Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 6.9.

espoo

Jukka Perko Tritone goes Dizzy feat. Aili Ikonen,Sellosali, espoo6.9. Klo 19:00

keikka

Legendaarinen amerikkalainen trumpetisti Dizzy Gillespie tarjosi tasan 30 vuotta sitten lentävän lähdön 19-vuotiaalle Perkolle pestaamalla hänet big bandiinsa 70-vuotisjuhlakiertueelleen, jonka riveissä hän kiersi Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kahden vuoden ajan. Vuonna 2017 Gillespien syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi Jukka ja maamme ykköskomppi Antti Lötjönen ja Teppo Mäkynen hölskyttävät Dizzyn poskettomimmat bebopit ja afrokuubalaiset klassikot pirskahtelevaksi cocktailiksi: muun muassa A Night In Tunisia, Con Alma ja Tin Tin Deo saavat tältä kotimaisen jazzin tähtikolmikolta osakseen juurevan monivivahteiset tulkinnat. Illan erikoisvieraana loistaa upeaääninen Aili Ikonen. 

Jukka Perko – saksofoni
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut
Aili Ikonen – laulu

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa
Liput alkaen 16 € Lippupisteestä

helsinki

Jazzin kerrotaan syntyneen New Orleansissa. Monikulttuurinen kaupunki toimi sulatusuunina monille erilaisille musiikin suuntauksille. Afrikasta ja Karibialta tuodut orjat saivat vapaapäivinään sunnuntaisin luvan musisoida julkisilla paikoilla, ja kaupungissa oli vahva ranskalaisuuden vivahde. Tarinat kertovat kuuluisan neworleanslaisen Storyville-ravintolan merkityksestä jazzin syntyyn. Oli historian laita mikä tahansa, New Orleansin muusikot ovat antaneet voimakkaan sysäyksen jazzin synnylle ja sen leviämiselle lopulta ympäri maailman.

UMOn konsertissa kunnioitetaan New Orleansin mestarimuusikoita – luonnollisesti ensimmäisenä Louis Armstrongia. Kappaleista kuultavat versiot eivät ole niitä ihan perinteisimpiä, vaan umomaisen raikkaita ja ehkäpä yllättäviäkin. Konsertissa kuullaan muutamia, konsertin kapellimestarinakin toimivan Mikko Hassisen tekemiä uunituoreita sovituksia. Hän myös kertoo ohjelmiston taustoista 45 min ennen konserttia alkavassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudessa. 

Kesto n. 1 h, ei väliaikaa. 

 

Fluxus Ensemble (FIN/DK) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki6.9. Klo 21:00

Artturi Rönkä – kosketinsoittimet

Adrian Christensen – basso

Olavi Louhivuori – rummut

Joonas Leppänen – rummut

Kotka featuring Juhani Aaltonen & Eero Koivistoinen,Ravintola Oiva, helsinki6.9. Klo 19:00

keikka

Kaksi Suomi-jazzin legendaa, espanjalais-argentiinalainen jazztrio. Konsertti, jota et voi ohittaa! Täyttä jazzia, improvisaation vapautta. Harvoin on mahdollisuus kuunnella ei yhtä vaan kahta musiikin legendaa yhdessä; Suomi-jazzin kuuluisimpia saksofonisteja, Juhani "Junnu" Aaltosta ja Eero Koivistoista. Aaltonen ja Koivistoinen ovat lunastaneet paikkansa instrumentin suvereeneina tulkkeina eri yhteyksissä jo 50- ja 60-luvuilta lähtien. Heidän konserttinsa Helsingissä ja Porissa (Ravintola Oivassa keskiviikkona 6.9. ja Validi Karkia -klubi perjantaina 8.9.) eivät toistu usein. Konserteissa he esiintyvät yhdessä espanjalais-argentiinalaisen Kotka-voimajazztrion vieraana. Kitarassa soittaa Guillermo Bazzola, argentiinalaisen jazzin kantavia tekijöitä ja rakentajia. Rummuissa on Fernando Lamas, rytmimusiikin ja vapaan improvisaation mestari Espanjasta. Kontrabasson varressa toimii Risto Vuolanne, suomalaislähtöinen, 20 vuotta maailman sinfoniaorkestereissa ja jazzlavoilla aikansa viettänyt bassotaituri.

Juhani Aaltonen – saksofoni ja huilu
Eero Koivistoinen – saksofoni
Guillermo Bazzola – kitara
Risto Vuolanne – kontrabasso
Fernando Lamas – rummut

Konserttiin on vapaa pääsy.