Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 22.4.

espoo

April Jazz: Ana Moura,Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus, espoo22.4. Klo 19:00

Ana Moura (www)

keikka

Portugalilainen Ana Moura on kerännyt nopeasti laajan kansainvälisen kannattajajoukon, jota kiehtoo hänen taitonsa lainata rohkeasti muista musiikkilajeista, säilyttäen samalla vahvana kotimaansa perinnemusiikin fadon kohtalokkaan sielukkuuden. Moura esiintyi April Jazzeilla viimeksi vuonna 2009 loppuunmyydyssä konsertissa. Nyt hän tuo Suomeen ensimmäistä kertaa perinteisestä akustisesta fado triosta koskettimilla, bassolla ja rummuilla laajennetun kokoonpanonsa.

April Jazz: Anna-Mari Kähärä Orchestra, Manuel Dunkel Quartet,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo22.4. Klo 19:30

keikka

Anna-Mari Kähärän Orchestra

Toisen albuminsa julkaisua April Jazzeilla juhliva Anna-Mari Kähärä Orchestra on todellinen all-stars-yhtye. Laulajatar Anna-Mari Kähärän LISÄKSI yhtyessä soittaa ja laulaa kolme oman alansa huippumuusikkoa – kitaristit Marzi Nyman ja Jarmo Saari sekä perkussionisti Zarkus Poussa. Jäsentensä keskinäisen synergian ytimessä on hullunrohkea ja ennakkoluuloton improvisointi. Orkesteri tunnetaankin arvaamattomista ja virtuoottisista esiintymisistään, jotka ovat saavuttaneet jo kulttimaineen.

Manuel Dunkel Quartet feat. Anders Bergcrantz

Konsertin aloittava saksofonisti Manuel Dunkel on ollut eräs Suomi-jazzin vahvimmista äänistä jo 1990-luvun puolivälistä lähtien. Dunkel palkittiin vuonna 2011 Yrjö-palkinnolla, joka on arvostetuin kotimaisen jazzmusiikin tunnustus. Hänen johtamansa kvartetin täydentävät pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Teppo Mäkynen. Konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen kolmannelta, tänä keväänä julkaistavalta albumilta. Vierailijana levyllä ja konsertissa esiintyy trumpetisti Anders Bergcrantz, joka on yksi länsinaapurin arvostetuimmista jazzmuusikoista.

helsinki

Light as a Feather Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki22.4. Klo 21:00

Mia Simanainen – laulu
Sonny Heinilä – saksofoni, huilu
Kari Ikonen – piano
Timo Hirvonen – basso
Jussi Lehtonen – rummut

UMO juhlii: Music of Jukkis Uotila,Malmitalo, helsinki22.4. Klo 15:00

keikka

40-vuotiaan UMOn riveissä on soittanut monia maamme arvostetuimpia muusikoita ja yksi heistä on rumpali, pianisti ja jazzpedagogi Jukkis Uotila. Kolmas UMO juhlii -konsertti keskittyy Uotilan omiin tuoreisiin big band -sävellyksiin ja -sovituksiin. Konsertissa kuullaan materiaalia pääosin The Music Of Jukkis Uotila -albumilta, jonka hän levytti Stockholm Jazz Orchestran kanssa 2013. Luvassa on jazzin perinteisiin pohjautuvaa musiikkia, mutta myös vahvasti Jukkiksen omaa soundia: kantaaottavia melodioita monimuotoisin harmonioin, joita säestävät tuhdisti groovaavat rytmit.

Enemmän irti esityksestä: ennen konserttia klo 14.15 kahvilassa Jukkis Uotila kertoo esityksen taustoista.

Liput 12/6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Järj. UMO Jazz Orchestra

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi