Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 14.3.

helsinki

UMO & Verneri Pohjola,Malmitalo, helsinki14.3. Klo 19:00

keikka

Trumpetisti Verneri Pohjola esiintyy maaliskuussa UMOn solistina Kanneltalossa, Malmitalossa ja Vuotalossa. Brosella Folk & Jazz Festivalilla Belgiassa viime kesänä ensiesitetyssä konsertissa kuullaan pääosin Pohjolan omia kappaleita, joihin yhdysvaltalainen säveltäjä-sovittaja Rich Shemaria on tehnyt big band -sovitukset. Uudelleensovitetut kappaleet Deism ja But This One Goes In Four ovat peräisin Pohjolan viimeisimmältä, maineikkaalla ACT-levymerkillä julkaistulta Ancient History -levyltä. Mukana on myös muutamia Gil Evansin ja Mikko Hassisen säveltämiä kappaleita.

Verneri Pohjola nousi jazzyleisön tietoisuuteen ensi kertaa 2000-luvun alussa Ilmiliekki Quartetin yhteydessä ja on siitä asti pitänyt paikkansa maamme jazzmuusikoiden eturivissä. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Aurora palkittiin vuoden 2009 parhaan jazzlevyn Emma-palkinnolla ja sen seuraajan, vuonna 2012 ilmestyneen Ancient Historyn, julkaisi kansainvälisesti merkittävä saksalainen levy-yhtiö ACT. Vuonna 2007 Pohjola levytti UMOn solistina Kerkko Koskisen Agatha-albumin. Hän on esiintynyt UMOn solistina myös Gil Evansin juhlakonsertissa Eero Koivistoisen rinnalla, sekä UMOn joulukiertueella yhdessä Maarit Hurmerinnan kanssa.

Huom! Ennen konsertteja klo 18.15 järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuudet konserttitalojen kahvioissa. Yleisön kanssa keskustelemassa solisti Verneri Pohjola.

kuopio

Vapaat äänet -kiertue 2014,OP Jazzklubi, kuopio14.3. Klo 21:00

keikka

 

Vuoden 2014 Vapaat Äänet –kiertue tarjoaa taas juhlavan ranskalais-suomalaisen kattauksen saksalaisin ja liettualaisin maustein. Seitsemän eurooppalaisen jazzkentän eturivin muusikkoa saavat puheenvuoronsa kahdessa huippuyhtyeessä.

Kyse on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertueesta, jonka Suomen jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat.

Mikko Innanen & Innkvisitio (Suomi, Liettua)
Mikko Innanen > altto- ja baritonisaksofoni, sävellykset
Liudas Mockunas > tenorisaksofoni, klarinetti
Seppo Kantonen > syntetisaattorit
Joonas Riippa > rummut

Vincent Courtois Mediums (Ranska, Saksa)
Vincent Courtois > sello, sävellykset
Daniel Erdmann > tenorisaksofoni
Robin Fincker > tenorisaksofoni

Liput 15 / 10 euroa

OP Jazzklubi, Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23,70100 KUOPIO

turku

Flame Jazz Talent Night,Café Tiljan, turku14.3. Klo 22:00

keikka

Artturi Rönkä – piano
Sampo Kasurinen – saksofoni
Eero Seppä – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Flame Jazz aloittaa nuoria lahjakkuuksia esittelevän Talent Night -sarjan. 23-vuotias pianistisäveltäjä Artturi Rönkä on tuorein Pori Jazzin vuoden taiteilija sekä We Jazz Rising Star -arvonimen haltija. Tämän lisäksi Rönkä on menestynyt useissa kansainvälisissä kilpailuissa sekä pianistina että säveltäjänä. AR Quartet on neljän lahjakkaan jazzmuusikon muodostama yhtye, joka tulkitsee Röngän upeita sävellyksiä taidolla ja tunteella.

Jazz HUG -kollektiivi julkaisee kokoonpanon odotetun debyyttialbumin Flame Jazz -konsertissa.

Liput 15/10€