Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Teemu Viinikainen: 100 Years of Thelonious Monk,Teatteriravintolan terassi, joensuu9.5. Klo 19:00

keikka

Vuosi 2017 on monella tavalla jazzin merkkivuosi. Kolmen suuren tähden, Thelonious Monkin, Dizzy Gillespien ja Ella Fitzgeraldin, syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta, samoin kuin ensimmäisen jazzlevytyksen julkaisusta. Tähän juhlintaan haluaa osallistua myös joensuulainen Jazzkerho -76 kevätkauden päätöskonsertissaan.

Suomen arvostetuimpiin jazzkitaristeihin lukeutuva Teemu Viinikainen on paneutunut säveltäjä, pianisti ja yhtyeenjohtaja Thelonious Monkin musiikkiin tulkitsemalla Monkin sävellyksiä soolokonserteissaan teemanaan ’100 Years of Thelonious Monk’. Vuonna 1917 syntynyt Monk mullisti jazzmusiikkia sekä omaleimaisilla sävellyksillään että erittäin persoonallisella soittotyylillään. Nämä seikat tarjoilevat kitaristi Viinikaiselle mitä herkullisimmat eväät tehdä tutkimusmatka syvälle Monkin musiikilliseen maailmaan ja tuoda se tähän päivään.

Viinikainen toteaa Monkin sävellysten olevan upeita taideteoksia, joita on inspiroivaa soittaa yhä uudestaan – niistä löytyy aina jotain uutta. Niissä on myös tilaa laittaa oma kädenjälki mukaan, mikä näin soolokonsertissa on erityisen tärkeää, Viinikainen sanoo. Luvassa on siis kattaus upeita kappaleita ja mestarillisen tulkitsijan intensiivistä kitarointia.

Suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettu Viinikainen on noussut muun muassa Jukka Perkon, Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan kokoonpanojen myötä maailmanluokan kitaristiksi. Kotimaassa Viinikainen on huomioitu mm. Jazzliiton Yrjö-palkinnolla ja Sony-jazzpalkinnolla. Lisäksi hän on ollut kahdesti ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi Perko-Pyysalo-Viinikainen -trion levytysten ansiosta. Viinikainen on julkaissut useita levytyksiä myös omalla nimellään, ja hänen trionsa on nauttinut niin kriitikkojen kuin yleisön suurta arvostusta.

Teemu Viinikaisen soolokonsertti järjestetään Teatteriravintolan terassilla tiistaina 9.5. kello 19. Konsertin järjestäjänä on Jazzkerho -76.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. 

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.