Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 24.9.

helsinki

Jazz’n Jam: Olavi Trio & Jean-Luc Cappozzo,Malmitalo, helsinki24.9. Klo 17:00

keikka

Olavi Trio lähtee yhteiselle runolliselle seikkailulle ranskalaisen huipputrumpetisti Jean-Luc Cappozzon kanssa.  
”Olavi Trion aineksia ovat Teppo Hauta-ahon ainutlaatuinen syvällisen basismin ja hervottoman huumorin yhdistelmä, Jari Hongiston hieno koloristisuus ja Olavi Louhivuoren loputon rytmillinen kekseliäisyys. Muusikot ovat ikäeroista huolimatta täydellisen tasaveroisia, jokainen seuraa ja johtaa, antaa omia syötteitään muiden ihmeteltäviksi.” kirjoitti Pertti Ronkanen Keskisuomalaiseen.
Cappozzo tunnetaan Euroopan jazzmaailmassa luovuudestaan ja vahvasta & vetovoimaisesta soundistaan sekä puhtaasta fraseerauksestaan. Hän on yksi tämän hetken merkittävimmistä trumpetinsoittajista Ranskassa.

Teppo Olavi Hauta-aho – kontrabasso, Jari Olavi Hongisto – pasuuna ja Niilo Olavi Louhivuori – rummut vierailijanaan Jean-Luc Cappozzo – trumpetti. Kesto noin 1h, ei väliaikaa. Liput 6,50 €. Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste. Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet. Kiertueen tuki: AJC – Association Jazzé Croisé. Tämä konsertti järjestetään yhteistyössä Vapaat äänet ja Malmitalo. Sarjan taiteelliset johtajat Teppo Hauta-aho ja Sakari Puhakka.

tampere

Sound & Butoh: Katsura Yamauchi (JPN),Taidetila PELTO, tampere24.9. Klo 16:00

keikka

SOUND & BUTOH: KATSURA YAMAUCHI (JPN)

Minimalismia ja melodiaa, soittimin ja tanssien. Tampereella Taidetila Pellossa syyskuussa.

Mariankatu 24, sisäpiha
Liput 5 €
Varaukset ja tiedustelut artspacepelto@gmail.com
Tervetuloa!

Katsura Yamauchi
Simo Laihonen
MO teatteriKATSURA YAMAUCHI
Katsura Yamauchi poimi ensimmäisen saksofoninsa käsiinsä 1970-luvun alussa ja hyvin nopeasti tie johdatti jazzin, avant-garden ja vapaan improvisaation viitoittamana. Hän on syntynyt Beppu’n kaupungissa Kyüshün saarella eteläisessä Japanissa, etäällä maan suurien kaupunkien perinteisistä luovista keskuksista.

Musiikissa hän hakeutuu samanaikaisesti haasteellisen ja helposti lähestyttävän, tunnistamattoman ja kauniin äärelle. Yamauchi’n tavassa tehdä kukkii minimalistinen asennoituminen ja melodisuus.

Julkaisujen ja esiintymisten jatkumossa hänen yhteistyökumppaneinaan ovat työskennelleet mm. maineikkaat improvisoijat Barre Phillips, Michel Doneda, Toshinori Kondo, Han Bennink ja Misha Mengelberg.

”Se on musiikillista etsintää, se yhdistää muinaisen tähän päivään kehoni muistojen (DNA), ilmakehän, paikan, osallistujien, äänien jne. kautta. Tuloksena on myös ilmaus tulevaisuudesta. Tarkoitan, että en tunne musiikkiani. Onko tämä ”Zen"? En tiedä…"

”...hän on taiteilijana samanaikaisesti todella uusi että veteraani... Olen suuresti virkistynyt hänen energisestä ja varmasta esityksestään” - Otomo Yoshihide

http://salmosax.com/

SIMO LAIHONEN
Simo Laihonen toimii improvisoidun musiikin, jazzin, rockin, erilaisten perinnemusiikkien sekä tanssin alueilla rumpali-lyömäsoittajana. Keskeisiä vakiintuneita kokoonpanoja ovat Black Motor monipuhaltaja Tane Kanniston ja basisti Ville Rauhalan kanssa, Edward Vesalan musiikillista perintöä jatkava Sound & Fury, saksofonisti/huilisti Jorma Tapion Kaski- trio sekä duo saksofonisti Mikko Innasen kanssa.

http://jazzfinland.fi/artisti/simo-laihonen

MO TEATTERI
MO teatteri luo ja esittää ainutlaatuisia teoksia, jotka saavat inspiraationsa luonnosta, myyteistä, unista ja vahvasta nyt-hetken kokemisesta. Teoksissa yhdistyy Butoh, fyysinen teatteri sekä video- ja visuaaliset taiteet. Teatterin ovat perustaneet Osku Leinonen ja Masha Salangina 2009. MO teatteri toimii perheteatterina, ja sen kotipaikkana on Taidetila Pelto Tampereella. ”Butoh'lla on voima raottaa maailmoja, joiden luulimme olevan saavuttamattomissa, unohtaneet, tai joiden olemassaolosta emme vielä tienneet. Avaimena on kuuntelu, herkistyminen vuorovaikutukselle ja kanssakäymiselle. Ovena on meidän oma ruumiimme. Mitä enemmän tunnet, sitä enemmän ymmärrät.”

http://oskuleinonen.com/mo_teatteri/

TAIDETILA PELTO
Taidetila Pelto on kodikas, valoisa ja tunnelmallinen monitoimitila, joka sijaitsee Tampereen keskustassa, lähellä Pyynikintoria ja Tampereen Taidemuseota. Rauhaisa sisäpiha johdattaa tulijan kaupungin melskeestä yhteiseen, luovaan tilaan.

http://artpelto.fi/