Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Toivo Kärki 100,Musiikkitalo, helsinki24.11. Klo 19:00

Panu Savolainen Toivo

Helsingin kaupunginorkesteri (www)

keikka

Vibrafonisti Panu Savolainen on valmistanut tänä vuonna vietettävän Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlan kunniaksi mestarisäveltäjän tuotantoon pohjautuvan konsertin orkesterille ja jazztriolle. Ohjelmisto koostuu Kärjen unohtumattomista ja koko kansan rakastamista sävellyksistä, jotka ovat saaneet uudenlaisen muodon akustisista ja
tunnelmallisista jazzyhtyesovituksista. Panu Savolaisen lisäksi orkesterisovituksista vastaavat Marzi Nyman, Mikko Hassinen ja Timo Alakotila. Kärjen jazzvaikutteiset sävellykset osoittavat ajattomuutensa 2000-luvun jazzmuusikoiden käsittelyssä. Nostalgista, viihdyttävää ja vauhdikastakin ohjelmistoa maamme jazzmusiikiin nuoriin huippulahjakkuuksiin kuuluvan Savolaisen ja Helsingin kaupunginorkesterin kanssa tulkitsevat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala. Kapellimestarina on musiikin moniottelija Jaakko Kuusisto.

Liput 7,50-32,50 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Markus Pesosen nelikkoravintola Laulumiehet, helsinki24.11. Klo 19:00

keikka

Markus Pesonen Nelikko on uusi kokoonpano yhdistäen vanhoja tuttavuuksia uuteen asetelmaan. Bändi debytoi 9 baarissa kesällä 2014 ja lennokkaan konsertin inspiroimana hakee nyt lisä vauhtia Laulumiehissä.

Musiikkia yhdistää äänen ja rytmien intuitiivinen vuorovaikutus sekä roppakaupalla luovaa energia. Tyylillisesti bändi ammentaa jazzin, nykymusiikin ja maailman musiikki perinteistä vahvasti omalla tyylillä. Konsertissa kuullaan Pesosen sävellyksiä sekä nelikon hetkessä luomaa sävelkieltä.

Markus Pesosen kotisivut

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikinedistämissäätiö.