Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Eskola Soul Trio+,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere20.11. Klo 22:00

keikka

Onko Jukka Eskolan uuden bändin vierailu TTT-Klubilla syksyn svengaavin jazz-keikka Tampereella? Paljon mahdollista!

Suoraan asiaan menevässä Soul Triossa kapteeni Jukka Eskola makustelee trumpettia ja flyygelitorvea tyylikkäästi samaan aikaan kun maamme ykkösrumpali Teppo Mäkynen leikittelee rytmipäällikkönä ja pitelemätön urkurivelho Mikko Helevä pudottelee sointujaan aistikkaasti. Lämmintä potkua soundiin tuo vakikokoonpanon vahvistuksena soittava basisti Ville Herrala.

Nimensä mukaisesti Soul Trio esittää sielukasta musiikkia. ”Avainsanoja ovat svengi ja juurevuus”, kertoo Eskola. ”Musiikilliset esikuvat ovat kultaiselta 60-luvulta, mutta vaikutteita löytyy muiltakin vuosikymmeniltä. Luvassa on omia sävellyksiä sekä tarkkaan valittuja lainakappaleita.”

Clifford Brownin ja Freddie Hubbardin esikuvikseen nimennyt Eskola on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen eturivin muusikoista. Sony Jazzpalkinnon hän sai vuonna 2006, Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi hänet valittiin 2007, ja vuoden trumpetistiksi hänet on nostettu kahdesti Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksessä.

Jukka Eskola on yksi avainmuusikoista Suomi-jazzin rytmisiiven parhaissa yhtyeissä, kuten The Five Corners Quintet, Ricky-Tick Big Band, Teddy Rok Seven, Jo Stance sekä Nuspirit Helsinki. Kansainvälistä uraa Eskola on luonut erityisesti Japanissa omilla yhtyeillään Jukka Eskola Quintet sekä Jukka Eskola Orquesta Bossa. Hänet tunnetaan myös television musiikki- ja viihdeohjelmien sessiomuusikkona.

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.