Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

UMO juhlii: Music of Jukkis Uotila,Kanneltalo, helsinki23.4. Klo 19:00

keikka

40-vuotiaan UMOn riveissä on soittanut monia maamme arvostetuimpia muusikoita ja yksi heistä on rumpali, pianisti ja jazzpedagogi Jukkis Uotila. Kolmas UMO juhlii -konsertti keskittyy Uotilan omiin tuoreisiin big band -sävellyksiin ja -sovituksiin. Konsertissa kuullaan materiaalia pääosin The Music Of Jukkis Uotila -albumilta, jonka hän levytti Stockholm Jazz Orchestran kanssa 2013. Luvassa on jazzin perinteisiin pohjautuvaa musiikkia, mutta myös vahvasti Jukkiksen omaa soundia: kantaaottavia melodioita monimuotoisin harmonioin, joita säestävät tuhdisti groovaavat rytmit.

Enemmän irti esityksestä: ennen konserttia klo 18.15 kahvilassa Jukkis Uotila kertoo esityksen taustoista.

Liput 12/6 € Lippupalvelu ja lipunmyynti 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

László Süle & Rob DominisUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki23.4. Klo 18:00

keikka

László Sülen vetämä jazzkonserttien sarja jatkuu Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10) 23.4. klo 18.00. Tällä kertaa Süle (piano) esiintyy yhdessä Rob Dominisin (koskettimet) kanssa.

Unkarilainen pianisti ja säveltäjä László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, jonka ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitokselle. Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään niin hänen omia kappaleitaan kuin muiden säveltäjienkin teoksia. Hän on esiintynyt monissa jazzkokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa.

Rob Dominis on kotoisin USA:sta, Suomeen hän on muuttanut vuonna 1989 opiskeltuaan jazzpianoa Miamin yliopistossa. Hän on opettanut Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa vuodesta 1990, yksityisopettajana sekä bändi- ja workshop-ohjaajana. Opetusvelvollisuuksiensa lisäksi Rob keikkailee paljon niin Suomessa kuin ulkomaillakin, monilla eri musiikkityyleillä. Hän on esiintynyt lukuisia kertoja Suomen televisiossa ja levyttänyt useiden tunnettujen suomalaisten kokoonpanojen kanssa. Rob Dominisilla on lisäksi pitkän linjan kokemusta teatterimusiikin saralla ja hän on soittanut pianoa ja koskettimia monissa keskeisissä musiikkituotannoissa Helsingissä.

Konsertissa kuullaan jälleen László Sülen sävellyksiä. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman (5 euroa) tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.

László Süle, piano

Rob Dominis, koskettimet