristöään aistien.

Kiertuepaikat:
19.9. Salo Jazz Festival Kick-Off, Hometown, klo 20, liput 12/5€
20.9. Koko Jazz Club, Helsinki, klo 19, liput 18/15€, Tiketti.fi
21.9. April Jazz Club, Espoo, Tapiola Garden, klo 20 (klo 19 ensimmäinen bändi), liput 10€
22.9. Flame Jazz Cruise, Turku, Viking Grace, klo 22, liput risteilylle Viking Linelta
25.9. Kulmajazz, Oulainen, Kinokulma, klo 19, liput 15€
26.9. Vanha Paloasema Bar, Oulu, klo 20, liput 15/10€, Ticketmaster.fi
27.9. Hygge Bro, Kuopio, klo 19.30,
28.9. Koko Jazz Club Iisalmi,
29.9. Raahen teatteri, Raahe, klo 19, liput 15/10€
30.9. Hotelli Alma, Seinäjoki, klo 16, liput 10/7€