Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

AMC-klubi: Vincent Courtois Mediums + Mikko Innanen & Innkvisitio,Kulttuuriravintola Telakka, tampere12.3. Klo 21:00

Mikko Innanen & Innkvisitio

Vincent Courtois Mediums (www)

keikka

Mikko Innanen & Innkvisitio sekä Vincent Courtois Mediums Vapaat äänet kiertueella

Vuoden 2014 Vapaat Äänet –kiertue tarjoaa juhlavan ranskalais-suomalaisen kattauksen saksalaisin ja liettualaisin maustein. Seitsemän eurooppalaisen jazzkentän eturivin muusikkoa saavat puheenvuoronsa kahdessa huippuyhtyeessä.

Kyse on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertue, jonka Suomen jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat.

Konsertin tuottaa Annamaija Music Company yhteistyössä Kulttuuriravintola Telakan kanssa.

21.00 Vincent Courtois Mediums (Ranska, Saksa)
Vincent Courtois > sello, sävellykset
Daniel Erdmann > tenorisaksofoni
Robin Fincker > tenorisaksofoni

22.00 Mikko Innanen & Innkvisitio (Suomi, Liettua)
Mikko Innanen > altto- ja baritonisaksofoni, huilut, sävellykset
Liudas Mockunas > tenorisaksofoni, klarinetti
Seppo Kantonen > syntetisaattorit
Joonas Riippa > rummut

Ranskalaiselta Vincent Coutois’lta on aina syytä odottaa mielenpainuvia projekteja ja uusi trio ei tee poikkeusta sääntöön. Sellon ja kahden tenorisaksofonin yhdistelmä on harvinainen kokoonpano. Courtois selittää että noiden soittimien äänenvärit liikkuvat samalla keskisellä sävelalueella – tästä nimi Mediums. Samalla nimi viittaa esoteeriseen sirkusmaailmaan, jossa muusikot ovat kuin ennustajia. Courtois’n sävellykset tälle kokoonpanolle ovat inspiroituneet sirkusmaailmasta, jossa sellisti vietti koko lapsuutensa, sillä hänen isänsä oli sirkusrakenteiden somistaja. Myös esimerkiksi Tod Browningin ”Freaks” ja David Lynchin ”Elephant man” -elokuvat ovat tuoneet lisäinnoitusta.

Vincent Courtois on uuden ajan muusikko, yhtä kotonaan etnisissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa tai kokeilevassa jazzissa. Courtois on aikasemmin kiertänyt Suomea oman kvartetinsa kanssa vuonna 2009 sekä vuonna 2010 Amarco-jousitrion kanssa ja Kari Ikosen Karikon yhtyeessä.

”Courtois on raju sellisti. Hän käyttää instrumenttiaan niin bassona, kitarana kun sellonakin. Täyttä virtuoosista taikuruutta.”
Pauli Vesaka, Savon Sanomat

http://violoncelle.free.fr/

Teaser ”Vincent Courtois Mediums” (Oleo Films)
http://www.youtube.com/watch?v=jpcpy-dU33Y

Saksofonisti Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Hänen verevää soittoaan kuullaan monissa yhteyksissä, josta oman yhtyeensä Innkvisitio on keskeisin. Yhtye itse määrittelee musiikkinsa retrofuturistiseksi, ja se on näiden eturivin jazzmuusikoiden ehkäpä seikkailunhakuisin kokoonpano. Helsinkiläisyhtye on ehtinyt julkaista kaksi levyä ja kiertää pohjolan ja Euroopan lisäksi myös Pohjois-Amerikan festivaaleja.
Syksyllä 2010 julkaistu ”Clustrophy” (TUM records ) on kerännyt innostunutta palautetta. Tällä keväisellä kiertueella Innkvisitio esittää uutta ohjelmistoaan ja juhlii 10-vuotista taivaltaan.
Innanen palkittiin Yrjö-palkinnolla vuonna 2008 ja oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi vuonna 2011.

“This is modern European jazz at its finest. Bold and inventive, smart and informative, ironic, funny but also sad and melancholic, the highly engaging Clustrophy addresses the rich jazz legacy on both sides of the Atlantic, without being bound to any specific style or genre.”
Eyal Hareuveni, All About Jazz (January 2012)

”Mikko Innanen & Innkvisitio osoittautui yhdeksi tämän hetken häikäisevimmistä nuorista yhtyeistä”
Josef Woodard (DownBeat 2/2009).

 

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.