Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 12.9.

helsinki

Lounaskonsertti: UMO & Veli Kujala,Savoy-teatteri, helsinki12.9. Klo 12:00

keikka

UMOn, Savoy-teatterin ja Ravintola Preston yhteistyössä toteuttamat ja suuren suosion saaneet lounaskonsertit jatkuvat yleisön pyynnöstä myös syyskaudella 2017. Neljässä konsertissa kuullaan tuoretta musiikkia UMOn ja kotimaisten solistien tulkitsemana. Jokaisessa konsertissa nousee pääosaan big bandissä harvemmin kuultu soitin, kuten harmonikka ja vibrafoni.

Konserttisarjan aloittaa uunituore, kantaesityksensä saava Veli Kujalan säveltämä konsertto Thum Bop harmonikalle ja big bandille. Kujalaa kuullaan itseoikeutetusti solistina konsertissa, jonka kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen. Säveltäjä kertoo kappaleen saaneen inspiraationsa Douglas Adamsin scifi-parodiasta Linnunradan käsikirja liftareille. Teos sisältää esikuvansa mukaisesti kaikenlaista mitä kuvitella saattaa, ja myös paljon sellaista, jota ei kannata edes ajatella.

Veli Kujala (s. 1976) on useissa kansainvälisissä kilpailuissa palkittu harmonikkataiteilija ja säveltäjä. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi vuonna 2010. Säveltäjänä Kujalalla on kilpailumeriitteinään mm. London Accordion Festivalin sävellyskilpailun toinen sija vuonna 2001 ja Brussels Jazz Orchestran sävellyskisan yleisöpalkinto vuonna 2003. Hänen teoksiaan on esitetty monien suomalaisten festivaalien lisäksi muun muassa New Yorkissa, Tokiossa, Pariisissa ja Berliinissä. Konserttimuusikkona Kujala on esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Avantin, Sinfonia Lahden ja hollantilaisen Ensemble Insomnion solistina. Hän toimii aktiivisesti myös jazzin ja improvisoidun musiikin parissa, yhtyeistä mainittakoon Kalle Kalima K-18, Pekka Pohjola Acoustic Band ja Gourmet. Hän on perustanut nykyisin triona toimivan Pipokan yhdessä kitaristi Jarmo Julkusen kanssa. Kujalan sävellysdebyyttilevy Hyperorganism ilmestyi vuonna 2016 Alba Recordsilta.

UMO sai Suomen Kulttuurirahaston tukemalta Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahastolta apurahan tämän sävellyksen tilaamiseen. Sibeliuksen seuraajat -apurahoja jaettiin Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkestereille, jotka tilasivat teokset Suomen Säveltäjät ry:n jäseniltä. Kaikki teokset kantaesitetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden 2017 aikana.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Jos haluat varmistaa paikkasi konsertissa, voit varata lipun etukäteen Kulttuurikeskuksen (Savoy, Vuotalo, Malmitalo, Stoa, Kanneltalo) lipunmyyntipisteistä (0 €) tai Lippupisteestä (1 €). Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,30 €.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.

A Housewarming Party For Miss A,Arkadiankatu 20 B 26, helsinki12.9. Klo 19:00

keikka

Töölöläisessä yksiössä järjestettävä intiimi konserttisarja juhlii uuden Steinway & Sons -flyygelin tupaantuliaisia. Kontrabasisti Antti Lötjönen, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Verneri Pohjola saapuvat solistivieraiksi illan isännän, pianisti Joonas Haaviston kotiin ja luovat jokaiseen iltaan oman, ainutlaatuisen tunnelmansa.

WITH A TWIST 12.9.2017

Antti Lötjönen - kontrabasso
Joonas Haavisto - flyygeli

"Olemme soittaneet Antin kanssa jo Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolta lähtien. Antin kanssa musiikin tekeminen tuntuu helpolta, eikä hän syyttä ole maamme kysytyin jazzbasisti. Illan ohjelmisto tulee koostumaan uusista sävellyksistäni, joita tullaan myös kuulemaan ensi vuonna julkaistavalla trioni neljännellä albumilla. Nyt duo-kokoonpanolla nämä kappaleet saavat entistäkin herkemmän ja intiimimmän tunnelman."

Yli kymmenen vuoden ajan Joonas Haavisto Triossa soittanut Antti Lötjönen (s. 1980) tunnetaan monista eturivin jazzyhtyeistä. Monipuolisesti erilaisia tyylejä hallitsevan muusikon juurevaa työskentelyä on kuultu mm. Timo Lassy Bandissa, The Five Corners Quintetissa, Teddy's West Coastersissa, Ilmiliekki Quartetissa ja Verneri Pohjola Quartetissa sekä hänen omassa yhtyeessään Antti Lötjönen Quartet Eastissa. Näyttävän uransa aikana hän on esiintynyt yli kolmessakymmenessä maassa sekä valittu mm. 2003 Teosto-palkinnon voittajaksi Ilmiliekki Quartetin kanssa sekä Pori Jazz -festivaalin Vuoden taiteilijaksi v. 2015.

Maailmankuulun pianobrändin Steinwayn Artistiksi tänä vuonna valittu pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) on kansainvälisesti palkittu jazzmuusikko. Hän on levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Nousujohteista kansainvälistä uraa tekevä Haavisto on julkaissut trionsa kanssa kolme albumia: Blue Waters, Micro to Macro sekä oku. Joonas on esiintynyt kamariorkestereiden kuten Keski- Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Lapin Kamariorkesterin solistina. Viime vuonna Cannesin Un Certain Regard sarjan voittaneessa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies on myös Haaviston esittämä ja säveltämä kappale.

www.joonashaavisto.com
Liput ovelta ja Tiketti.fi: https://www.tiketti.fi/A-Housewarming-Party-For-Miss-A-Arkadiankatu-20-Helsinki-lippuja/49097
Ikäraja: Ikärajaton
Ovet klo 18:30 Showtime 19:00
Esityksen kesto n. 1h
Konsertteihin myynnissä myös sarjalippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyn kaikkiin kolmeen konserttiin. Lippu säilytettävä kaikkiin konsertteihin. Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.