Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 30.9.

joensuu

Jazzia Ilosaaressa,Kerubi, joensuu30.9. Klo 19:00

Olavi Trio

Jean-Luc Capozzo

Joensuu Big Band

Lauri Porra Flyover Ensemble

keikka

JAZZIA ILOSAARESSA

Syyskauden suuri pääkonsertti – kolme huippuesiintyjää!

La 30.9. klo 19

Kerubin Sali
(Liput 25 €, jäsenet 20 €, opiskelijat 15 €, ennakko Levy-Eskot ja Tiketti)

JOENSUU BIG BAND
Vuonna 2016 perustettu Joensuu Big Band tarjoaa maukkaan kattauksen perinteistä swing- musiikkia Thad Jonesista aina Buddy Richin ohjelmistoon ja edelleen tunnetuimpiin suomalaisiin melodioihin. Jazzkerho -76:n 40-vuotisjuhlissakin muistettavan komeasti konsertoinutta orkesteria johtaa Jouni Arponen.


OLAVI TRIO & JEAN-LUC CAPPOZZO (Suomi/Ranska)
Olavi Louhivuori (rummut), Jari Olavi Hongisto (pasuuna) ja Teppo Olavi Hauta-aho ovat nuo kolme Olavia, joilla on jo yli 10 vuoden yhteinen taival vapaamman jazzilmaisun väkevinä, omintakeisina, sielukkaina ääninä. Nyt yhdessä ranskalaistrumpetisti Jean-Luc Cappozzon kanssa!

Ranskalaistrumpetisti Jean-Luc Cappozzo vierailee Suomessa 24.9.-1.10. ja soittaa 4 konserttia yhdessä Olavi Trion kanssa. Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue alkaa Helsingin Malmitalosta ja suuntaa sitten Viitasaarelle, Joensuuhun ja Loviisaan. Helsingissä huipputrumpetistia kuullaan myös Innanen-Kantonen-Riippa -trion kanssa jaZZanti-konsertissa 26.9.

Jean-Luc Cappozzo tunnetaan Euroopan jazzmaailmassa luovuudestaan ja vahvasta, vetovoimaisesta soundistaan sekä puhtaasta fraseerauksestaan. Hän on yksi tämän hetken merkittävimmistä trumpetisteista Ranskassa ja kuuluu myyttiseen Globe Untity Orchestraan. 

”Olavi Trion aineksia ovat Teppo Hauta-ahon ainutlaatuinen syvällisen basismin ja hervottoman huumorin yhdistelmä, Jari Hongiston hieno koloristisuus ja Olavi Louhivuoren loputon rytmillinen kekseliäisyys.” kirjoitti Pertti Ronkanen Keskisuomalaisessa. Nyt Olavi Trio lähtee yhteiselle runolliselle seikkailulle ranskalaisen vieraansa kanssa. Malmitalon Jazz n’ Jam -konserttia sunnuntaina 24.9. seuraavat esiintymiset Viitasaaren Miekkaniemessä 29.9., Jazzia Ilosaaressa -tapahtumassa Joensuussa 30.9. sekä Loviisan Keskus Centralenissa 1.10.

Olavi trio & Jean-Luc Cappozzo
Teppo Olavi Hauta-aho
kontrabasso
Jari Olavi Hongisto pasuuna
Niilo Olavi Louhivuori rummut
& Jean-Luc Cappozzo trumpetti


LAURI PORRA FLYOVER ENSEMBLE
Mestarillinen sähköbasisti ja maineikas säveltäjä Lauri Porra on pitkään vaikuttanut metalliyhtye Stratovariuksessa ja on soittanut myös mm. Emma Salokosken ja Ben Granfeltin yhtyeissä. Omia albumeja on syntynyt toistaiseksi kolme, uusimpana upea Flyover (Texicalli Records, 2015). Porra on musiikkialan moniosaaja, joka on säveltänyt kolmen sinfoniaorkesteriteoksen lisäksi paljon musiikkia elokuviin, tv-sarjoihin, teatteriin, mainoksiin ja radioon sekä toiminut myös opettajana Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia ammattikorkeakoulussa.
Tässä nyt tarjolla vakuuttava viisikko Porran hienon musiikin tulkkina!

Lauri Porra Flyover Ensemble
Lauri Porra
basso

Mikko Kosonen kitara

Aki Rissanen kosketinsoittimet

Juho Viljanen vetopasuuna

Ville Pynssi rummut

salo

SaloJazz Festival: 3TM (Mäkynen / Lötjönen / Kannaste),Taidemuseo Veturitalli, salo30.9. Klo 19:00

keikka

Liput: 22,50€/17,50€

Kokoonpano:
Teppo Mäkynen - rummut
Antti Lötjönen - basso
Jussi Kannaste - tenorisaksofoni

3TM on trio, jonka ilmaisu perustuu keskinäiseen vapauteen ja yksilölliseen vastuunottoon. Musiikki saa löytää uusia suuntia ja hengittää vapaasti, mutta pysähtyy välillä teknon kaltaiseen toistoon. Jokainen soitin on yhtä tärkeä ja tavoitteena on luoda yhteinen syvä sointi eli soundi. Kehyksen trion musiikille muodostavat Mäkysen originaalisävellykset, joiden akustista äänimaisemaa rikastuttavat samplerin elektroniset värit. Minimalismi ja maksimalismi kohtaavat.

Teppo Mäkynen on salolaislähtöinen muusikko, jonka musiikki ja rummut ovat valinneet palvelijakseen. Dynaamisuus ja herkeämätön svengi ovat Mäkysen tavaramerkkejä. Jussi Kannaste on maamme valovoimaisin tenorisaksofonisti, musiikillinen mietiskelijä ja temaattinen taituri. Antti Lötjönen on tarkka, svengaava ja kauniin oman äänensä löytänyt, maamme ylivoimaisesti käytetyin kontrabasisti.

SaloJazz Festival: Wonder Girls,Hometown, salo30.9. Klo 22:30

keikka

Liput: 13,5€/9,5€

Kokoonpano:
Saana Murtojärvi - laulu
Hanna-Mari Riihimäki - laulu
Sanna Vartiainen - laulu
Henri Mäntylä - koskettimet
Ilpo Murtojärvi - kitara
Vesku Saloranta - basso
Jani Riihimäki - rummut

Wonder Girls esittää Stevie Wonderin loistavaa tuotantoa 1960-luvun lopulta 1980-luvun puoliväliin aina herkistä balladeista tiukkaan funkpoljentoon. Kappaleiden lauluosuudet on sovitettu kolmelle naisäänelle sopiviksi mehukkaiksi harmonioiksi. Turkulais-salolais-helsinkiläinen yhtye perustettiin vuonna 2007 yhteisestä rakkaudesta Stevie Wonderin sielukkaaseen musiikkiin. Wonder Girls viettää siis tänä vuonna kymmenvuotisjuhlaansa!

Bändin soittajat löytyvät Suomen teatteri- ja jazzmusiikin huipulta. Kitaraa soittaa Turku Jazzin vuoden artisti 2015, Ilpo Murtojärvi, ja koskettimien takaa löytyy monitaituri Henri Mäntylä, jota voi kuulla mm. Timo Lassyn, Nina Mayan ja oman Aura Flows -yhtyeiden riveissä.

Keikan jälkeen päätösjamit.

turku

Jazzliiton kiertueella Kalevi Louhivuori Quintet, Flame Jazz x Food & Fun,Tiirikkala, turku30.9. Klo 21:00

keikka

Kalevi Louhivuori Quintet tuuttaa uusia standardeja


Trumpetisti Kalevi Louhivuoren kvintetti lupaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Uuden sukupolven huippujazzareista koostuva yhtye ammentaa vaikutteita jazzin kultakaudelta, 1950 – 1960-luvuilta. Kansainvälisesti palkitun Louhivuoren säveltämässä musiikissa voi kuulla kaikuja mm. Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin tuotannoista. Ylistetty ensimmäinen levy Almost American Standards julkaistiin vuonna 2016 italialaiselle CAM JAZZ -merkille. Albumi sisältää nimensä mukaisesti tutunoloisia kappaleita, jotka ovat kuitenkin syntyneet yhtyeenjohtajan kynästä.

Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään Kalevi Louhivuori Quintetin lisäksi Flame Jazz Messengers syyskuun alussa, Timo Lassy Band marraskuussa sekä Raoul Björkenheim Triad marras-joulukuun vaihteessa. Suomen Jazzliitto tuottaa Louhivuoren ja Björkenheimin kiertueet sekä tukee Flame Jazz Messengersin ja Timo Lassy Bandin kiertueita. Kiertuetoiminta on tärkeä osa 50-vuotisen Jazzliiton missiota saada elävä jazz soimaan kaikissa muodoissaan ympäri maata.

Kalevi Louhivuori Quintet
Kalevi Louhivuori - trumpetti, flyygelitorvi
Ville Vannemaa - saksofonit
Mikael ”Mozart” Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Jaska Lukkarinen - rummut

Kiertueaikataulu:
Ke 20.9. Savonlinna, Wanha Kasino
To 21.9. Kuopio, King's Crown
Pe 22.9. Joensuu, Konservatorion sali
Ke 27.9. Oulu, Vanha Paloasema
To 28.9. Jyväskylä, Poppari
Pe 29.9. Seinäjoki, Hotelli Alma
La 30.9. Turku, Tiirikkala

Turun keikka Tiirikkalassa järjestetään osana Food & Fun -tapahtumaa.

Liput: 16,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 13,5 € / S-Etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta), Tiketti