Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 30.3.

helsinki

Jazz’n Jam,Malmitalo, helsinki30.3. Klo 17:00

Quartetto Internazionale (www)

Kvartetin ensimmäinen Suomen-vierailu!

Berliinissä perustetun yhtyeen jäsenet ovat kansainvälisesti arvostettuja elävän nykymusiikin persoonallisuuksia. Quartetto Internazionale lukeutuu nykymusiikin sekä nykyimprovisaatiomusiikin tuoreimpiin ilmiöihin maailmalla. 

Alison Blunt (UK) – viulu, Gianni Mimmo (IT) – sopraanosaksofoni, Ignaz Schick (DE) – elektroniikka/levysoitin ja Harri Sjöström (DE/FI) – sopraano- ja sopraninosaksofonit
Sarjan taiteellinen johtaja on Teppo Hauta-aho

Liput 6 €
Lipunmyynti p. (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1

tampere

AMC-klubi: Mopo!,Kulttuuriravintola Telakka, tampere30.3. Klo 15:00

keikka

Lasten työpaja klo 15 Telakan 2. kerros, vapaa pääsy
Aikuisten konsertti klo 19, liput 8 eur

Mopo:
Linda Fredriksson, saksofonit
Eero Tikkanen, kontrabasso
Eeti Nieminen, rummut

Mopon musiikki on sekoitus jazzia, punkia ja ystävyydestä kumpuavaa aitoutta. Konsertti on matka tunteiden kirjoon - ratkiriemukkaasta hauskuttelusta siirrytään sulavasti melankoliseen haikeuteen. Lelut lentelevät ja heräävät eloon, saksofoni huudahtelee iloisena ja basso murisee rytmikkäästi. Soitossa tavoitellaan "leikkitilaa" ja pyritään löytämään selkäytimen juureen kietoutuneet tunnetilat. Ohjelmisto on mopolaisten itsensä säveltämää. Usein sävellykset toimivat raameina vapaalle improvisaatiolle ja spontaaniudelle.

Mopo oli Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustaja Tukholmassa vuonna 2011. Keväällä 2012 Mopo julkaisi esikoisalbumi Jee!:n Texicalli Recordsille, ja uusi levy Beibe! putkahti markkinoille helmikuussa 2014 samalta yhtiöltä. Eikä niitä palkintojakaan sovi unohtaa: Suomen arvostelijain liitto myönsi vuoden 2013 Kritiikin Kannukset -palkinnon saksofonisti Linda Fredrikssonille, ja häneltä löytyy myös Nuoren solistin palkinto Suomen Big Band -kilpailussa vuodelta 2010.

Konsertin tuottaa yhteistyössä Annamaija Music Company
ja Kulttuuriravintola Telakka.
Konserttia tukee MES.

turku

Turku Jazz Orchestra plays Bill Holman,A View from the Side, turku30.3. Klo 16:00

keikka

Turku Jazz Orchestran konsertti tarjoaa parhaita paloja legendaarisen sovittaja-säveltäjä Bill Holmanin tuotannosta 1950-luvulta tähän päivään.

Holman on yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä big band -musiikin kirjoittajista, jonka tuotannossa on aina ollut tunnistettava sävelkieli. Esimerkiksi konsertissa kuultavat sovitukset vanhasta swing-hitistä Stompin’ at the Savoy sekä Stevie Wonderin kappaleesta Isn´t She Lovely ovat Holmania aidoimmillaan.

Holmanin vaikutus big band -musiikin jatkumossa on kiistaton, mutta enimmäkseen sovittajan roolissa toimineena hän on jäänyt suurelle yleisölle varsin tuntemattomaksi. Tästä syystä konsertti kantaakin nimeä A View from the Side. Samalla viitataan Holmanin sävellykseen vuodelta 1996, jolla hän voitti samana vuonna parhaan instrumentaalisävellyksen Grammy-palkinnon. Vuonna 1927 syntynyt Holman tekee edelleen aktiivisesti musiikkia.

Konsertin kesto on väliaikoineen noin 2 h 10 min.

Sigyn-sali, Turun konservatorio, Linnankatu 60, Turku