Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Summer Jazz Club: Antti Lähdesmäki 4 & Grímsey,Poppari, jyväskylä18.8. Klo 20:30

keikka

Vuoden viimeinen Summer Jazz Club huipentaa Jyväskylän jazzkesän, kun Popparin lavan elokuun hellettäkin kuumemmaksi lämmittävät suomalais-islantilaisen Matti Saarisen johtama Grímsey, ja klubien isäntänäkin toimivan Antti Lähdesmäen uusi kvartetti. Tämän klubin jälkeen Summer Jazz Club vetäytyy juonimaan vuoden 2016 kuvioita.

Talvella 2015 perustettu Grímsey soittaa kitaristinsa Matti Saarisen musiikkia, jossa liikutaan genrerajojen rajapinnoilla; yhteissoittoa määrittävät kamarimusiikillinen vuorovaikutus, bändisoundi ja rytminen flow. Bändin jäsenet ovat yhteenlaskettuna opiskelleet ja esiintyneet kaikissa Euroopan maissa, ja tuovat kaikki yhtyeen sointiin vaikutteitaan laajalta skaalalta; jäsenet ovat aiemmin toimineet useissa eri yhteyksissä akselilla jazz-rock-klassinen-elektroninen-kokeellinen. Bändin ensimmäinen levy on äänitetty heinäkuun lopussa, ja ilmestyy vielä tänä vuonna.

Grímsey
Matti Saarinen, kitara
Jarno Lappalainen, basso
Joonas Leppänen, rummut

Summer Jazz Clubin isäntänä toimiva Antti Lähdesmäki pääsee viimein nousemaan lavalle asti elokuun klubilla, jolle hän tuo uuden kvartettinsa. Yhtyeen musiikin keskiössä on moderni Eurooppalainen jazzmusiikki, jonka ympärille kappaleet rakennetaan käyttäen elementtejä klassisesta musiikista freen kautta perinteiseen amerikkalaiseen jazziin. Omaleimaisen vivahteen yhtyeen soundiin tuo harvemmin pikkubändissä kuultu puhallin; huilisti Juho Valjakalla on kokemusta ja menestystä niin klassisen- kuin jazzmusiikinkin saralta. Valjakka on muunmuassa valittu Gluck-huilukilpailussa yleisön suosikiksi. Lähdesmäen lisäksi myös muillakin rytmisektion jäsenillä on Popparissa kotikenttäetu, sillä myös basisti Juuso Rinta ja rumpali Teemu Mustonen ovat Jyväskylän konservatorion - ja Popparin - kasvatteja.

Antti Lähdesmäki 4
Juho Valjakka, huilu
Antti Lähdesmäki, piano
Juuso Rinta, basso
Teemu Mustonen, rummut

Summer Jazz Clubin ennakkoliput sekä oheistuotteet myytävänä osoitteessa http://mesenaatti.me/summer-jazz-club/. Ostamalla tuet klubeilla soittavia bändejä!

Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti alkaa 20.30, ensimmäinen bändi aloittaa 21.00.

Summer Jazz Clubin toiminta on Musiikin Edistämissäätiön tukemaa. www.facebook.com/summerjazzclub

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.