Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

A Housewarming Party For Miss A,Arkadiankatu 20 B 26, helsinki19.9. Klo 19:00

keikka

Töölöläisessä yksiössä järjestettävä intiimi konserttisarja juhlii uuden Steinway & Sons -flyygelin tupaantuliaisia. Kontrabasisti Antti Lötjönen, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Verneri Pohjola saapuvat solistivieraiksi illan isännän, pianisti Joonas Haaviston kotiin ja luovat jokaiseen iltaan oman, ainutlaatuisen tunnelmansa.

STRAIGHT UP 19.9.2017

Jukka Perko – saksofoni
Joonas Haavisto – flyygeli

"Kuulin Jukka Perkoa ensimmäistä kertaa opiskellessani Kokkolan konservatoriolla, jossa Jukka kävi vierailemassa 90-luvun lopulla. Soittokokemus hänen kanssaan teki lähtemättömän vaikutuksen nuorelle pianistin alulle. Jukan soitto on inspiroinut jazzin ystäviä ympäri maailmaa ja hänellä on suuren sydämen ja valtavan kokemuksensa myötä aina tarina kerrottavanaan. Illan ohjelmistossa kuullaan mm. Paul McCartneyn ja George Gershwinin sävellyksiä."

Saksofonisti Jukka Perko (s. 1968) soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Sittemmin Perkon taiteessa jazzin rytmiikka ja ajatuksen lento ovat saaneet rinnalleen suomalaisen musiikin sydänääniä virsien juurevasta harmoniasta Olavi Virran musiikkiin.

Maailmankuulun pianobrändin Steinwayn Artistiksi tänä vuonna valittu pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) on kansainvälisesti palkittu jazzmuusikko. Hän on levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Nousujohteista kansainvälistä uraa tekevä Haavisto on julkaissut trionsa kanssa kolme albumia: Blue Waters, Micro to Macro sekä oku. Joonas on esiintynyt kamariorkestereiden kuten Keski- Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Lapin Kamariorkesterin solistina. Viime vuonna Cannesin Un Certain Regard sarjan voittaneessa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies on myös Haaviston esittämä ja säveltämä kappale.

www.joonashaavisto.com
Liput ovelta ja Tiketti.fi: https://www.tiketti.fi/A-Housewarming-Party-For-Miss-A-Arkadiankatu-20-Helsinki-lippuja/49097
Ikäraja: Ikärajaton
Ovet klo 18:30 Showtime 19:00
Esityksen kesto n. 1h
Konsertteihin myynnissä myös sarjalippuja, jotka oikeuttavat sisäänpääsyn kaikkiin kolmeen konserttiin. Lippu säilytettävä kaikkiin konsertteihin. Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan tapahtuman ovella.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

HKO & UMO feat. Cory Henry & Jacob Collier & Jules BuckleyMusiikkitalo, helsinki19.9. Klo 19:00

keikka

Kosketinsoittaja, Hammond-guru ja showmies, Snarky Puppysta soolouralle lähtenyt Cory Henry (USA), YouTubessa miljoonat musiikkifanit hurmannut ja kaksi Grammyä tänä vuonna saanut musiikkinero Jacob Collier (UK) sekä yksi maailman cooleimmista kapellimestareista Jules Buckley (UK) yhdistävät voimansa Helsingin kaupunginorkesterin ja UMOn kanssa syyskuussa.

Jules Buckley (kapellimestari)
Jacob Collier (laulu, harmonizer, ym.)
Cory Henry (laulu, koskettimet)
Helsingin kaupunginorkesteri
UMO Jazz Orchestra

Liput Ticketmasterista:
48,50 € – 11 €
Hinnat sisältävät palvelumaksut

 

jaZZanti-konsertti: Sjöström – Mureddu – Kujala – Hauta-Aho – Tuomiravintola Laulumiehet, helsinki19.9. Klo 19:00

keikka

Berliinissä nykyään vaikuttava sopraanosaksofonisti Harri Sjöström käy pikaisella vierailulla Suomessa ja hän on koonnut tämän syksyn konserttiinsa mukaansa vapaan improvisoinnin suomalaisia taitajia.

Suomalaisen vapaan jazzin & improvisaation veteraani kontrabasisti Teppo Hauta-Aho on tehnyt jo vuosikymmeniä yhteistyötä Harrin kanssa erilaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa että Euroopassa. Teppo on myös arvostettu erityisesti kontrabassoon keskittynyt nykysäveltäjä. Veli Kujala on harmonikkansa kanssa usein vapaisiin improvisaatioihin syöksyvänä artistina hänen klassisen musiikin toimintansa lisäksi. Veli ja Harri ovat usein esiintyneet duona. Rumpali Janne Tuomi on myös usein esiintynyt Harrin kanssa ja hänet tunnetaan useiden tamperelaista jazz- ja nykymusiikkiyhtyeiden jäsenenä. On kiinnostavaa kuulla Sibelius-Akatemiassa työskentelevää Liber Mureddua vapaan improvisaation pyörteissä.

Nykymusiikin virtuoosit pensselöivät ääniaalloille moniulotteisia maisemia ja kuljettavat vietellen draamankaaren eri käänteisiin. Reaaliaikaisesti sävelletyssä musiikissa kokonaisuuden luo huippuunsa viritetty osaaminen, mikä artistien käsissä muovautuu yllätyksellisiksi harmonioiksi ja kirpaiseviksi dissonansseiksi. Teokset pysäyttävät, tempaavat mukaan, hylkäävät, riisuvat, naurattavat mutta ennen kaikkea tarjoavat kuulijoille mitä laajaulotteisimman ja ainutkertaisimman maistelumenun Suomen kuuminta ”echtzeitmusik´ia”. Hyppää nykyhetken aaltoihin ja sukella elämysmatkalle improvisaation kiehtovaan maailmaan.

Konsertin ohjelma:

Trio: Harri Sjöström: saksofonit, Veli Kujala: harmonikka ja Teppo Hauta-aho: kontrabasso

lyhyt väliaika

Kvintetti: Harri Sjöström: saksofonit, Libero Mureddu: flyygeli, Veli Kujala: harmonikka, Teppo Hauta-aho: kontrabasso ja Janne Tuomi: rummut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Janne Tuomi

Libero Mureddu

Veli Kujala

Teppo Hauta-aho

Harri Sjöström