Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 29.9.

helsinki

Ari Hoenig Quartet,Malmitalo, helsinki29.9. Klo 19:00

keikka

Rumpali ja musiikintekijä Ari Hoenig on löytänyt yhä maagisemman otteen. Hänen vuonna 2016 julkaistu albuminsa The Pauper & the Magician saa visuaaliset kuvat soimaan mielessä vieden kohtalokkaista tunnelmista kevyisiin.
Hoenig on rumputyöskentelyssään ilmiömäinen, minkä olemme saaneet havaita muutamaan otteeseen jo aiemminkin Malmitalon konserttihistoriassa. Hänen rytminsä valuvat ja muuntuvat, soivat ja pysähtyvät niin melodisesti, ettei sellaista luulisi rumpupatteristosta edes irtoavan.
Tällä kertaa Hoenig tulee yhdessä saksofonisti Gael Horelloun, basisti Viktor Nybergin ja pianotaiteilija Etienne Deconfinin kanssa.

Gaël Horellou (FR) – alttosaksofoni, Viktor Nyberg (SWE, FR) – kontrabasso, Etienne Deconfin (FR) – piano ja Ari Hoenig (USA)– rummut. Kesto noin 75 min. Ei väliaikaa. Liput 12/15 €. Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste

salo

SaloJazz Festival: Claudia Campagnol (DK) feat. Verneri Pohjola,Teatteri Provinssi, salo29.9. Klo 19:00

keikka

Liput: 22,5€/17,5€, S-Etu 20,5€

 

 

Kokoonpano:
Claudia Campagnol - laulu
Verneri Pohjola - trumpetti
Teemu Viinikainen - kitara
Timo Hirvonen - basso
Jussi Lehtonen - rummut

 

 

Tanskassa nykyisin vaikuttava, unkarilaissyntyinen laulajatar Claudia Campagnol on herättänyt yleisön ja kriitikoiden huomion ympäri Eurooppaa ja varsinkin Skandinavian jazz-areenoilla. Monipuolinen muusikkous kuultaa läpi joka henkäyksellä hänen taipuisassa jazzvokalismissaan. Lisäksi Claudia on erinomainen pianisti, joka sekä soittaa että tuottaa oman musiikkinsa itse. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Marcus Millerin, Manu Katchén ja Antonio Faraon kanssa. SaloJazz Festivalilla hänen kanssaan lavalla on Suomen jazz-huipulta koottu kvartetti.

Trumpetisti Verneri Pohjola on luonut jo vuosikaudet uraa yhtenä Suomen johtavista, myös kansainvälistä menestystä saavuttaneista jazzmuusikoista. Bullhorn-levy vuonna 2015 osoittautui taiteelliseksi täysosumaksi, mitä on seurannut vuonna 2017 julkaistun Pekka-albumin suosio.

 

 

 

SaloJazz Festival: D-Booster,Rikala Bar&Grill, salo29.9. Klo 21:30

keikka

Liput: 19,5€/11,5€, S-Etu 17,5€ 

Kokoonpano:
Jari Perkiömäki - saksofonit
Jussi Fredriksson - koskettimet
Jarno Kukkonen - kitara
Juho Kivivuori - basso
Markus Ketola - rummut

Syksyllä 2010 perustettu D-Booster esittää originaalia materiaalia, jonka innoittajana on 1970 ja 1980  -lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson. Yhtyeessä kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola, sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat Fredriksson ja Kivivuori.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka sisällä toteutuu perinnetietoinen jazzillinen vuorovaikutus soittajien kesken. D-Boosterin musiikin ytimessä ovat groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarkoituksella tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille, kuten mukaansatempaavaa groovea, toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita, taiteellisesta laadusta kuitenkaan tinkimättä. D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013.

seinäjoki

Jazzliiton kiertueella Kalevi Louhivuori Quintet,Hotelli Alma, seinäjoki29.9. Klo 20:00

keikka

Kalevi Louhivuori Quintet tuuttaa uusia standardeja


Trumpetisti Kalevi Louhivuoren kvintetti lupaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Uuden sukupolven huippujazzareista koostuva yhtye ammentaa vaikutteita jazzin kultakaudelta, 1950 – 1960-luvuilta. Kansainvälisesti palkitun Louhivuoren säveltämässä musiikissa voi kuulla kaikuja mm. Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin tuotannoista. Ylistetty ensimmäinen levy Almost American Standards julkaistiin vuonna 2016 italialaiselle CAM JAZZ -merkille. Albumi sisältää nimensä mukaisesti tutunoloisia kappaleita, jotka ovat kuitenkin syntyneet yhtyeenjohtajan kynästä.

Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään Kalevi Louhivuori Quintetin lisäksi Flame Jazz Messengers syyskuun alussa, Timo Lassy Band marraskuussa sekä Raoul Björkenheim Triad marras-joulukuun vaihteessa. Suomen Jazzliitto tuottaa Louhivuoren ja Björkenheimin kiertueet sekä tukee Flame Jazz Messengersin ja Timo Lassy Bandin kiertueita. Kiertuetoiminta on tärkeä osa 50-vuotisen Jazzliiton missiota saada elävä jazz soimaan kaikissa muodoissaan ympäri maata.

HUOM! Liput vain ovelta käteismaksulla: 10/5 €

Kalevi Louhivuori Quintet
Kalevi Louhivuori - trumpetti, flyygelitorvi
Ville Vannemaa - saksofonit
Mikael ”Mozart” Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Jaska Lukkarinen - rummut

Kiertueaikataulu:
Ke 20.9. Savonlinna, Wanha Kasino
To 21.9. Kuopio, King's Crown
Pe 22.9. Joensuu, Pakkahuone
Ke 27.9. Oulu, Vanha Paloasema
To 28.9. Jyväskylä, Poppari
Pe 29.9. Seinäjoki, Hotelli Alma
La 30.9. Turku, Tiirikkala

turku

Flame Jazz x Food & Fun: Sanna Ruohoniemi Quartet (FI/SE),Tiirikkala, turku29.9. Klo 21:00

Sanna Ruohoniemi Quartet (www)

keikka

Sanna Ruohoniemi – laulu ja sävellykset
David Bennet (SE) – alttosaksofoni
Arvid Jullander (SE) – kontrabasso
Simon Andersson (SE) – rummut

Food & Fun -festivaalin jazztarjonta Tiirikkalassa käynnistyy Tukholmassa asustelevan Sanna Ruohoniemen kvartetin vierailulla. Laulaja kokosi ruotsalaismuusikoista koostuvan yhtyeen opiskellessaan Kungliga Musikhögskolanissa. Vuonna 2016 julkaistun Tales of a Stranger -albumin myötä ahkerasti keikkaillut kokoonpano saapuu nyt ensimmäistä kertaa Turkuun. Sannan musiikissa pohjoismaisen kansanmusiikin vaikutteet yhdistyvät luontevasti jazzilliseen ja leikkisään ilmaisuun.

“Sanna Ruohoniemis flexible vocalism is entirely one of a kind”. -Juha Seitz, Pohjalainen

Liput: 16,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 € / S-Etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta) 

viitasaari

Vapaat äänet: Olavi trio & Jean-Luc Cappozzo,Miekkaniemi, viitasaari29.9. Klo 19:00

keikka

Jean-Luc Cappozzo tunnetaan Euroopan jazzmaailmassa luovuudestaan ja vahvasta, vetovoimaisesta soundistaan sekä puhtaasta fraseerauksestaan. Hän on yksi tämän hetken merkittävimmistä trumpetisteista Ranskassa ja kuuluu myyttiseen Globe Untity Orchestraan.

”Olavi Trion aineksia ovat Teppo Hauta-ahon ainutlaatuinen syvällisen basismin ja hervottoman huumorin yhdistelmä, Jari Hongiston hieno koloristisuus ja Olavi Louhivuoren loputon rytmillinen kekseliäisyys. Muusikot ovat ikäeroista huolimatta täydellisen tasaveroisia, jokainen seuraa ja johtaa, antaa omia syötteitään muiden ihmeteltäviksi.” kirjoitti Pertti Ronkanen Keskisuomalaisessa.

Nyt Olavi Trio lähtee yhteiselle runolliselle seikkailulle ranskalaisen vieraansa kanssa. Malmitalon Jazz n’ Jam -konserttia sunnuntaina 24.9. seuraavat esiintymiset Viitasaaren Miekkaniemessä 29.9., Jazzia Ilosaaressa -tapahtumassa Joensuussa 30.9. sekä kiertuen lopussa Loviisan Keskus Centralenissa 1.10.

Perjantaina 29.9. klo 19
Miekkaniemi
Liput 15 € / ovet avataan klo 18, tervetuloa!

Bed & Breakfast, Cafe | Laitisenkuja 6, 44500 Viitasaari