Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Mikko Innanen 10+,Koko Jazz Club, helsinki14.9. Klo 19:00

Mikko Innanen 10+

keikka

Mikko Innanen 10+ palaa jälleen Koko Jazz Clubiin! Saksofonisti ja säveltäjä Mikko Innanen 12-päisine 10+-suuryhtyeineen esiintyy synnyinsijoillaan! Innasen mukaan ohjelmistossa on tarkoitus olla paljon uutta musiikkia, esim. Yusef Lateefille ja Lawrence Ferlinghettille omistettuja sävellyksiä. Orkesterin soittajisto koostuu maamme kärkisoittajista. Vuonna 2008 Yrjö-palkittu saksofonisti ja säveltäjä Mikko Innanen on sukupolvensa menestyneimpiä jazzmuusikoita. Yhdysvaltalainen DownBeat-lehti on listannut kriitikkoäänetyksessään Innasen jo useana vuonna peräkkäin maailman parhaiden baritonisaksofonistien joukkoon. Grotto Editions julkaisi orkesterin ylistetyn ensilevyn syksyllä 2016.

Mikko Innanen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Jukka Eskola – trumpetti
Jussi Kannaste – saksofoni
Pauli Lyytinen –saksofoni
Jari Hongisto – pasuuna
Markus Larjomaa – pasuuna
Seppo Kantonen – piano
Eero Tikkanen – basso
Antti Lötjönen – basso
Mika Kallio – rummut
Teppo Mäkynen – rummut

Ovet auki klo 18
Liput alkaen 25 €,  Tiketistä

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Kendrick Scott, rummut (USA) & Sibis Jazz EnsemblesBlack Box, Musiikkitalo, helsinki14.9. Klo 19:00

Kendrick Scott (www)

keikka
Sibelius-Akatemian jazzopiskelijoista kootut ensemblet saavat vieraakseen amerikkalaisrumpali Kendrick Scottin (s. 1980).

Bostonilaisen Berklee College of Musicin kasvatti  Kendrick Scott on ehtinyt työskennellä uransa aikana jo Herbie Hancockin, Pat Methenyn, Joe Lovanon, Kenny Garrettin ja Dianne Reevesin kaltaisten tunnettujen jazzartistien kanssa. Scott julkaisi ensimmäisen levynsä Oracle-yhtyeensä kanssa 2007.

Liput: 22,50/17,50/11 € (Ticketmaster), 20/15/10 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja:
Ulla Havulehto, 050 384 3451, ulla.havulehto(at)uniarts.fi

Juhani Aaltosen duojuhla ja elämänkerran julkistusravintola Laulumiehet, helsinki14.9. Klo 19:00

keikka

Duo Aaltonen - Sarmanto

Heikki Sarmannon ja Juhani ”Junnu” Aaltosen yhteistyö on alkanut jo 1960-luvulla Sarmannon johtamissa pienyhtyeissä ja jatkuu edelleen erilaisissa muodoissa kuten tämän konsertin kaltaisena intiiminä jazzduona.

Heikki Sarmanto on Suomessa usein nimetty kansainvälisesti arvostetuimmaksi suomalaiseksi jazztekijäksi. Hän on tuottelias ja Suomen musiikin raja-aitoja rikkova säveltäjä ja pianisti. Sävellyksissään hän yhdistää jazziin aineksia klassisesta musiikista ja avantgardesta ammentaen usein innoitusta etenkin kotimaisesta runoudesta.

Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzmusiikin yksi merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Hän on 1960-luvulta lähtien kuulunut suomalaisen jazzin ehdottomiin kärkinimiin. Ominta musiikin aluetta Aaltoselle on vapaa jazzilmaisu, vaikka hänen taiteilijauralleen onkin tyypillistä läheinen yhteistyö useiden johtavien jazzsäveltäjien kanssa, jotka ovat pitäneet ja pitävät häntä yhtenä tärkeimmistä solisteistaan.

Juhani Aaltonen (huilut ja saksofoni)
Heikki Sarmanto (flyygeli)

Duo Aaltonen - Björkenheim

Suomi-jazzin suurmies saa hyvän sparraajan Raoul Björkenheimistä, jolla on aina ollut taipumus hakeutua jännittäviin tilanteisiin vasemman laidan neropattien, kuten Bill Laswellin, Lukas Ligetin ja Henry Kaiserin kanssa. Nyt he esittävät duo-ohjelmistooan, jossa herkät sävyt saavat hehkuvan loiston.

Juhani Aaltonen (huilut)
Raoul Björkenheim (sähkökitarat)

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Jazzia Jumalan armosta
Juhani Aaltosen tarina

Juhani Aaltosen merkitystä suomalaisessa jazzelämässä ei voi yliarvioida: hän jos kuka on kirjan väärti. ”Junnu” itse taitaa olla ainoa, joka epäilee tätä. Juuri tässä vilpittömässä nöyryydessä on hänen suuruutensa, ruotsalaisen sotalapsuuden läpikäyneen, sahalta Sibelius-Akatemiaan kerralla heittyneen huilisti-saksofonistin hetkessä elävän, hetkessä luovan musiikin ydin.

Hannu Luntiala, kirjailija ja jazzinharrastaja nuoruudestaan asti, on sukeltanut Juhani Aaltosen elämään jazzmuusikon lailla: kysynyt, kuunnellut, vastannut, kommentoinut, kirjoittanut, elänyt tunnelmassa ja tunnelmasta – päivä päivältä, viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta. Tuloksena on kaikkia sovinnaisuuksia välttävä ”elämäkerta”, yhtä ennakkoluuloton sanataidematka Junnun maailmaan kuin on tämän ikinuori, milloin ryöppyävä, milloin taas vedentyynen harras soitto.

Hannu kertoo kirjasta konsertin alussa.

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.

Suomen johtaviin jazzmuusikoihin kuuluva kitaristi Teemu Viinikainen julkaisee syyskuussa uuden albuminsa Return of Robert Dickson. Samalla mm. U-Street All Starsista, Jukka Perko Avarasta ja Verneri Pohjola Groupista tuttu kitaristi esittelee uuden kokoonpanonsa, jossa mukana ovat Mikael Myrskog (Rhodes/Moog) ja Joonas Riippa (rummut).

Teemu Viinikainen, kitara / Mikael Myrskog, Rhodes & Moog / Joonas Riippa, rummut

Ovet: 18:00
Showtime: 19:00