Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 12.3.

helsinki

Eliina Mäkiranta Quartet,Rytmihäiriöklubi, Ravintola Juttutupa, helsinki12.3. Klo 21:00

Eliina Mäkiranta Quartet

Eliina Mäkiranta – piano
Jussi Kannaste – saksofoni
Ape Anttila – basso
Ville Pynssi – rummut

...goes Ellington,Malmitalo, helsinki12.3. Klo 19:00

The Great Helsinki Swing Big Band (www)

Saamme kuulla Ellingtonilta kaksi hienoa musiikillista kokonaisuutta, Pähkinänsärkijä- ja Peer Gynt-sarjan. Illan kapellimestarina ja solistina toimii ruotsalainen trumpettivirtuoosi Lasse Lindgren.

Liput 18 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1

UMO & Verneri Pohjola,Kanneltalo, helsinki12.3. Klo 19:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjola esiintyy maaliskuussa UMOn solistina Kanneltalossa, Malmitalossa ja Vuotalossa. Brosella Folk & Jazz Festivalilla Belgiassa viime kesänä ensiesitetyssä konsertissa kuullaan pääosin Pohjolan omia kappaleita, joihin yhdysvaltalainen säveltäjä-sovittaja Rich Shemaria on tehnyt big band -sovitukset. Uudelleensovitetut kappaleet Deism ja But This One Goes In Four ovat peräisin Pohjolan viimeisimmältä, maineikkaalla ACT-levymerkillä julkaistulta Ancient History -levyltä. Mukana on myös muutamia Gil Evansin ja Mikko Hassisen säveltämiä kappaleita. Kapellimestarina toimii Kari Heinilä. 

Verneri Pohjola nousi jazzyleisön tietoisuuteen ensi kertaa 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä ja on siitä asti pitänyt paikkansa maamme jazzmuusikoiden eturivissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Aurora palkittiin vuoden 2009 parhaan jazzlevyn Emma-palkinnolla ja sen seuraajan, vuonna 2012 ilmestyneen Ancient Historyn, julkaisi kansainvälisesti merkittävä saksalainen levy-yhtiö ACT. Vuonna 2007 Pohjola levytti UMOn solistina Kerkko Koskisen Agatha-albumin. Hän on esiintynyt UMOn solistina myös Gil Evansin juhlakonsertissa Eero Koivistoisen rinnalla, sekä UMOn joulukiertueella yhdessä Maarit Hurmerinnan kanssa. 

Huom! Ennen konsertteja klo 18.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuudet konserttitalojen kahvioissa. Yleisön kanssa keskustelemassa solisti Verneri Pohjola.

tampere

AMC-klubi: Vincent Courtois Mediums + Mikko Innanen & Innkvisitio,Kulttuuriravintola Telakka, tampere12.3. Klo 21:00

Mikko Innanen & Innkvisitio

Vincent Courtois Mediums (www)

keikka

Mikko Innanen & Innkvisitio sekä Vincent Courtois Mediums Vapaat äänet kiertueella

Vuoden 2014 Vapaat Äänet –kiertue tarjoaa juhlavan ranskalais-suomalaisen kattauksen saksalaisin ja liettualaisin maustein. Seitsemän eurooppalaisen jazzkentän eturivin muusikkoa saavat puheenvuoronsa kahdessa huippuyhtyeessä.

Kyse on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertue, jonka Suomen jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat.

Konsertin tuottaa Annamaija Music Company yhteistyössä Kulttuuriravintola Telakan kanssa.

21.00 Vincent Courtois Mediums (Ranska, Saksa)
Vincent Courtois > sello, sävellykset
Daniel Erdmann > tenorisaksofoni
Robin Fincker > tenorisaksofoni

22.00 Mikko Innanen & Innkvisitio (Suomi, Liettua)
Mikko Innanen > altto- ja baritonisaksofoni, huilut, sävellykset
Liudas Mockunas > tenorisaksofoni, klarinetti
Seppo Kantonen > syntetisaattorit
Joonas Riippa > rummut

Ranskalaiselta Vincent Coutois’lta on aina syytä odottaa mielenpainuvia projekteja ja uusi trio ei tee poikkeusta sääntöön. Sellon ja kahden tenorisaksofonin yhdistelmä on harvinainen kokoonpano. Courtois selittää että noiden soittimien äänenvärit liikkuvat samalla keskisellä sävelalueella – tästä nimi Mediums. Samalla nimi viittaa esoteeriseen sirkusmaailmaan, jossa muusikot ovat kuin ennustajia. Courtois’n sävellykset tälle kokoonpanolle ovat inspiroituneet sirkusmaailmasta, jossa sellisti vietti koko lapsuutensa, sillä hänen isänsä oli sirkusrakenteiden somistaja. Myös esimerkiksi Tod Browningin ”Freaks” ja David Lynchin ”Elephant man” -elokuvat ovat tuoneet lisäinnoitusta.

Vincent Courtois on uuden ajan muusikko, yhtä kotonaan etnisissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa tai kokeilevassa jazzissa. Courtois on aikasemmin kiertänyt Suomea oman kvartetinsa kanssa vuonna 2009 sekä vuonna 2010 Amarco-jousitrion kanssa ja Kari Ikosen Karikon yhtyeessä.

”Courtois on raju sellisti. Hän käyttää instrumenttiaan niin bassona, kitarana kun sellonakin. Täyttä virtuoosista taikuruutta.”
Pauli Vesaka, Savon Sanomat

http://violoncelle.free.fr/

Teaser ”Vincent Courtois Mediums” (Oleo Films)
http://www.youtube.com/watch?v=jpcpy-dU33Y

Saksofonisti Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Hänen verevää soittoaan kuullaan monissa yhteyksissä, josta oman yhtyeensä Innkvisitio on keskeisin. Yhtye itse määrittelee musiikkinsa retrofuturistiseksi, ja se on näiden eturivin jazzmuusikoiden ehkäpä seikkailunhakuisin kokoonpano. Helsinkiläisyhtye on ehtinyt julkaista kaksi levyä ja kiertää pohjolan ja Euroopan lisäksi myös Pohjois-Amerikan festivaaleja.
Syksyllä 2010 julkaistu ”Clustrophy” (TUM records ) on kerännyt innostunutta palautetta. Tällä keväisellä kiertueella Innkvisitio esittää uutta ohjelmistoaan ja juhlii 10-vuotista taivaltaan.
Innanen palkittiin Yrjö-palkinnolla vuonna 2008 ja oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuonna 2011.

“This is modern European jazz at its finest. Bold and inventive, smart and informative, ironic, funny but also sad and melancholic, the highly engaging Clustrophy addresses the rich jazz legacy on both sides of the Atlantic, without being bound to any specific style or genre.”
Eyal Hareuveni, All About Jazz (January 2012)

”Mikko Innanen & Innkvisitio osoittautui yhdeksi tämän hetken häikäisevimmistä nuorista yhtyeistä”
Josef Woodard (DownBeat 2/2009).