Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 27.9.

helsinki

Ilkka Arola Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki27.9. Klo 21:00

Ilkka Arola – trumpetti

Max Zenger – saksofoni

Janne Halonen – kitara

Eero Grundström – basso

Juuso Hannukainen – lyömäsoittimet

Eeti Nieminen – rummut

A Housewarming Party For Miss A,Arkadiankatu 20 B 26, helsinki27.9. Klo 19:00

keikka

Töölöläisessä yksiössä järjestettävä intiimi konserttisarja juhlii uuden Steinway & Sons -flyygelin tupaantuliaisia. Kontrabasisti Antti Lötjönen, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Verneri Pohjola saapuvat solistivieraiksi illan isännän, pianisti Joonas Haaviston kotiin ja luovat jokaiseen iltaan oman, ainutlaatuisen tunnelmansa.

ON THE ROCKS 27.9.2017

Verneri Pohjola – trumpetti
Joonas Haavisto – flyygeli

"Tutustuin Verneriin ensimmäisen kerran IASJ:n kesäleirillä 2004. Hänellä oli jo tuolloin selkeä suunta, mihin hän haluaa musiikkiaan viedä. Vernerin kyky vangita kuulijat upealla soundillaan ja luovilla ideoillaan on vertaansa vailla. Illan konsertissa tullaan kuulemaan Vernerin omia sävellyksiä duo-kokoonpanolle sovitettuna."

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin muusikoihin kuuluva trumpetisti Verneri Pohjola (s. 1977) nousi jazzyleisön tietoisuuteen 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä. Pohjola julkaisi kolmannen oman levynsä Bullhorn maailmanlaajuisesti helmikuussa 2015. Bullhorn sekä Pohjolan viimeisin, isälleen omistettu Pekka (2017) ovat keränneet ylistäviä arvioita ja vakiinnuttaneet entisestään Pohjolan asemaa voimakkaana ja visionäärisenä jazzartistina myös kansainvälisellä musiikkikentällä.

Maailmankuulun pianobrändin Steinwayn Artistiksi tänä vuonna valittu pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) on kansainvälisesti palkittu jazzmuusikko. Hän on levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Nousujohteista kansainvälistä uraa tekevä Haavisto on julkaissut trionsa kanssa kolme albumia: Blue Waters, Micro to Macro sekä oku. Joonas on esiintynyt kamariorkestereiden kuten Keski- Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Lapin Kamariorkesterin solistina. Viime vuonna Cannesin Un Certain Regard sarjan voittaneessa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies on myös Haaviston esittämä ja säveltämä kappale.

www.joonashaavisto.com
Liput ovelta ja Tiketti.fi: https://www.tiketti.fi/A-Housewarming-Party-For-Miss-A-Arkadiankatu-20-Helsinki-lippuja/49097
Ikäraja: Ikärajaton
Ovet klo 18:30 Showtime 19:00
Esityksen kesto n. 1h
Konsertteihin myynnissä myös sarjalippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyn kaikkiin kolmeen konserttiin. Lippu säilytettävä kaikkiin konsertteihin. Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.

oulu

Jazzliiton kiertueella Kalevi Louhivuori Quintet,Vanha Paloasema, oulu27.9. Klo 20:00

keikka

Kalevi Louhivuori Quintet tuuttaa uusia standardeja


Trumpetisti Kalevi Louhivuoren kvintetti lupaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Uuden sukupolven huippujazzareista koostuva yhtye ammentaa vaikutteita jazzin kultakaudelta, 1950 – 1960-luvuilta. Kansainvälisesti palkitun Louhivuoren säveltämässä musiikissa voi kuulla kaikuja mm. Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin tuotannoista. Ylistetty ensimmäinen levy Almost American Standards julkaistiin vuonna 2016 italialaiselle CAM JAZZ -merkille. Albumi sisältää nimensä mukaisesti tutunoloisia kappaleita, jotka ovat kuitenkin syntyneet yhtyeenjohtajan kynästä.

Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään Kalevi Louhivuori Quintetin lisäksi Flame Jazz Messengers syyskuun alussa, Timo Lassy Band marraskuussa sekä Raoul Björkenheim Triad marras-joulukuun vaihteessa. Suomen Jazzliitto tuottaa Louhivuoren ja Björkenheimin kiertueet sekä tukee Flame Jazz Messengersin ja Timo Lassy Bandin kiertueita. Kiertuetoiminta on tärkeä osa 50-vuotisen Jazzliiton missiota saada elävä jazz soimaan kaikissa muodoissaan ympäri maata.

Kalevi Louhivuori Quintet
Kalevi Louhivuori - trumpetti, flyygelitorvi
Ville Vannemaa - saksofonit
Mikael ”Mozart” Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Jaska Lukkarinen - rummut

Kiertueaikataulu:
Ke 20.9. Savonlinna, Wanha Kasino
To 21.9. Kuopio, King's Crown
Pe 22.9. Joensuu, Konservatorion sali
Ke 27.9. Oulu, Vanha Paloasema
To 28.9. Jyväskylä, Poppari
Pe 29.9. Seinäjoki, Hotelli Alma
La 30.9. Turku, Tiirikkala