Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 26.4.

espoo

April Jazz: Akseli Gallen-Kallela 150v,Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 18:00

keikka

April Jazz juhlistaa Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlaa taiteilijan syntymäpäivänä monitaiteellisella juhlakonsertilla, JONKAsolisteina esiintyvät muiden muassa laulajat Anu Komsi ja Jorma Hynninen. Jarmo Saaren isännöimässä ainutkertaisessa konsertissa Tapiolasalin lavalla nähdään ja kuullaan eri taiteenalojen huipputekijöitä sekä Gallen-Kallelan töitä, tekstejä ja alter egoja. Akselin elämän ja taiteen innoittama musiikki nivoo yhteen teoksen, johon yhdistyvät tanssiteatteri Glims & Glomsin koreografiat sekä Jenni Valorinnan luoma visuaalinen maailma.

Akseli elää kollektiivisessa muistissamme kansallisikonina, renessanssi-ihmisenä, kosmopoliittina, Kalevalan kuvittajana, boheemina, isänä ja tulisieluna.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Gallen-Kallelan Museon kanssa. Akseli Gallen-Kallelan juhlavuotta vietetään ympäri Suomea erilaisin näyttelyin ja tapahtumin. Gallen-Kallelan Museo koordinoi ja kokoaa yhteen tätä juhlintaa sekä välittää juhlavuoteen liittyvää tietoa.

Esiintyjät:

Jorma Hynninen, Anu Komsi, Jarmo Saari, Marzi Nyman, Jukka Eskola, Niko Kumpuvaara, Atte Kilpeläinen, Eerik Siikasaari ja Samuli Kosminen. Tanssin ja teatterin sävyjä kokonaisuuteen tuo tanssiteatteri Glims & Gloms. Illan projisoinneista vastaa Jenni Valorinta.

April Jazz: Tapiola Big Band,Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 14:00

Tapiola Big Band

Iltapäivätanssit aloittavat April Jazzien päätöspäivän. Tällä kertaa tanssin tahdit soittaa Tapiola Big Band johtajanaan Jukka Linkola. Solistivieraina saksofonisti Pentti Lasanen sekä laulaja Minna Lasanen. Tansseihin ei ole lipunmyyntä ennakkoon vaan lipun voi hankkia paikanpäältä. Ovet aukeavat tuntia ennen tanssin alkua eli klo 13. Orkesteri soittaa kaksi settiä, joiden välissä on lyhyt hengähdystauko. Tervetuloa tanssimaan!

April Jazz: Ebeli in concert,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo26.4. Klo 15:00

Ebeli (www)

keikka

Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelin nuorten muusikoiden perinteinen April Jazz –konsertti.

helsinki

Jazz’n Jam: Sid Hille Contemporary Collective,Malmitalo, helsinki26.4. Klo 17:00

keikka

Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa, vain rako, tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen.

Tämä sama koskee niin säveltäjää kuin esittävää muusikkoakin. Kun muusikko improvisoi, yksin tai yhtyeen osana, tai toteuttaa säveltäjän kirjoittamaa rakennetta, hän tekee päätöksiä sekunnin murto-osassa. Päätöksiä sävelistä ja ajasta, solistisen roolin ottamisesta, tai yhtyeen kokonaisuuteen sulautumisesta, intensiteetistä, siitä yhdestä nuotista siinä tietyssä hetkessä, sekä koko teoksen suurmuodosta – samalla, kun reagoi musiikkikollektiivin soittoon.

Keskittyneisyyden ollessa äärimmillään on vain NYT-hetki ja musiikki.

Siinä tilassa toimii Sid Hille Contemporary Collective.

Yhtye julkaisi lokakuussa 2014 esikoislevynsä 'Outer Space' (SatnaMusic CD141)

Sid Hille – piano & elektroniikka, Teemu Viinikainen – kitara & elektroniikka, Heikki Nikula – bassoklarinetti ja Markus Hohti – sello & elektroniikka

Sarjan taiteellinen johtaja Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi