Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Fluxus Ensemble (FIN/DK) Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki6.9. Klo 21:00

Artturi Rönkä – kosketinsoittimet

Adrian Christensen – basso

Olavi Louhivuori – rummut

Joonas Leppänen – rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMO Plays Music From New OrleansKanneltalo, helsinki6.9. Klo 14:00

Jazzin kerrotaan syntyneen New Orleansissa. Monikulttuurinen kaupunki toimi sulatusuunina monille erilaisille musiikin suuntauksille. Afrikasta ja Karibialta tuodut orjat saivat vapaapäivinään sunnuntaisin luvan musisoida julkisilla paikoilla, ja kaupungissa oli vahva ranskalaisuuden vivahde. Tarinat kertovat kuuluisan neworleanslaisen Storyville-ravintolan merkityksestä jazzin syntyyn. Oli historian laita mikä tahansa, New Orleansin muusikot ovat antaneet voimakkaan sysäyksen jazzin synnylle ja sen leviämiselle lopulta ympäri maailman.

UMOn konsertissa kunnioitetaan New Orleansin mestarimuusikoita – luonnollisesti ensimmäisenä Louis Armstrongia. Kappaleista kuultavat versiot eivät ole niitä ihan perinteisimpiä, vaan umomaisen raikkaita ja ehkäpä yllättäviäkin. Konsertissa kuullaan muutamia, konsertin kapellimestarinakin toimivan Mikko Hassisen tekemiä uunituoreita sovituksia. Hän myös kertoo ohjelmiston taustoista 45 min ennen konserttia alkavassa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudessa. 

Kesto n. 1 h, ei väliaikaa. 

 

Kotka featuring Juhani Aaltonen & Eero KoivistoinenRavintola Oiva, helsinki6.9. Klo 19:00

keikka

Kaksi Suomi-jazzin legendaa, espanjalais-argentiinalainen jazztrio. Konsertti, jota et voi ohittaa! Täyttä jazzia, improvisaation vapautta. Harvoin on mahdollisuus kuunnella ei yhtä vaan kahta musiikin legendaa yhdessä; Suomi-jazzin kuuluisimpia saksofonisteja, Juhani "Junnu" Aaltosta ja Eero Koivistoista. Aaltonen ja Koivistoinen ovat lunastaneet paikkansa instrumentin suvereeneina tulkkeina eri yhteyksissä jo 50- ja 60-luvuilta lähtien. Heidän konserttinsa Helsingissä ja Porissa (Ravintola Oivassa keskiviikkona 6.9. ja Validi Karkia -klubi perjantaina 8.9.) eivät toistu usein. Konserteissa he esiintyvät yhdessä espanjalais-argentiinalaisen Kotka-voimajazztrion vieraana. Kitarassa soittaa Guillermo Bazzola, argentiinalaisen jazzin kantavia tekijöitä ja rakentajia. Rummuissa on Fernando Lamas, rytmimusiikin ja vapaan improvisaation mestari Espanjasta. Kontrabasson varressa toimii Risto Vuolanne, suomalaislähtöinen, 20 vuotta maailman sinfoniaorkestereissa ja jazzlavoilla aikansa viettänyt bassotaituri.

Juhani Aaltonen – saksofoni ja huilu
Eero Koivistoinen – saksofoni
Guillermo Bazzola – kitara
Risto Vuolanne – kontrabasso
Fernando Lamas – rummut

Konserttiin on vapaa pääsy.