Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 28.7.

helsinki

Jazz-Espa: Inga Söder Stream Carries,Espan lava, helsinki28.7. Klo 16:00

keikka

Inga Söder – voc, Joonas Haavisto – p, Matti Oja – gtr, Ape Anttila – b, Tuomas Timonen – dr

Rovaniemeläislähtöinen laulaja Inga Söder on esiintynyt yli vuosikymmenen useiden eturivin popartistien kanssa. Ensimmäinen soololevy odotutti itseään kuitenkin viime syksyyn saakka, ja Stream Carries onkin vahvasti kallellaan jazzin suuntaan.

”Halusin odottaa, jotta olisin täysin varma mitä musiikillani haluan sanoa”, kertoo laulaja-säveltäjä itse. ”Albumi sai alkunsa ajatuksesta, että emme voi kontrolloida elämää. Meidän pitäisi vain luottaa, että elämä vie meidät oikeisiin paikkoihin. Haluan musiikillani välittää ihmisille lohtua, että elämä kantaa ja virta tulee kuljettamaan oikeisiin paikkoihin.”.

korppoo

Korpo Sea Jazz,Korppoo, korppoo28.7. Klo 13:00

Nina Mya

Anni Elif

Seppo Kantonen

Trio Rainbow

Selma Savolainen Trio (www)

keikka

TRIO RAINBOW
klo 13.00, Korppoon Palvelutalo 

Konsertti vuonna 2016 oli menestys ja koimme että yleisö arvosti kuulemaansa sekä poikkeavaa katkosta arkipäivään. Myös ”Regnbåganin” henkilökunta näytti nauttivan! Trio Rainbow on koottu vain tätä Sateenkaaren sisäpihalla soitettavaa konserttia varten. Tiedämme että jazz tekee päivästä erikoisen. Yleisö tekee konsertin, joten toivomme koko Korppoon tulevan ”Regnbågaan”! Vapaa pääsy!

BIG BAND -LEIRIN PÄÄTÖSKONSERTTI
klo 14.00
Paraisten palokuntatalo

Samanaikaisesti Korpo Sea Jazzin kanssa järjestetään Paraisilla bigband-musiikin leiri. Oppilaat ja opettajat päättävät leirin konsertilla.
Liput 10,00 €

JOHAN SEBASTIAN BACH - SOOLOSELLOSARJOJA
klo 17.00, Korppoon kirkko

Gunu Karjalainen, Verneri Pohjola ja Antti Lötjönen esittävät oman näkemyksensä J.S. Bachin soolosellosarjoista. Nämä rakastetut, musiikin historiaa muuttaneet teokset saavat uuden esteettisen ilmeen kolmen persoonallisen jazzmuusikon tulkitsemina. Tämä yhtye sai alkunsa jo vuonna 2008 kun Gunu ja Verneri harjoittelivat yhdessä Bachin soolosellosarjoja, jolloin syntyi jatkuvaa keskustelua sävellysten rytmisestä tulkinnasta ja soundin estetiikasta. Kautta aikojen ovat soolosellosarjojen merkittävät esitykset sisältäneet aimo annoksen esittäjän omaa personallisuutta.

20,00 € 

SEPPO KANTONEN SOLO
klo: 19.00, Korpo Gård

Seppo Kantosen konsertti koostuu kahdenlaisista kappaleista; sävellyksiä jotka ovat jättäneet jonkin muistijäljen Kantosen lapsuuden vuosista saadaan nyt kuulla rinnan Kantosen omien kappaleiden kanssa. ”Joukossa on vanhempieni eri yhteyksissä laulamia sävelmiä sekä radiosoitoista pienen pojan korvaan tarttuneita melodioita – jokin näissä on kiehtonut sen verran, että ne ovat seuranneet minua vuosien läpi”, miettii Kantonen. Yleisö voikin pohtia, ovatko soittajan itselleen merkityksellisiksi kokemat kappaleet kuultavissa hänen omassa tuotannossaan.

20,00 €

NINA MYA GOES GOSPEL
klo: 19.00, Ravintola Grännäs, Hotell Stallbacken, Nauvo

Nina Mya on suomalainen palkittu jazzlaulaja. Hänen viimeisin julkaisunsa Closure on saanut kotimaisen ja eurooppalaisen jazzmedian jakamattoman huomion ja kerännyt ylistäviä arvioita. Jazzia ja gospelia on yleensä kuultu kvintetin säestyksellä. Nina Mya Goes Gospel –projektissa laulaja syventää suhdettaan afroamerikkalaiseen gospeliin niin negro spiritualien, kevyen musiikin klassikoiden kuin omien sävellystensä kautta. Gospelin intensiiviseen tunnelmaan osallistuvat Myan lisäksi pianisti Henri Mäntyä ja saksofonisti Petri Puolitaival.

20,00 €

SELMA SAVOLAINEN TRIO ”Songs from Paname”
klo: 19.00, Venemuseo, Houtskari

Laulaja-säveltäjä Selma Savolainen tuo yhtyeelleen Pariisissa vietetyn vuoden jälkeen tukun lauluja triolle sovitettuna. Kaunis, raaka ja utelias, mutta historiaansa kunnioittava kaupunki on innostanut Savolaista kirjoittamaan uutta musiikkia ja tutkailemaan niin elämän ihanuuksia kuin epäreiluuksia. Trio käsittelee kappaleita intiimisti ja herkästi, toisiaan kuunnellen ja ihmetellen – yhtyesoitossa on jätetty paljon tilaa kunkin soittajan omalle äänelle. Musiikissa kuuluu jazz, laulaja-lauluntekijöiden viitoittama tulkinta ja yhteys tekstiin, sekä rakkaus David Bowieen ja 1900-luvun alkupuolen klassiseen musiikkiin. Savolainen nousee Houtskarin Saaristomuseon lavalle luottomuusikoidensa, pianisti Artturi Röngän ja basisti Joonas Tuurin kanssa.

20,00 €

ANNI ELIF – SEVERI – JORI ACOUSTIC TRIO
klo: 21.00, ”Paljasjalkapolku”, Retais, Korppoo

”Jotain ruotsiksi, jotain suomeksi jotain ilman sanoja, osa sävellettyä osa improvisoitua ja kaikki sydämellisessä keskustelussa kauniin ympäristömme kanssa”, kirjoittaa Anni Elif Egecioglu Korppoo Jazzille: ”Odotan riemulla että pääsen musisoimaan Severin ja Jorin kanssa metsässä” Anni  Elif jatkaa. Paljasjalkapolun taideteokset saavat seuraa akustisesta triosta jonka kokosimme varta vasten tätä konserttia varten. Konsertin alkaessa on vielä valoisaa mutta konsertin aikana pimenee. Taneli Pyysalo raahaa metsään auton akun ja nipun LED-valoja joten tulemme myös näkemään muusikot sekä löytämään takaisin sivistykseen konsertin päätyttyä!

20,00 €

raahe

Raahen Rantajatsit,Raahe, raahe28.7. Klo 16:00

OK:KO

Oddarrang

Ylva

Ikui Doki (www)

keikka

 

16:00 Raahen kirjasto
Artistitapaaminen / Raoul Björkenheim ja Senegal Drums -yhtyeen jäseniä
Vapaa pääsy!

Raahen teatteri
18:00 Ikui Doki (FRA)
Liput 15 €

Ruiskuhuone
20:00 OK:KO
21:30 Oddarrang
23:00 Ylva (FIN-SWE)
00:30 Rantajatsit DJ
Liput 30€