Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 25.7.

helsinki

Jazz-Espa: Adele Sauros Quartet feat. Max Zenger,Espan lava, helsinki25.7. Klo 16:00

keikka

Adele Sauros – ten. sax & s. sax, Max Zenger – a. sax, Seppo Kantonen – p, Kaisa Mäensivu – db, Tuomas Timonen – db

Yhtyeenjohtaja Adele Sauros ja solistivieras Max Zenger kuuluvat uuden saksofonistisukupolvemme tähtiin. My Spontaneous Mind –sooloalbumin loppuvuodesta 2016 julkaissut Sauros tunnetaan ilmaisuvoimaisena artistina ja säveltäjänä. Tällä huippukokoonpanolla albumin kappaleet pääsevät oikeuksiinsa.

Jazz-Espa: Ilpo Murtojärvi Quartet,Espan lava, helsinki25.7. Klo 17:30

keikka

Ilpo Murtojärvi – gtr, Jusu Heinonen – sax, Vesa Saloranta – b, Oskar Suksi – dr

Jazzkaupunki Turusta on viime aikoina ponnistanut monta omintakeista artistia. Poikkeus ei ole kitaristi Murtojärvi, jonka tuore kvartetti julkaisee ensilevynsä kevään korvalla. Murtojärven sävellykset pulppuavat vaikutteita aina nuoruuden progekokeiluista svengaavaan kaahailujazziin. Näiden ääripäiden äärellä päät nyökyttelevät ja kaasujalat nykivät takuuvarmasti!

jyväskylä

Summer Jazz Club: Aurora Hentunen Quartet & OK:KO,Poppari, jyväskylä25.7. Klo 20:30

OK:KO

Aurora Hentunen Quartet

keikka

Aurora Hentunen on Jyväskylän kautta Amsterdamiin muuttanut, lappeenrantalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä, joka tuo nyt oman kvartettinsa entiseen kotikaupunkiinsa. Myös Hentusen kanssasoittajat ovat toimineet muusikoina Suomen lisäksi sekä Euroopan- että Yhdysvaltojen jazzpääkaupungeissa Amsterdamissa ja New Yorkissa, joten tarjolla on kovan luokan kansainvälisten soittajien paluu kotikentälle.

Hentusen sävellyksissä kuuluu selviä vaikutteita pohjoismaisesta jazzista ja skandinaavisesta kansanmusiikista. Pianistin herkälle kosketukselle muodostavat kiinnostavan vastaparin Ville Luukkosen omintakeiset ja osittain jopa elektroniset rumpukompit. Hentusen ja Luukkosen saumatonta yhteistyötä rikastuttavat basisti Veli-Matti Silanterän monipuoliset, efektoidut bassolinjat ja Joona Kilposen koskettavat trumpettimelodiat ja rohkeat soolo-osuudet.

Aurora Hentunen - Piano
Joona Kilponen - Trumpetti
Veli-Matti Silanterä - Kontrabasso
Ville Luukkonen - Rummut

OK:KO on viimeisen puolentoista vuoden aikana noussut yhdeksi suomijazzin halutuimmista vientituotteista. Rumpali Okko Saastamoisen johtama yhtye voitti viime vuonna Young Nordic Jazz Comets -showcasen Suomen-karsinnan, ja tänä keväänä norjalaisen AMP Music & Recordsin kautta ilmestynyt debyyttialbumi Land E. on puolestaan ollut yksi jazzvuoden ilahduttavimmista yllätyksistä. Sekä levy että yhtyeen keikat ovat keränneet ylistäviä arvioita eri jazzmedioissa pohjoismaista aina Yhdysvaltoihin saakka. Vuonna 2016 yhtye palkittiin We Jazzin arvostetulla Rising Star -tittelillä, ja Suomen-kiertueiden lisäksi bändi on esiintynyt jazzfestivaaleilla ympäri pohjoismaita. Summer Jazz Club -keikka on osa kesäkiertuetta, jonka osana OK:KO esiintyi mm. Pori Jazzin päälavalla.

Okko Saastamoinen - Rummut
Jarno Tikka - Saksofoni
Toomas Keski-Säntti - Piano
Mikael Saastamoinen - Kontrabasso

Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.