Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

norDIG.: Sten Sandell & Aki Rissanen Duo / Atomic,Musiikkitalo, helsinki4.10. Klo 19:00

Aki Rissanen

Atomic (www)

Sten Sandell (www)

keikka

Klo 19.00: Sten Sandell & Aki Rissanen Duo

Kaksi pohjoismaista pianistia kohtaavat ennakkoluulottomassa konsertissa. Pitkän uran improvisoidun musiikin parissa tehnyt ruotsalainen Sten Sandell yhdistää voimansa parikymmentä vuotta nuoremman Aki Rissasen kanssa. Konsertissa esitetään molempien elektroakustisia sävellyksiä, joissa improvisaatiolla on tärkeä rooli. Sandell ja Rissanen ovat esiintyneet yhdessä viimeksi vuonna 2007.

http://stensandell.com  
http://akirissanen.com 

Klo 20.15: Atomic

Norjalais-ruotsalainen, vuonna 2000 perustettu Atomic saa inspiraationsa sekä amerikkalaisesta jazzperinteestä että eurooppalaisesta free jazzista ja improvisaatiosta. Håvard Wiikin ja Fredrik Ljungkvistin ajatuksella rakentuneet melodiat vuorottelevat odottamattomien muutosten kanssa. Yhtye kertookin olevansa "puoliksi akateeminen luento, puoliksi hauska bileilta kaupungilla". Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa ahkerasti kiertänyt Atomic soittaa norDIG.issä musiikkia viimeisimmältä albumiltaan 'Six Easy Pieces' (2017).

Fredrik Ljungkvist, tenorisaksofoni, klarinetti
Magnus Broo, trumpetti
Håvard Wiik, piano
Ingebrigt Håker Flaten, basso
Hans Hulbækmo, rummut

http://atomicjazz.com

We Jazz DJs

Liput: 17,50-28,00 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Black Motor RytmihäiriöklubillaRavintola Juttutupa, helsinki4.10. Klo 21:00

keikka

Vapaan jazzin moottori huristelee Rytmihäiriöklubille!

Tane Kannisto – saksofoni
Ville Rauhala – basso
Simo Laihonen – rummut

Vapaa pääsy!

Ikiliikkuja-klubi: Linda FredrikssonG Livelab, helsinki4.10. Klo 19:00

keikka

 

Ikiliikkuja-sarjan pääosassa on neljä suomalaista huippumuusikkoa, joita yhdistää halu kokeilla ja kyky yllättää. Jokaisessa klubi-illassa muusikot astuvat ulos tutuimmalta alueeltaan ja asettuvat uuden äärelle. Klubisarjan kuraattori on dokumentaristina, toimittajana ja muusikkona tunnettu Pekka Laine, joka avaa illan johdattelemalla artistin rennossa hengessä perimmäisten kysymysten äärelle.

Suomalaisen jazzin pelottomimpiin instrumentalisteihin lukeutuva saksofonisti Linda Fredriksson sukeltaa tuntemattomaan. Tukena tutkimusmatkalla on ruotsalais-suomalainen kokeilevan musiikin superkokoonpano Samuli Kosminen – Lau Nau – Matti Bye. Luvassa on ainutkertainen telepaattis-visuaalinen trippi yhdessä luomisen maailmaan.

Ikiliikkuja-klubit ovat osa Muusikkojen liiton satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Ovet: 19:00
Showtime: 19:00