Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Flame Jazz: Mikko Innanen Nordic Combined (FI/DK/NO),Logomo, turku20.10. Klo 21:00

Mikko Innanen Nordic Combined

keikka

 

Mikko Innanen - saksofoni
Håvard Wiik (NO) - piano
Antti Lötjönen - basso
Peter Bruun (DK) - rummut

Flame Jazzin vuoden artisti Mikko Innanen on koonnut ympärilleen mielenkiintoisen pohjoismaisen yhtyeen. Talviurheilulajista nimensä lainaava kvartetti tekee ensiesiintymisensä Logomon uusituissa tiloissa. Kuten pohjoismaisen yhdistetyn (nordic combined) perinteisiin kuuluu, tyyli on vapaa kunhan kantoa ja vauhtia löytyy. Innanen on koonnut konserttiohjelmiston valikoiduista omista sävellyksistään vuosien varrelta.

Vaikka kokoonpano on uusi, soittajat ovat Innasen suosikkeja eri yhteyksistä vuosien varrelta. Tanskalaisrumpali Peter Bruun on Innaselle tuttu jo lähes kahdenkymmenen vuoden takaa Kööpenhaminan opiskeluajoilta. Jazzyleisö tuntee Bruunin tämän omien kokoonpanojen lisäksi esimerkiksi Django Batesin, Marc Ducretin ja Samuel Blaserin yhtyeistä.

Norjalainen Berliinissä asuva pianisti Håvard Wiik on luonut mittavan kansainvälisen uran esiintyen säännöllisesti omien yhtyeidensä Atomicin sekä oman trionsa kanssa. Vaikka Innanen ja Wiik ovat kohdanneet monesti esiintymislavojen ulkopuolella, Turun konsertti tulee olemaan heille ensimmäinen yhteinen esiintyminen.

Kuopiolaislähtöinen basisti Antti Lötjönen ei paljon esittelyjä kaipaa. Suomalainen jazzyleisö on tottunut näkemään Lötjösen lavalla monissa maamme kärkiyhtyeissä, joista mainittakoon Verneri Pohjolan yhtyeet, Aki Rissanen Trio, The Five Corners Quintet, Ilmiliekki Quartet ja Ricky-Tick Big Band.

Innaselle Nordic Combined on joukkuelaji: henkilökohtaiset irtiotot ovat suotavia mutta kaveria ei jätetä, vaan maaliin saavutaan rinta rinnan.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston tukemaa Puls-hanketta.

Liput: 17,5 €  / opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 € / S-Etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta), Lippupiste

 

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.