Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 23.4.

espoo

April Jazz: Diane Schuur,Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus, espoo23.4. Klo 19:00

Diane Schuur (www)

Eräänä nykyjazzin parhaista naisvokalisteista pidetty Diane Schuur palaa April Jazzeille ensi kertaa yli 25 vuoteen. Kaksinkertaisen Grammy –voittajan uusin albumi ”I Remember You” (2014) on laajasti kehuttu kunnianosoitus kahdelle Schuurin suurelle sankarille – Stan Getzille ja Frank Sinatralle.

April Jazz: Espoo Big Band,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo23.4. Klo 20:00

Espoo Big Band (www)

keikka

35-vuotta tänä vuonna täyttävä Espoo Big Band (EBB) on yksi Suomen suurten jazzorkestereiden valioista. EBB on tehnyt kunnianhimoista ja pitkäjänteistä työtä suomalaisen jazzmusiikin hyväksi se tunnetaankin erityisesti uuden kotimaisen musiikin tuotannoistaan. Orkesterin riveissä on kasvanut lukuisia kotimaisia huippumuusikoita kuten Iiro Rantala, Lenni-Kalle Taipale, Jukka Eskola, Jarmo Saari sekä nykyisin orkesteria johtava Marzi Nyman. EBB:n kokoonpanoa vahvistaa monipuolinen englantilaistrumpetisti Gerard Presencer, JONKA aiempiin työnantajiin kuuluvat muiden muassa Ray Charles, James Brown, Incognito ja Kula Shaker.

Juhlan kunniaksi konsertissa kuullaan kantaesityksenä uusia teoksia Jukka Linkolalta ja Marzi Nymanilta sekä Mikko Innasen huilisti-saksofonisti Juhani ”Junnu” Aaltoselle omistettu teos, jossa solistina itse 80 vuotta täyttävä maestro. LISÄKSI lavalle saapuu ulkomainen yllätysvieras.

helsinki

László Süle & Rob Dominis,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki23.4. Klo 18:00

keikka

László Sülen vetämä jazzkonserttien sarja jatkuu Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10) 23.4. klo 18.00. Tällä kertaa Süle (piano) esiintyy yhdessä Rob Dominisin (koskettimet) kanssa.

Unkarilainen pianisti ja säveltäjä László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, jonka ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitokselle. Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään niin hänen omia kappaleitaan kuin muiden säveltäjienkin teoksia. Hän on esiintynyt monissa jazzkokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa.

Rob Dominis on kotoisin USA:sta, Suomeen hän on muuttanut vuonna 1989 opiskeltuaan jazzpianoa Miamin yliopistossa. Hän on opettanut Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa vuodesta 1990, yksityisopettajana sekä bändi- ja workshop-ohjaajana. Opetusvelvollisuuksiensa lisäksi Rob keikkailee paljon niin Suomessa kuin ulkomaillakin, monilla eri musiikkityyleillä. Hän on esiintynyt lukuisia kertoja Suomen televisiossa ja levyttänyt useiden tunnettujen suomalaisten kokoonpanojen kanssa. Rob Dominisilla on lisäksi pitkän linjan kokemusta teatterimusiikin saralla ja hän on soittanut pianoa ja koskettimia monissa keskeisissä musiikkituotannoissa Helsingissä.

Konsertissa kuullaan jälleen László Sülen sävellyksiä. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman (5 euroa) tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.

László Süle, piano

Rob Dominis, koskettimet

UMO juhlii: Music of Jukkis Uotila,Kanneltalo, helsinki23.4. Klo 19:00

keikka

40-vuotiaan UMOn riveissä on soittanut monia maamme arvostetuimpia muusikoita ja yksi heistä on rumpali, pianisti ja jazzpedagogi Jukkis Uotila. Kolmas UMO juhlii -konsertti keskittyy Uotilan omiin tuoreisiin big band -sävellyksiin ja -sovituksiin. Konsertissa kuullaan materiaalia pääosin The Music Of Jukkis Uotila -albumilta, jonka hän levytti Stockholm Jazz Orchestran kanssa 2013. Luvassa on jazzin perinteisiin pohjautuvaa musiikkia, mutta myös vahvasti Jukkiksen omaa soundia: kantaaottavia melodioita monimuotoisin harmonioin, joita säestävät tuhdisti groovaavat rytmit.

Enemmän irti esityksestä: ennen konserttia klo 18.15 kahvilassa Jukkis Uotila kertoo esityksen taustoista.

Liput 12/6 € Lippupalvelu ja lipunmyynti